Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto si nepamätám.“ – "Greenpace áno.“ Môže sa zdať, že ide o špičkové vizuálne triky, strhujúce akčné scény, svojský humor (hlava v zadku, to sa len tak nevidí) a ochľastaného špinavého /anti/superhrdinu (Will Smith konečne oholený). No v skutočnosti je prioritou tohto údajne problematického (prepisovanie scenára a náročná post-produkcia vyvrcholiaca brutálnym prestrihaním na megapodozrivých 92 minút aj s titulkami) čertovsky originálny scenár. Kým spočiatku som sa „len“ dobre bavil, približne po prvej hodine prišlo niekoľko prekvapení, ktoré vás dostanú na kolená. Toto vlastne vôbec nie je oddychová a nenáročný komiksová komédia, ale veľmi vážny a temný film (ktorý však prvých 70 - 80% minutáže klame telom, čo síce robí majstrovsky, ale nie som si istý, či viem, na čo presne to bolo dobré). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Peter Berg je letos už druhý režisér, kterému Will Smith v projektu moc nepomohl. Smith má evidentně magnet na blbé scénáristy a horlivé producenty s nůžkami v ruce, jelikož Francis Lawrence by jistě mohl vyprávět. Žánrové skoky by Hancockovi záviděl i Jumper, ale Berga na rozdíl od Douga Limana utopila serióznost látky, která na poslední chvíli změnila tvář na letní blockbuster. Tady ani Michael Mann nepomohl, byť akci zvládá Berg skvěle (pozdní přání, aby nám on naservíroval třetí X-Men) a Jason Bateman ještě stupňuje svůj komediální talent. Ten twist v půlce se dal trochu čekat a to vyústění s efektem rozlitého sirupu bohužel taky. Je to tak na 50%, plusové body za svižnost a za fakt (spoiler!), že Charlize je absolutně nej sexy superhrdinka posledních let, ale to se vlastně po Aeon Flux dalo taky čekat. Dalo se toho čekat vlastně docela hodně… ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zhruba do první poloviny je to celkem fajn. Smith hlásí a nápady se kupí, ale pak přijde zvrat a snaha o jakousi mytologii a celé to jde do kopru. Hancock nabere až nepřijatelné tempo a vy se jen nestačíte divit, kolik zvratů a nečekaných situací si na vás tvůrci bez mrknutí oka vymysleli a vy jim to máte sežrat. Spojení Berg+Smith tenhle film z průměru vytáhnout nemohl a jak již napsali jiní, Hancock ze všeho nejvíc opravdu připomíná pilot seriálu. Který by nemusel být špatný, poněvadž střídání žánrů funguje, máte-li dostatečný prostor. Na ploše necelé hodince a půl to však dře o podlahu více než při Hancockově přistávání. 5/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ani se Bergovi nedivím. Mít při natáčení neustále za zadkem Willa zakládajícího si na svém mediálním obrazu neposkvrněného Američana a otce od rodiny s Biblí na stole a příručkou morálních imperativů v šupleti, kolem sebe zištný producenty s exaktním modelem zprůměrovaného diváka a před sebou nastokrát přepisovaný scénář - neindisponovalo by mě to o nic méně. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Škoda ho. Tak nějak jsem doufal, že Hancock bude nonstop uštěpačná komediální jízda, která vmete plivanec do rentgenových očí všech létajících skautíků (zn. bez servítků) a pořádně jim provětrá gumovky. Jasně, Hancock takový je, ale pouze v první třetině filmu (resp. do bankovní loupeže). A pak? WTF! :(____John Hancock jako ožrala, flákač a dlaždič - to je figurka podle mého gusta a mělo u ní zůstat (v perfektním podání mého oblíbence Smithe nemá jedinou chybu). Takového "hrdinu" si musí zamilovat každý zlomyslný divák (muhehe). Hlášky sype z rukávu jako Gambit karty a nejsou to žádná nízká čísla, ale pořádně peprná esa. Jenže chyba lávky. Tady se hraje na nevyrovnaném hřišti a po výtečném rozjezdu plném uzemňováků a sekvenci se zábavnou nápravou jeho hříšné duše dávkuje Berg jednu ránu pod pás za druhou. Nejmonumentálnější scénu stačí vystřílet dvacet minut před koncem, plete do příběhu nehodící se mýty a prapodivné domněnky, a co se týče toho zvratu ohledně jedné z hlavních postav... působí to jako pěst na oko._____John Powell také nepodává nikterak oslnivý výkon, ba co víc, Berg mu svým necitlivým přístupem ještě škodí. K výraznějšímu výkonu se můj skladatelský hrdina vzepřel až v poslední desetiminutovce (na OST dvě poslední skladby), což je ale poněkud pozdě (ačkoliv ta citace z Williamsova Supermana je také zajímavá)._____Berg si měl více pohrát s hrdinovou nápravou, rozpracovat ji ad absurdum. Bohužel se nechal příliš strhnout soudobými trendy superhrdinských filmů a ani svěcená voda tak nemohla zabránit jeho pádu do řeky průměru. Odkazů na druhé je požehnaně (Superman se vrací, Spider-Man), ale co z toho. Mělo se zesměšňovat, ne kopírovat._____Koho můžu zabít za ten otřesně nechutný dabing, který mě v kině tolik polekal? Na programu jsem si ho bohužel nevšiml a nestačil jsem se divit...:(((( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Will Smith po prečítaní scenára usúdil, že Hancock je až príliš veľký hajzel, a nechal pôvodný v podstate dosť temný scenár prepísať do „odľahčenej“ podoby. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno