Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to desna kokotina, ale ze zacatku to tak nevypadalo. Zacatek byl fakt skvele vtipnej, velky mnozstvi dobre sparodovanejch filmu. Jenze jakmile se dej presune do Gnarnie, tak uz je to dost slaby. Ve filmu se zacinaj objevovat chyby a nelogicnosti (vleze do skrine a vypadne v jinejch hadrech, Fred Willard de bojovat a najednou je z neho cinan atd.). Triky jsou spis prumerny a z celkem slusne po hromade drzici parodie spousty filmu se stane parodie Letopisu Narnie, kam je obcas dost nasilne narvana parodie jinyho filmu. Herci jsou naprosto priserny, ale potesi par odkazu, jako treba Kal Penn a White Castle. Aspon, ze film neni moc dlouhej, je vcelku sviznej a ma slusnou hudbu. Proste prumer s nekolika super vtipama, spoustou traparen, par nechutnostma a se spoustou znamejch postav, ktery v podani jinejch hercu vypadaj jak dementi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

Reklama

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle obvykle nedělám, ale zde musím. Hodnotím to i přesto, že jsem to neviděla až do konce, protože to nešlo! Já, ač jsem k parodiím velmi schovívavá, a občas mě dokáží smíchy až rozbečet, tady jsem jen valila oči nad tou absurdností. Tam nebyl žádný vtípek, jen trapné shazování filmů, které už něco dokázaly. No komu by přišlo vtipné, že v parodii na "Karlíka a továrnu na čokoládu" je myšlenka, že sladkosti dělají z lidí? Asi jsem ze staré školy, ač je to u mě k podivu, ale tohle mi k smíchu nepřišlo. Není v tom ani žádná metafora, která by mohla být náznakem vtipná. A takhle to šlo pořád dokola. Třeba u Tupírů jsem se i zasmála, protože se mi líbilo, jak si pohráli s dialogy a vzaly je doslova.. třeba scéna, kdy otec říká své dceři: "Nechal jsem tvůj pokoj tak, jak jsi ho opustila." a potom záběr, jak dcera vejde do miminkovského pokoje. Absolutně mě tahle scéna odrovnala. A to je ten druh vtipu, který v parodiích vyhledám a který jsem zde absolutně postrádala! Proto hodnotím tím nejnižším ohodnocením. ()

Makky odpad!

všechny recenze uživatele

Veľkofilm (cháp jeden z najdebilnejších a najtrápnejších filmov vôbec) sa ani nedá brať ako film, je to len pozliepaná skupina scénok, kde bola parodovaná naozaj pestrá škála filmov, no nezaujalo nič. Narnia, Superman, Hady v lietadle, Mission Impossible, X-Men, Borat, Star Wars, Harry Potter, Jack Sparrow, Charlie a továreň na čokoládu, Da Vinciho kód, ale aj Paris Hilton, Angelina Jolie, Mel Gibson a ešte kopa ďalších bola parodovaná v tejto chobotine... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Bohužel film nevyužil možnosti parodovaných snímků, tak jak bych si já představoval, a i proto se nevyhl slaboučkým fázím, ve kterých se opět (bohužel) dostává na řadu hromada nechutností, jako třeba opakované zvracení na přihlížející lidi, mrtvá zvířata, narážky na zoofilii a homosexualitu a odevšad odkapávající sliz a humus. Neboť když nevíš coby, tak nech postavy zvracet. Já nevím, nedivil bych se, kdyby tento humor zabíral na slaboduché náctileté diváctvo v USA (a podle dementního pořadu "Show me the funny" i na americké dospělé), ale v Evropě se holt smějeme humorným věcem a ne zvracení. Na můj vkus již vzniká až přespříliš "parodií", které v mnoha ohledech zcela stejné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)

Reklama

Reklama