Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh podle skutečných událostí a svědeckých výpovědí. Nikdo asi nepochopí co jsou nějací lidi schopní udělat. Ellen Page z jedné hlavních rolí v podání dospívající a mučící dívky. Životopisný zfilmovaný příběh výborně zpracovaný. Klidně mohli dát do žánru i horor, protože snad každému kdo to vidí musí jít mráz po zádech. Je mi až líto, co se v tomhle světě děje.. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu to určitě má, je to i velmi chytlavě natočené s překvapivým závěrečným zvratem, ale že bych z toho byl nějak unešený, to ani náhodou. Podle mě to je trochu upravené, aby to člověka citově vyždímalo a vyfluslo do louže plné emocí a soucitu. To, co se tam odehrávalo, působilo chvílemi dost neuvěřitelně až divně a nevěřím tomu, že se režisér přesně držel skutečných událostí. Asi to mohlo být podáno líp. 70% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si musel nechat několik dní rozležet v hlavě. Ok, někoho to sundá hned napoprvé a nemá co řešit, prostě perfektní drama, že? Jenže já s tím tak úplně nesouhlasím. Tématem jde o obrovsky silný snímek, ždímající emoce po hektolitrech (myšleno v naprosto kladném slova smyslu) a vše jen podtrhují výkony 2 hlavních hereček (btw, co Ellen Page předváděla ve filmu Juno z téhož roku, a čím se prokázala tady, to prostě nejde srovnat; jestli dělat humbuk kolem této mladé a talentované herečky, tak určitě kvůli Americkému zločinu) a fakt, že je dílo natočeno podle skutečné události. Ale s tím já mám problém, protože motivům chování některých postav prostě nevěřím. Že by na jednom místě mohlo propuknout takové davové šílenství, aby všichni, i nečlenové rodiny "přispěli svou troškou do mlýna", to se mi hodně nezdá. Samozřejmě nevím, jak moc se film držel skutečnosti, ale stejně. Kvůli tomu jen ty 4* (snaha tvůrců překvapit diváka ještě na samý konec mi přišla mimo a jen mě utvrdila v mém hodnocení). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film spracúva rovnakú tému ako nedávny THE GIRL NEXT DOOR (2007), avšak vďaka Ellen Page sa AN AMERICAN CRIME dostane do širšieho povedomia. Obidva sú rovnako nepríjemné. Možno THE GIRL NEXT DOOR má lepší začiatok a odpornejšiu tyranku, ale AN AMERICAN CRIME má lepší koniec, známejšie herecké obsadenie a zdal sa mi takpovediac znesitelnejší. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro zfilmované, skutečné příběhy, i když se mi z nich někdy zvedá žaludek - což je i tento případ. Zločiny páchané na dětech patří mezi ty nejnechutnější.. Proč ? Protože děti se nedokážou samy bránit, do jistého věku nejsou ani schopny pochopit, proč se jim to děje a v některých případech jsou dokonce přesvědčeny, že si to zaslouží a že je to úplně normální. To vše bylo ve filmu znázorněné na výbornou a v kombinaci se záběry ze soudní síně se utvořil celek, který nám neustále připomínal, že se podobná zvěrstva opravdu dějí a hlavně jak málo stačí k tomu, aby podobné hrůzy procházely (viz. jasný příklad lidské lhostejnosti v případě sousedů). Film je kvalitní, příběh zdrcující, herecké výkony nadmíru uvěřitelné, avšak podobný film nechci nějakou dobu vidět. Je mi z toho ouzko - 90%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Ellen Page byla jedinou volbou na roli Sylvie. (don corleone)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Catherine Keener nejprve odmítnula roli Gertrudy Baniszewski, ale když pak nemohla silný příběh dostat z hlavy, potkala se znovu s režisérem O´Haverem a s natáčením souhlasila (don corleone)

Reklama

Reklama