Reklama

Reklama

Dantovo peklo

  • Česko Božská komedie (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mimořádně působivé filmové obrazy. I když by se dalo namítat, že ztvárnění Vergilia a podobně není příliš antické, Dost mi však vadily především scény, které se neodehrávají přímo v nějakém bizarním prostředí: prostě obyčejný lesní palouček, vzadu je vidět kus normálně kulturně pěstovaného lesa. Hm. Jasně, jsme v roce 1911, tak co bych ještě nechtěl, ale stejně... Daleko, daleko lepší pak jsou výjevy s dušemi mrtvých hříšníků, které se svíjejí v agónii démonicky makabrózních pekelných trestů. Už jen kvůli tomu film za vidění stojí, protože onu působivou naléhavost právě v těchto záběrech skutečně nese. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Božské obrázky bez súvislejšieho resp. akéhokoľvek deja. Ide vlastne len o také predstavenie trikových efektov a dlhých sprievodných textov bez face to face dialógov. Z literárnej adaptácie možno i čiastočne hanobí svoj slávny odkaz, každopádne je točený štýlom, že sa dá prakticky vnímať aj inými očami : umeleckými. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak zde by měl být mezi tvůrci jmenován i Gustave Doré. Na jeho ilustracích k Dantovu Peklu stojí tento film. Některé obrazy jsou zde vlastně obrazovými citacemi Dorého ilustrací. Proto je toto dílo taky tak bizarní a tam, kde se Dorého přidržuje, působivé. Ten pán měl prostě fantazii. Takže namísto Dante's Inferno by měl název znít Doré's Inferno. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Kdysi před léty jsem "Dantovo peklo" odstřelil průměrným hodnocením jako nudu k posrání, teď bych si za to nejradši nafackoval. Může mě omlouvat snad jen to, že jsem ho viděl mladšíma očima, neměl tenkrát tolik nakoukáno a nemohl docenit čím vším ve své době pro diváky muselo být. Určitě tomu taky nepomohla příšerná kvalita v které jsem film viděl a nevýrazný hudební doprovod. A to mě přivádí k tomu jak zásadním faktorem pro němý film může být, pokud projde pečlivým remasterem a je mu na míru ušitý zvukový doprovod. V současné době je "Dantovo peklo" možno vidět s nehodící se suitou od Tangerine Dream (protože Heaven)... nebo s originálním live hudebním doprovodem od Ester Poly... a také především v alternativní evil sounds verzi (protože Inferno). Zde je použita intenzivní psychedelická hudba v doprovodu řady zvukových efektů a ruchů. Surrealistické výjevy filmu tím posouvá na úplně nový level a i v 21 století je díky tomu schopný zprostředkovat neopakovatelný umělecký zážitek. Tohle opravdu jen tak někde neuvidíte. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dielo vo svojej dobe prestížne a ohromujúce, v dobe dnešnej len zlepenec štýlovo natočených scén s minimom emócií. To minimum sprostredkovala hudba od Tangerine Dream, ktorá je vskutku skvelá a do filmu pasuje. Fádne a statické. Ale musím uznať, že vyobrazenie pekla je ozaj nápadité a pôsobivé - teda aspoň na tú dobu. ()

Reklama

Reklama