Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto odporný film, který je zcela záměrně natočený tak, aby v divákovi vyvolal explozi negativních pocitů. Těm vévodí nejprve soucit, a poté, až pohár trpělivosti přeteče, což v mém případě bylo hodně rychle, dominuje zloba, totální znepokojení, pohoršení a touha po odplatě v různých podobách, kopačkou do rypáku počínaje. Prostě hnus. Vyobrazení lidského odpadu v podobě neuvěřitelného příběhu podle skutečné události. Takhle mě nenasralo ani Eden Lake. Nedoporučuju slabším povahám, cholerikům, vlastně nikomu. Snad jen těm, kteří si chtějí zkur*it den. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Málo jižně buranské, skvěle zahrané a strašně podivně tlačící na pilu. Jistěže, příběh je to silný, je strašné, že se to stalo, bla bla, ale co z toho, když se všichni chovají divně. Buď měly být postavy vykreslené tak, aby se do nich dalo vcítit, nebo vůbec, protože tenhle paskvil rozhodně nefunguje a poslední půlhodina je lichá úplně. A to vyhýbání se explicitnímu násilí je trapné. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dílo, které mnou otřásá více jak zemětřesení. Přesně kvůli těmto případům raději nečtu noviny a nedívám se na zprávy. Moje slabá nátura na to nemá, takže velice děkuji panu režisérovi, že choulostivé scény pojal velice komorně, jinak by Americký zločin patřil mezi filmy, na které koukám přes prsty. Tleskám Ellen Page (opravdový talent) ujala se své role na jedničku a též tleskám Catherina Keener(ové). Zahrála tu roli tak přesvědčivě, že ji ještě teď nenávidím. Už zase hodně dlouho nechci vidět film natočený podle skutečných událostí. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mnou skutečně otřáslo. Např. ve filmu FUNNY GAMES se jedná o dva úchylné spratky, kteří se baví na účet cizího utrpení, ale tady jsou pachateli máma zfetovaná léky a normální děti, možná ani ne zlé, které pod vlivem okolností došly takhle daleko. Můžeme se pak divit, co je člověk jako takový schopný ve vypjaté situaci udělat, buď ze zbabělosti, zvědavosti nebo "jen tak"....Ellen Page výborná, tady ještě naposledy jako dítě na prahu dospívání v dalších filmech, které vzápětí následovaly již působí mnohem dospěleji. Ještě by mě taky zajímalo, co se všechno dalo koupit v roce 1965 za 20 $ na týden za opatrování 2 dospívajících dívek. Každopádně obrovskou vinu nesou rodiče, kteří své děti takto odhodili. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu to určitě má, je to i velmi chytlavě natočené s překvapivým závěrečným zvratem, ale že bych z toho byl nějak unešený, to ani náhodou. Podle mě to je trochu upravené, aby to člověka citově vyždímalo a vyfluslo do louže plné emocí a soucitu. To, co se tam odehrávalo, působilo chvílemi dost neuvěřitelně až divně a nevěřím tomu, že se režisér přesně držel skutečných událostí. Asi to mohlo být podáno líp. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natáčen chronologicky, aby se herci dostali do děje a mohli prožívat příběh Sylvie. (don corleone)
  • Catherine Keener nejprve odmítnula roli Gertrudy Baniszewski, ale když pak nemohla silný příběh dostat z hlavy, potkala se znovu s režisérem O´Haverem a s natáčením souhlasila (don corleone)
  • Film vychází z přepsaných výpovědí svědků před soudem k otřesnému případu. (don corleone)

Reklama

Reklama