Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zase raz nezávislý malý filmeček, ktorý má byť ľudský a príjemne zahriať pri srdci. Ale niečo tu nefunguje. Je jasné kam sa dej uberá, ale po celý čas som mal pocit akoby film nešiel odnikam nikam. Chýbalo mi tam skrátka niečo šťavnaté medzi riadkami. Všetky scény zaoberajúce sa vývojom vzťahu otca a dcéry boli také nejaké odbyté a nevierohodné (a prišlo mi čudné ako ochotne pomáha dcéra svojmu otcovi bláznovi). Nebyť výborného Douglasa (ktorý si rolu očividne užil a jeho výkon o niekoľko tried prevyšuje výslednú kvalitu filmu) a veľmi dobrej Evan Rachel Wood, išiel by som s hodnotením nižšie. Prosto tomu chýbala atmosféra a drive. Čakal som niečo kvalitatívne na úrovni Little Miss Sunshine. Chcelo to asi trošku vylepšiť scenár a lepšieho rejžu. :-) ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Za mě celkem nijaké ... bez nějaké hlubší myšlenky. Myšlenka byla, že i ten, co je považovaný celý život za blázna, nakonec nemusí být? To je v pořádku, ale on (Douglas) se tak skutečně choval, mimo to přiváděl všechny (i svou dceru) do životu nebezpečných situací a to mě osobně docela vadilo. Že to byl prorok, kterého nikdo nepochopil? Ale proč měl vlastně jen jednu vizi a co úžasného mělo přinést (pro něj, pro dceru, pro lidstvo) najít ten poklad? Aby dokázal že není blázen? To mohl i jinak, například se chovat jako chlap a jako otec, myslím, že to by pro všechny bylo daleko zajímavější a přínosnější. Nepochopila jsem, co nám tím chtěl básník říct. A herci mě nijak zvlášť nezaujali. Prostě nic proti ničemu. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Novodobá pohádka o jednom roztržitém snílkovi, kterého soudobá společnost zaškatulkovala jako blázna a o tom, že se na blázny někdy usměje vrtkavá štěstěna, pokud jdou za svým snem. "Rumcajsovský" Michael Douglas je někdy takříkajíc "na zabití", ale stejně jako jeho filmová dcera Evan Rachel Wood, ho jednoduše musíte mít rádi. Mimochodem, už jste slyšeli, že v Kalifornii vylézají z oceánu na břeh nazí číňané? Nevěříte? Pak se podívejte na Krále Kalifornie. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po sviznem traileru bylo moje ocekavani asi moc vysoke, protoze misto privalu smichu a komickych situaci jsem byl svedkem skoro neunosneho pitvoreni blazna a jeho, na svuj vek, prilis dospele dcery, kteri se na popud jednoho z jeho silenych vnuknuti vydavaji po stopach ztraceneho pokladu. Promarneny cas v nudnem prostredi se snazivymi protagonisty. (Michael Douglas) je skoda ve filmu. 45% ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Jméno Kalifornii dal jistý spisovatel. Vymyslel si zemi, kde bylo neomezené množství zlata a perel a kde ženy nosily zlaté brnění a jezdily na divokých šelmách. Můžete si to nalézt, pokud nevěříte. Charlie tomu bezmezně věřil. A svůj pobyt v psychiatrické léčebně naplno věnoval studiu historie a cestě španělských kolonizátorů v 16. století, kteří na svém konci údajně ukryli bájný poklad. Nyní je konečně propuštěn domů, ke své dceři Mirandě, která se ve svých 16-ti letech musela postavit na vlastní nohy a dřít dnem i nocí v McDonaldu, aby si mohla zakoupit starou otlučenou káru a protloukla se životem. Skvělá příležitost pro Charliho, pustit se do hledání vytouženého pokladu napříč Kalifornií, golfovým hřištěm či všestranným supermarketem. ● Obvykle film založený na osobnostech dvou hlavních představitelů, bez poutavých trikových efektů či jedinečnosti dějové nelineárnosti a originality, u mě dosahuje v lepším případě průměru. Král Kalifornie však předčil veškeré mé očekávání. Vyprávění je natolik barvité, že jsem jím byl plně emočně vnořen. Michael Douglass se stylovým hárem prošedivělých vlasů a svým osobitým přístupem k životu, který by přízemní materialisté označili za vyšinutý, aspiruje tímto filmem na svoji životní roli. I role jeho filmové dcery Mirandy byla pojata nečekaně realisticky. Ve svých 16 letech musí opustit školu a sama táhnout břímě domácnosti. Žádné naděje, sny či vyhlídky na lepší budoucnost, jen každodenní realita pracovní dřiny. ║6.7.2010║ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)

Reklama

Reklama