Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jako teenager jsem ulítával na sběratelské karetní hře Doomtrooper, i když víc než dávání do krytu atd. mě zajímal příběh - protože narozdíl třeba od takového Magicu obrázky moc hezké nebyly. Bauhaus, Mishima, Kapitol, Imperiál, Bratrstvo... a pak ještě Černá legie a Kybertronik, kteří se tady neobjevují... No, každopádně se mi to docela líbilo... potěší mě, když režisér i s malým rozpočtem dokáže udělat dobrý film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že sa jedná o skutočný nášup a ozajstný nárez. Skutočná R-ková brutalitka, šťavnatá akcia, plná potokov krvi a najkrutejších scén, k tomu pár slušných hlášok a o zábavičku je postarané. Atmosféra je pekne tmavá, ponurá, akurát škoda, že tvorcovia nedali väčší dôraz na to, čo je obvykle vo filme najdôležitejšie, a to je príbeh. Ten totiž, so svojou nekonečnou dávkou klišé a nelogickosti, patrí do takmer odpadových sfér. Takže som rád, že aj herci brali film tak trošku s nadhľadom a natáčanie si viditeľne užívali. Inak som celkom spokojný. Audiovizuál je naozaj veľmi dobrý a so slušnejším príbehom by teda určite siahal na kvality '300', či 'Sin City'. 70%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická mission impossible v parádně temném a hlavně nabušeném, ač ryze béčkovém, balení mně naprosto neznámého Simona Huntera.. Protože jsem od Kroniky mutantů, vyjma bezchybného Rona "Hellboye" Perlmana, dopředu vůbec nic nečekal, byl jsem více než příjemně překvapen.. Nakonec jsem si taky uvědomil, proč se Perlman svým velkým hereckým kvalitám navzdory tak často objevuje ve snímcích podobného ražení.. On je vlastně, myšleno jen v dobrém smyslu slova, s tím svým ksichtem pro podobné filmy jako stvořený.. A kolik času a práce ušetří takovým maskérům..!! ;) ()

predators 

všechny recenze uživatele

V duchu animace Sky Captaina se nese i Mutant Chronicles. Kvalitou zpracování i svým obsahem mu však sahá sotva po kotníky. Akčních sekvencí mezi mutanty a hlavními hrdiny je požehnaně, ale ani jeden mě nevyvedl v úžas. Taky jsem postrádal charisma, které se svým obsahem hvězdných jmen přímo nabízí, ale dříve, než se mohl někdo presentovat, pořádně to schytal. Alespoň v tomto směru se jednalo o nějaké překvapení, protože jinak je děj dost linární, opět bez sebemenšího překvapení. I tak ale uznávám, že temná atmosféra a některé postavy mohou mnoho diváků zaujmout... 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve čtrnácti bych z té steampunkové válečné vřavy a mutantů s ostrými lokty nejspíš pomazán motorovým olejem ucvrnkával do gatěk. Nyní však musím cynicky konstatovat, že se jedná o nehoráznou blbost, drncající se na mrazem nudy pokřiveném kolejišti Zítřejších světů a Amerických kapitánů.. To, že producenti Hunterovi řekli: „Máte poctivou tvář, ale peníze od nás nedostanete.“, by mi zas tak nevadilo, ale pod scénářem podepsaný autor Horizontu události byl v negativním slova smyslu vidět až moc. Nicméně nepopírám, že storyboardy musely být oku lahodící pokoukáníčko.. Všimli jste si, že když se točí o mutantech, volá se Ron Perlman? Ono totiž ušetřit u nízkorozpočtového filmu na mzdě jednoho maskéra není k zahození.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)
  • John Malkovich měl své scény natočeny za dva dny. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno