Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1939. Anglická lady Sarah Ahleyová odjíždí do Austrálie. Lord Ashley mezitím v buši shromažďuje stádo dobytka pro armádní účely. Téměř na celou oblast má však monopol dobytkář Leslie King Carney. Sarah odveze na farmu Faraway Downs Honák, kterého jí lord poslal. Na farmě Sarah zjistí, že jejího muže podle zde žijících bělochů proklál oštěpem domorodý šaman Král George... Sarah se seznamuje s malým míšencem Nullahem a jeho matkou Daisy, kterou správce farmy Neil Fletcher zneužívá. Šaman Král George, který je jeho dědečkem, ho naučil domorodému zaklínání a dorozumívání se zpěvem na dálku. Sarah Nullaha zachrání před policií, která bere rodinám míšence k asimilaci. Šaman cítí, že Sarah zemi, kterou Fletcher proklel, vyléčí... Když Sarah zjistí, že Fletcher pro Carneye kradl lordův neznačkovaný dobytek, propustí ho. Účetní King Flynn jí poradí, aby pokračovala v manželově plánu – nahnat dobytek do hlavního města Darwinu a narušit tak Carneyův monopol pro armádu. Sarah s lidmi z farmy a Honákem ženou stádo o patnácti stech kusech k Darwinu. Fletcher jim v tom chce zabránit a zažene dobytek k útesu. Splašené stádo udupe Kinga Flynna, který před smrtí Honákovi prozradí, že lorda Ashleye zabil Fletcher... Před útesem stádo zastaví zaklínáním Nullah. Dochází jim ale voda a King George je vede přes rozsáhlou pustinu. Po písečné bouři všechny zaklínáním znehybní. V Darwinu se právě šíří zpráva, že všichni v poušti zahynuli, když Sarah.s přáteli přižene stádo do města a jako první i do lodi. Sarah s Honákem slaví vítězství nad Carneyem... Sarah s Honákem zvelebují farmu, Nullah žije u nich. Carney se pokusí farmu koupit, ale neuspěje. Fletcher dostal výpověď. Jenže se nehodlá vzdát –úkladně zavraždí Carneye, vezme si za ženu jeho dceru a dobytkářská společnost přejde na něj. Vyhrožuje Sarah, že odvede i Nullaha, když mu svou farmu neprodá... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Mary33

Mary33 (hodnocení, recenze)

Niktorius

naprosto souhlasím!! :) tento film jsem si zamilovala :) Ano, je dlouhý, ano začátek pěkně ukecaný a komický, ale naprosto to tam pasuje, dohromady to dělá úžasný celek :) 

cccGlenisla

cccGlenisla (hodnocení, recenze)

SPOILER: Všimli jste si, reakcí postav na smrt někoho blízkého? Když se Lady Ashly dozví o smrti manžela, její reakce by se dala popsat "ach, to je škoda...takovou cestu se sem táhnu, abych ho viděla....no, snad si brzy najdu jiného". Stejně tak, když Nullahovi umře máma. Popláče si, poslechne si písničku a do konce filmu už si po mámě ani nevzdechne, stejně jako si Lady Ashly už nevzpomene na manžela.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Přetrpěl jsem téměř hodinu-cukrová vata, děsně přeslazená... brrrrrrr...

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Tento film som si pozrel spolu s rodičmi namiesto večerného filmu a musím povedať, že Nicole Kidmanová ako herečka ma vždy dokázala zaujať, a v tomto filme bola opäť skvelá. Takisto si myslím, že aj Hugh Jackmanovi prospela herecká zmena, a namiesto Wolverina v X-tom pokračovaní X-menov si konečne zahra normálnu úlohu, ktorá mu aj celkom sadla. Pretože nič neni horšie ako keď si divák zaškatulkuje takého dobrého herca ako je Hugh do nejakej filmovej postavy ako je Wolverine. Je to to isté ako v prípade Johnyho Deppa a jeho postvy z Piráti Karibiku Jacka Sparrowa. Takisto mu sadla úloha vo filme Verejní nepriatelia !!!

danielK

danielK (hodnocení, recenze)

popravdě se mi film nelíbil skoro vůbec: Nicole Kidman je super, ale to je asi to jediné pozitivum. Nesmrtelný černoušek a chlupy Hugh Jackmana mi fakt lezlo na nervy! Do toho ještě příběh, který byl neuvěřitelně zdlouhavý - skládal se z velkého množství příběhů, které bych proškrtal na polovinu - opravdu poslední hodinu už jsem měl spíš oči na hodinách, než na neuvěřitelné přežívání černouška

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Kdyby někoho zajímalo, odkud vzal David Hirschfelder hlavní motiv pro svoji filmovou hudbu http://www.youtube.com/watch?v=jxtA-Yrk2gc (Bachova Lovecká kantáta). Vzhledem k textu se její použití dá brát jako sice hodně nestylová ale celkem vhodná tematická parfráze.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak to já jsem si prvních 15 minut říkal, to bude nějaké praštěná ukecaná hovadina. Ten začátek byl dost nesourodý. Ale pak byla ta porpast atd a docela jsem se chytl. Dalo se na to dívat, bylo to v něčem jiné, ale nic extra to zase nebylo.

Myšáček111

Myšáček111 (hodnocení, recenze)

Film, na který jsme museli jít povinně se školou. Pokud jste teenageři, neoceníte hodnoty tohoto filmu. A i mě samotné se zdálo, že film ma snad tisíc konců a v podstatě druhá půlka už bylo prakticky o ničem. Ohodnotila bych za tři hvězdičky, ale jen díky tomu, že jsme na tomto filmu byli místo výuky přidávám další dvě...

jirkazuza

jirkazuza (hodnocení, recenze)

Bedikk - viděl jsem to blueray ripu s originálním dabingem,možná kdyby to mělo hodinu,tak by to šlo spolknout,s takovou dlouhou stopáží ale by tam musel být také tomu odpovídající kvalitní scénář a kvalitní děj,aby to nenudilo...že

Bedikk

Bedikk (hodnocení, recenze)

jirkazuza: Já ti nevím .. přijde mi, že jsi to snad viděl z kinoripu. Když jsem na tom byl v kině, tak jsem byl fakt ohromen .. Akorát se mi nelíbila jedna věc. Film je točen jako 2 filmy, akorát pak někde v půlce je spojili dohromady. Jka dovedou to stádo do cíle .. tak jsem si myslel, že skočej titulky a ono to pokračovalo dál! Ne, že by mi to vadilo :). ... Hodně se mi líbil ten malej kluk (už nevím, jak se menoval), měl úplně fascinující hlas. Zatímco jsme měl možnostslišet český dabing .. no ten to odboural a opravdu se dá říci, že zkazil celý film. Opravdu .. hlasy jsou neprocítěné, bez emocí a hlas právě malýho kluka je trapnej :(.

jirkazuza

jirkazuza (hodnocení, recenze)

Hrozný film,hezká slupka ještě nezaručí kvalitní jádro,hodně bezduché,předvídatelné,neoriginální,ne.........

kenny79

kenny79 (hodnocení, recenze)

Na můj vkus moc dlouhé, být stopáž o půl hoďky kratší dal bych i 4*

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Taky jsem zvýšila hodnocení po druhém shlédnutí. Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je lepší, čím častěji se vidí. Asi je to tím, že už vím, co čekat, ale teď na DVD mě to bavilo o 50% víc než v kině.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

No tak to som teda nečakal. Toto je presne taký typ filmu, čo sa vždy bojím pustiť, pretože je veľmi dlhý a ak ma nezaujme, tak sa budem veľmi nudiť, ale aj ked´ som sa na tento film nejak moc netešil, mal som taký pocit, že bude dobrý, ale že mu dám 5 hviezdičiek som teda nečakal. Nádhera prakticky od začiatku až do konca. Síce prvých asi tak 20 minút bolo dosť zvláštnych, som mal pocit ako keby som sa pozeral na nejakú grotesku, ale potom už len úžasný film, ktorému nemám čo vytknúť, nádherná vizualizácia, úžasná réžia, skvelé herecké výkony a dokonca aj ten chlapec, čo deti v takýchto filmoch väčšinou neznášam, tak tu proti nemu absolútne nič nemám. A ani neviem, ktorá polovica je lepšia, obe sú výnimočné. Jeden z najkvalitnejších filmov, čo som za posledné roky videl. A ani ma neprekvapuje, že nemá oscara, pretože ten sa kvalitným filmom skoro vždy vyhýbal.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Tak po druhém shlédnutí, tentokrát na Blu-ray, zvyšuju na 5* (s odřenými ušima ;-) Prvních cca 100 minut je nádherných (už v kině bych jim dal 100%), ať si kdo chce co chce říká, to je dokonalá romantika v tom nejlepším staromódně hollywoodském stylu... zbylá hodina (po happy endu a návratu na farmu) má své rezervy, ale zdaleka už mi nepřišla tak zoufale "pouze dovětková" jako v kině (60%)... v klídku a pohodě domova jsem si i ji pěkně užil (80%) a ty celkové skoro 3 hodiny utekly jak voda.

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

O polovicu kratšie, a vystrihnuté tie nudné scény - tak by som možno dal aj štyri astérie ....

ulbra

ulbra (hodnocení, recenze)

Sk4Te no a ja zase myslim ze ano.Rozhodne ve me zanechal dost.Zanrova pestrost, napeti a drama, trochu te romantiky a hlavne, vyborne herecke vykony + vybornej scenar a kamera. Jeden z filmu kterej mi letos udelal velkou radost.Rozhodne to neni film kterej si pustim jen jednou. :)

Sk4Te

Sk4Te (hodnocení, recenze)

Od filmu jsem čekal víc. Herecké obsazení SUPER všechno super, ale zapamatujem si tenhle film ? Já myslím, že ne !

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Druhá půlka byla slabší než první, ale ne nudnější. V Austrálii není nudná ani jediná minuta.

na příspěvěk reagoval Mary33

mh825

mh825 (hodnocení, recenze)

zbytocne natiahnuta minutaz. namet a scenar by stacil na dva filmy - a z toho vyplyva ze druha polovica filmu bola o dost nudnejsia....

Kakamilka

Kakamilka (hodnocení, recenze)

Tento film byl jedním z nejlepších,které jsem tento rok viděl. A to nejen kvůli hvězdnému obsazení. Už od prvních záběrů jsem věděla, že to bude zábava od začátku do konce. Některé scény byly opravdu jako z pohádky. A scéna s propastí?Možná se budou názory různit, ale mně se líbila možná nejvíc z celého filmu

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

rozpocet 130mil.dolárov,zatial zisk s kín 200mil.dolarov. V USA iba malá čast s toho..... BathoryMan: ale vies kolko je to potencialnych volicov SNS a Smeru,ktorym staci dat nieco do vačku,a poslušne pojdu volit toho,koho im ukazu??? :-))

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

A čo tak Východné Slovensko?..tam sa tiež potuluje dost povodných/pripálených obyvatelov v rezerváciách/osadách,ktorým šéfujú všemocný šamani/vajdovia...už len tam dotiahnut Hugha s Nicole....

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

No, já se těším na pokračování Nový Zéland. To bude, vážení, pecka! :-)

bajahor

bajahor (hodnocení, recenze)

Ta druha polovina uz tam vubec byt nemusela...A dost mi vadil ten "prirodni" clovek (saman ci co) :-) Jinak Nicole a Hugh vyborni.

Související novinky

Luhrmannův Gatsby nebude velký. Bude obrovský.

Luhrmannův Gatsby nebude velký. Bude obrovský.

24.02.2011

Velkolepá Austrálie sice jen s potížemi vydělala na svůj rozpočet, ale Baz důvěru producentů neztratil. Studio Warner Bros. mu na novou adaptaci legendárního románu F. Scotta Fitzgeralda The Great… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Luhrmann a ekonomická krize

Luhrmann a ekonomická krize

23.12.2008

Velkohubá prohlášení studia 20th Century Fox o „titanicovském“ potenciálu Austrálie se naplnila snad jen v tom smyslu, že klokaní epos šel komerčně rychle ke dnu. Baze Luhrmanna to však nezlomilo,… (více)

Reklama

Reklama