Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní vysokoškolačka Valentina (Sophie Marceau) studuje literaturu na pařížské Sorbonně a právě se připravuje k závěrečným zkouškám. Žádný odpočinek, žádné volno, žádné večírky, téměř žádný spánek a především a hlavně ... žádná láska! Věří, že jedině tak obstojí před zkušební komisí. Jednoho dne se však odehraje něco, s čím nepočítala. Potká charismatického hudebníka Neda – a bláznivě se zamiluje. V tuto chvíli stojí před osudovým rozhodnutím: zahodí roky obrovského studijního nasazení, nebo odmítne lásku? Nebo se snad dá obojí skloubit dohromady? (North Video)

(více)

Recenze (43)

5150 

všechny recenze uživatele

"V osum večeře, v deset u něho, o půlnoci doma, zopáknu si Moliéra a Zolu a ve dvě jdu spát.." Tak nejen skvělé dialogy Daniele Thompson, ale zejména přirozené herecké výkony Sophie Marceau a Vincenta Lindona, kterým to prostě věříte od začátku do konce, dělají ze STUDENTKY jednu z nejkrásnějších milostných romancí filmového plátna 80. let. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Romantický film bez zbytočného pátosu a presládzania o tom, ako sa dvaja rozdielni ľudia žijúci v odlišných svetoch musia spoznať a prispôsobiť sami sebe, aby mohli byť spolu. Marceau a Lindon svoje úlohy zvládli veľmi presvedčivo a prirodzene. Filmu prospieva aj intelektuálny nádych. Niektoré zábery by si zaslúžili zarámovať, pretože zachytávajú atmosféru okamihu. Hudba osemdesiatych rokov je fajn, ale titulná pieseň je krásna a reprezentatívna. Veľmi európsky a môj obľúbený romatický film. ()

Reklama

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Francouzský film z 80. let, celkem triviální, předvídatelný, až naivní děj. Zápletka je opravdu téměř nijaká a vyplnit tím 103 minut by nešlo, pokud by je ovšem vesměs nevyplňovala půvabná a temperamentní Sophie Marceau, která je asi hlavním tahákem i obsahem filmu. A jenom kvůli ní to stojí za vidění. Přihrává jí Vincent Lindon, u něhož jsem si dlouho nemohl ujasnit, zda mě rozčiluje, nebo baví. On to má tak opravdu na hraně, chvílemi působí jak postava z němé grotesky, trochu jako Laurel. Další zajímavý moment je zachycení reálií 80. let. Oblečení, auta, muzika ... bylo to asi to esteticky nejhorší z 20. století, jestli ne z celého milénia, ale je zajímavé se na to takhle s odstupem mrknout a trochu se tím pohledem a poslechem potrápit. O půvabu a šarmu Sophie Marceau svědčí i to, že i těch příšerných hadrech a střevících dokáže vypadat půvabně. A další věc která mě na tom baví je nahlédnutí do drobných reálií života ve Francii a v Paříži. Když koukám na český film reálie jsou většinou všední, známé. V anglosaské produkci je to obdobné. Je to tak časté a obvyklé, že to je samozřejmé. Ale Francie, to je jiná planeta! Něčím je to hodně blízké i naší socialistické minulosti. Takové to lopocení, pachtění, formálnost, byrokratičnost a škrobenost profesorů a činovníků, maličké byty, lpění na formálních zkouškách, které jsou strašně těžké, ale zároveň vlastně samoúčelné a k ničemu převratnému nevedou, drobné kverulanství a opozičnictví, absence patosu. Zároveň ale vysoké kulturní povědomí, zapálenost pro nejrůznější společensko - politická témata a samozřejmě vždy důležité a vynikající jídlo a pití. No prostě nahlédnout do Francie je vždycky zajímavé a tenhle film toho, možná úplně neúmyslně, nabízí v tomto ohledu hodně. Celkově jsem byl já osobně s filmem hodně spokojený, užil jsem si to, ale z objektivního hlediska je to maximálně průměrný snímek. ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Atmosféru filmu vystihuje Sophie, když při státnicích na Sorboně cituje A. de Musseta: "Všichni muži jsou lháři, nestálí, falešní, žvaniví, pokrytečtí, pyšní a zbabělí, nafoukaní a smyslní. Všechny ženy jsou nevěrné, marnivé, lstivé, zvědavé a zkažené. Existuje však jediná věc, svatá a vznešená. Spojení těchto nedokonalých strašných bytostí". ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Paríži, Dijone, Avignone a Méribel (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama