Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle scénáře Billa Kellyho. Původních písně pro Kouzelnou romanci složila úspěšná dvojice autorů – skladatel Alan Menken a textař Stephen Schwartz. Ocenění: Oscar '07 - nominace: píseň (Happy Working Song), http://www.youtube.com/watch?v=g052Xeqwk-w píseň (So Close), píseň (That's How You Know) http://www.youtube.com/watch?v=xRYU4cqUAUs Zlaté glóby - nominace: píseň (That's How You Know), herečka v muzikálu/komedii (A. Adams) Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - herečka (A. Adams), fantasy film, hudba Broadcast Film Critics Association Awards - rodinný film ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to slaďounké, plné kudrlinek, mluvících zvířátek a veselých písniček, kde dobro vždy zvítězí nad zlem. Ano, parodie na Disneyho od Disneyho. Je třeba film brát s nadhledem a nenadávat na klišé, která tam jsou záměrně, neboť by myslím bylo nemožné, aby něco takového tvůrci mysleli vážně. Díky tomu mi film přinesl spoustu smíchu, ale přese všechno také snivou náladu, protože stále zůstává kouzelnou pohádkou, navíc Amy Adams je zde neskutečně nádherná. Podle mě výborný nápad. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak, ako som neveriaco krútil nad týmto titulom hlavou, lebo niečo z produkcie walta disneyho onálepkované ako romantická komédia a vysielané TV JOJ ako hlavný sobotný večerný program a s takýmto obsadením, to vyzeralo ako jasný risk, ktorý nebude ziskom . . . presne tak som bol napokon prekvapený, ako si štúdio walt disney dokáže urobiť zo seba srandu a vyplodiť nenáročnú, jednoduchú a príjemnú komédiu, ten casting napokon vypálil skoro stopercnente, nápad veľmi pobavil a to, že myšlienka, ak sa nad tým človek zamyslí, je naozaj smutne kapitalistická a zabíja vlastne celé čaro rozprávky (princezná chce ísť na rande, uprednostní rozvodového právnika pred princom, s dievčatkom sa zblíži skrz nakupovanie . . .) nevadí, ak je sobota večer a vy vypnete mozog a idete pozerať romantickú komédiu z produkcie walta disneyho s patrickom dempseym v hlavnej úlohe. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tentokrát vzal Disney sám sebe s nadsázkou, dotáhnul všechny svoje happyendovská a kýčovitá schémata do totálního extrému a vzniklo tím krásně romantické dílko, které nesmíte brát vážně a pak se budete bavit. Říkala jsem si, co to sakra je, až do obrovské taneční scény v Central Parku (skvělá práce Alana Menkena), kde mi došlo, že tohle ani autoři nemohli myslet vážně a začla jsem si film užívat. Po dlouhé době můžu říct o nějakém rodinném filmu, že se mi líbil a že je opravdu skvělou zábavou pro děti od 2 do 100 let... Dodatek po nějaké době - rozhodla jsem se zvednout hodnocení na plné, protože tenhle film prostě stojí za to a je zábavný a rozhodně ne snadno zapomenutelný. Navíc to hodnocení, které tady má, je dost ostudné a já lituju všechny, kdo nepochopili, že tenhle film si nejvíc utahuje sám ze sebe. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mne relativně vysoké hodnocení filmu. Čekal bych, že něco takového bude většina uživatelů oceňovat nízkým počtem hvězd či přímo odpadem; to jsem si ještě připadal se svými třemi hvězdami velkoryse... Z nějakého zvráceného důvodu se mi ta nebetyčná slátanina líbila, ač normálně filmy tohoto typu moc nemusím. Poměrně často jsem se i smál, jen ten konec to zase zabíjí. I tak slušná pohádka, dá-li se to tak nazvat... 60% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Svatební šaty, které nosí Giselle, vážily 20.4 kg. (Poker_Face)
  • Giselle měla být původně blondýna. (HellFire)
  • Když se Giselle dostane do New Yorku, uvidíme v pozadí plakát na muzikál Wicked, ve kterém účinkuje Idina Menzel, která si zde zahrála Nancy. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama