Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Seriál s geniální první polovinou, kde se poměřovaly dva nadané mozky v rozsáhlé šachové partii o lidské životy. Někde kolem 17. dílu se to však zlomilo a hra o Zápisník připomínala houpačku oscilující mezi genialitou a nudou. Čím víc postav se do pronásledování Kiry zaplétalo, tím víc jsem začínala být otrávená a finále mě definitivně zabilo. Hodnotila bych průměrně, ale za souboj nervů mezi Ryuzakim a Lightem přidávám hvězdičku. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený počin. Seriál na nic nečeká a servíruje nám výbornou hlavní postavu, které konečně netrpí něčím, co mi u mnohých takových překáželo: Chyby. Kvůli tomu nemám problém ji fandit od úplného začátku až téměř do samého konce i skrz různé charakterní proměny. Bohužel, chyby ovšem obsahuje děj, který je postupně napínán, rozmnělňován, je mu věnováno čím dal méně času a tak shazuje nadějně rozjetý projekt do průměru. Za první polovinu bych dal mezi 4* - 5*, druhá polovina nestojí už za moc. ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled. Asijské animované tvorbě jsem se vždy z nesmyslných důvodů vyhýbal a čas si udělal pouze na skvosty od všemi (a právem!) uznávaného Hayao Miyazakiho nebo klasiku Ghost in the shell, ale většina anime pro mě zůstala neprozkoumána. Jsem rád, že jsem začal právě u seriálu Death note, který si mě získal už prvním dílem. Bavilo mě sledovat celých 37 dílů Lightův vývoj od zprvu racionálně infantilního a nadmíru inteligentního studenta po chladnokrevně vypočítavého poloboha. Tvůrci odvedli na Death note ohromný kus práce, propletené vztahy jednotlivých postav, desítky zvratů a vedlejších postav a především geniální boj mezi Lightem Yagamim a geniálním detektivem "L". Možná bych se Arakimu a Hiraovi dalo vytknout někdy až přehnané komplikování děje a v určitých epizodách moc zbrklé přidávání nových postav. V určitých pasážích seriálu divák tápá, kterým směrem se děj a hlavní zápletka zrovna ubírá a rozřešen příjde až s Lightovým vysvětlením jeho postupu a myšlení. Přesto považuji Death note za jeden z nejlepších seriálů, co jsem měl zatím možnost vidět a děkuji, že právě tato droga mě donutila prozkoumat krásný žánr japonského anime a těším se na další kousky. Momentálně se chystám na Monster a Hellsing. Doporučuji. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta in-your-face filosofie a přepjatost anime je stejně strašně cool. Silný námět a hodně machrování všemi směry - nic víc asi nepotřebuju, aby mě to chytlo. Na Death Note je navíc fascinující ten procedurální fetiš, který ho prostupuje. Prvních 17 dílů je geniálních, pak jde úroveň rapidně dolů. Můj plný počet tedy patří tomuto segmentu. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Death Note se dá popsat jedině dvěma slovy: zatraceně chytlavé! Od začátku, už od prvního dílu, mě to hrozně zaujalo a od té doby jsem se jednoduše nemohl dočkat, až uvidím další díl. A pak zase. Pro japonský anime mám zkrátka hroznou slabost, upřednostňuju ho mnohem víc před takovými Simpsonovými a sitcomy à la HIMYM, holt každý má slabost pro něco jinýho. Nepostrádá to vtip ani napětí a hlavně je to děsně návykový. Jenom škoda, že přibližně v polovině seriálu to pro mě jaksi ztratilo ten původní šmrnc a návykovost, navíc ještě když mi o něco později umřela moje oblíbená postava, už mě to prostě tolik nebavilo jak předtím, proto ta jedna hvězda dole. Ale jinak opravdu paráda, jen si dejte bacha na vedlejší účinky sledování – pokaždé, když žeru jablko, musím si zákonitě vzpomenout na Ryuka :) ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • "L" a Light Yagami jsou již od začátku prezentováni jako jasné protiklady. Zatímco Light je upravený, střídmý, pozorný a zdrženlivý, "L" je věčně neupravený, neustále si hraje s jídlem a rád je středem pozornosti. Light používá obyčejný klasický laptop, zatímco "L" používá Mac od Applu atd. (P. J. D.)
  • Manga, podle níž byl seriál natočen, vyhrála v roce 2008 Eagle Award. (P. J. D.)
  • Úvodní znělka v pilotním díle je pozměněná verze "Lord Have Mercy". Je to tak jedna z mála znělek, které nemají u anime původ v Asii, avšak v Evropě, konkrétně v Řecku, přesněji řecko-katolické církvi. (P. J. D.)

Reklama

Reklama