Reklama

Reklama

Once Upon a Time in Wonderland

(seriál)
  • USA Once Upon a Time in Wonderland
Trailer
Fantasy / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Romantický
Kanada / USA, (2013–2014), 9 h 6 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lewis Carroll (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Sophie Lowe, Michael Socha, Peter Gadiot, Emma Catherine Rigby, Naveen Andrews, John Lithgow, Whoopi Goldberg, Peta Sergeant, Ben Cotton, Iggy Pop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ve Viktoriánské Anglii, mladá a krásná Alenka (Sophie Lowe) vypráví příběh o neznámé nové zemi, která existuje na druhé straně králičí nory. Neviditelná kočka, housenka kouřící vodní dýmku a mluvící hrací karty, to je jen výběr fantastických postav, které tam potkala během neuvěřitelného dobrodružství. Doktoři mají Alenku za duševně chorou a tak ji nabízejí lék, který jí pomůže zapomenout. Alenka přijímá, hlavně díky ztrátě své lásky Cyruse (Peter Gadiot), pohledného a tajemného džina. Ale hluboko uvnitř Alenka ví, že ten svět existuje. Do nemocnice v pravý čas ji přišel zachránit cynický Králový spodek (Michael Socha) s bílým králíkem (John Lithgow). Společně odcházejí králičí norou do Říše divů, kde je všechno možné. (Mary33)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: veľmi slabé 2*. Námet to nie je zlý a na papieri scenár určite vyzeral dobre, ale jednoducho absolútne nefunguje. Keď budete napínať sluch, začujete všetky príkazy "postaviť na značku!", "ruky k telu!", "tváriť sa nadšene!", "a teraz si zlá, no ukáž aká si zlá, vŕŕ vŕŕ!". Aspoňže meno Alice s britským prízvukom znie pekne, užijete si ho dosýta. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšená. Laciné triky mi nevadí, protože to je záměrné! Je to přesně to, co byste od pohádky očekávali. Srdcový spodek je super. Říkala jsem si, že ten jeho přízvuk znám, tak jsem si vygooglila herce. Michael Socha je brácha Lauren Socha, Kelly z Misfits :D Tam je ten přízvuk jasnej :D V seriálu mi lehce vadí Srdcová královna. Emma Rigby je otřesná herečka...///EDIT 9.4. 2014 - Po skončení seriálu musím říct - SUPER! Stále platí to samé. Kouzelné, magické, milé a hezké. A i když se seriál už nevrátí po 1. sérii a i když se nestane jedním z mých TOP, jsem ráda že jsem to viděla :) Alespoň to ukončili a i to bylo pohádkové. Teď počkat na Willa v OUtT :) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda všeho, co souvisí s Alenkou ani nemohu jinak. I přes tu hl.představitelku s koňským xichtem a toho jejího ultra hezounka, díky kterému vypadá ještě blběji, než v záběrech bez něj. Pro mě jsou tak vlastně hl. STARs celé série jednoznačně, Michael Socha, který je prostě perfektní a jeho totální láska Anastázie aka Červená Královna později Bílá v podání Emmy Rigbyové.;-) Ti jsou pro mne mnohem zajímavější, než paradoxně hl. zamilovaný pár. ()

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel pozerať všetkých 13 častí, lenže už uprostred prvej to bolo nudné, nezaujímavé, zle obsadené aj zahrané, a hlavne neuveriteľne lacné. Šesťkorunová výprava a triky tomu naozaj hodne ublížili; dokonca viac, ako že predstavitelia dvoch hlavných úloh zvládajú jeden výraz dohromady. Millie Bobby Brown sa objaví hneď v úvodnej scéne, v klasických modrobielych šatách ako z Disneyho verzie a v tom okamihu to vyzerá ešte fajn, až pokým sa to po dvoch scénach nezmení na súčasnosť. A vráti sa uprostred piatej epizódy, v podobe jak keby upside down verzie Alenky, v halucinačnej (alebo jak to nazvať) sekvencii. Na pár minút. A je roztomilá. Ale sledovať celý seriál je ok tak pre masochistov. ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Seriálová Alenka je ukázkovým příkladem naprosté deformace předlohy. Zatímco podobně volně adaptovaní Mušketýři si i přes moderní feel zachovávají i to nejlepší z klasické předlohy a špatné jméno jim rozhodně nedělá ani jistá produkce BBC, zde tvůrci tlačili na pilu tolik, že výsledný neforemný a nepovedeně pohádkový kýč postrádá jakoukoli poetiku původního cesty do Říše divů. Jeden na druhý neuvážlivě navršili podivné prvky a postavy, které snad svět měly obohatit, ale místo toho z něj udělaly fantasy mišmaš bez špetky nápadu. Ale v Říši divů je přece možné vše! Pche... Výsledek pak kromě Džin Vadera, "Bloody hell" srdcového spodka, kdovíproč růžové královny i ostatních bezezbytku nesympatických postav (všichni mimochodem otřesně zahraní) stahují ke dnu také idiotské dialogy a žaludek zvedající levné vizuální efekty, výjimkou budiž poměrně slušný bílý králík. Týden po přetrpění této tortury si už nedokážu vzpomenout na jediný klad, snad kromě nečekaně povedené hudby a včasného ukončení. Jakékoli závany pomyšlení na milosrdnější hodnocení ale okamžitě přebíjí vzpomínka na zdejší verzi Tlachapoudky, za kterou by tvůrcům nebyl žádný trest dost krutý. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Díky malému rozpočtu se tvůrci s efekty moc nepárali a tak dochází k mnoha zábavným chybám při použití zeleného plátna. Alenka (Sophie Lowe) často nosívá téměř neviditelné boty či dokonce levituje. To samé se jí děje s obličejem a vlasy. (Peccoskaify)
  • Seriál je silně inspirovýn legendární počítačovou hrou "Alice Madness Returns". (marketagarai)

Reklama

Reklama