Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

American Crime představuje jeden z těch kuriózních, ale pravdivých pohledů na americký severozápad, kde sice vítězí středo-levicová demokratická strana a místní velebníček tam má zároveň stejně významné postavení jako starosta, ovšem solidarity a rovnostářství se tam člověk zvenčí dočká jen stěží, a rovněž nedělní návštěvy kostela jsou spíše povinností bez jakéhokoliv morálního dopadu na každodenní život obyvatel. ____ Dá se nejspíš souhlasit s obecně rozšířeným názorem neurologů, že lidé, kteří film hodnotí nízko, patří mezi ty lhostejné a přihlížející, zatímco 5-hvězdičkáři by dívce, do níž jsou nalogováni přes zrcadlové neurony, nějak pomohli. Protože American Crime je zjevně jedno z těch děl, díky nemůžu se dozvíte mnohem více o sobě než o postavách filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

:O .. Silný Zážitek a sakra Kvalitní Film !! Ve filmu převládá Absolutní Bezmoc, Strach, Emoce, stísněná Atmosféra! Vynikající nepříjemný Soundtrack, který se vám zaryje pod kůži !! Chvílema se mi chtělo i brečet a Právě teď nemám vůbec sílu tohle nějak více komentovat, je mi z toho zle, strašně smutno a cítím obrovskou lítost ! ! ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle Zločin si mě u sebe držel už od začátku opravdu podmanivou atmosférou, později přerůstající do brutálních rozměrů i intenzit. Samotné zpracování stačí na pět hvězdiček, čím mě ale filmek vážně dostal, je jedna scéna před koncem, kdy mě prostě po páteři přeběhla tlupa ledových trpaslíků a já věděl, že koukám na něco, co se jen tak netočí. Úžasně tísnivě natočené dílo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde udělal baptistický reverend chybu? Nechal je při křtu ponořené déle, než bylo nezbytně nutné? Mají snad v Indianapolis něco ve vodovodním řadu, co způsobuje sadismus a lhostejnost..? O'Haver si nejspíš řekl, že když má silný námět zaštítěný skutečnou událostí, tak už se nemusí dále starat. Chyba. Když podceníte v dramatu drobnokresbu motivů, nevinné oči laně postavené proti frustrovanému zlu a jeho kohortě posluhovačů sami o sobě nestačí. Když tam chcete vpravit trochu napětí a přitom je to jen faul na diváka (konkrétně podrážení), je to chyba také. Námětem podobné Hounds of Love se mi dostalo pod kůži mnohem víc, tady jsem byl jen nestranným pozorovatelem.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš rozvláčné, což v 92 minutách filmu musí být jednoznačně chyba tvůrců. Než se vám to trochu dostane pod kůži, tak uběhne půlhodina, kde se sice rozvijí motivace postav a klíčují se osobnosti a jejich vazby, avšak trestuhodně odosobněnou formou. Tzn. budete sledovat maloměšťáckou extrémně chudou rodinu a nebudete mnohdy chápat jednání a uvažování postav. Druhá polovina je slibnější, jelikož násilí tu je a celková atmosféra společně s bravurní Carherine Keener jednoduše strhne hlava nehlava. Avšak ačkoliv je výpovědní hodnota silná a od začátku do konce má film vzestupných kvalit, dalo se to podle všeho natočit daleko lépe-svižněji-úderněji. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natáčen chronologicky, aby se herci dostali do děje a mohli prožívat příběh Sylvie. (don corleone)
  • Catherine Keener nejprve odmítnula roli Gertrudy Baniszewski, ale když pak nemohla silný příběh dostat z hlavy, potkala se znovu s režisérem O´Haverem a s natáčením souhlasila (don corleone)
  • Ellen Page byla jedinou volbou na roli Sylvie. (don corleone)

Reklama

Reklama