Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 452)

castor 

všechny recenze uživatele

Uff, spíš Akrobat z Persie.. nebo spíš místy přeplácané nic? Banální historka natočená pro dvanáctileté publikum, ale naštěstí ne tolik hloupá a otravná, aby rodiče museli po projekci hledat nejbližší toaletu. Začnu tím pozitivnějším, akční scény nejsou zlé, zpočátku ba dokonce svižné a dobře natočené. Jenže stejně jako už tak mizerný děj začnou brzy řídnout a okoukávat se. Druhým pozitivem je chemie mezi ústřední dvojicí, dobře se na ně kouká, ještě lépe na Gemmu Arterton zvlášť. Jenže leccos pozitivní brzy zapadne do šedi průměru, akce začne působit chaoticky, příběh doznává dalších trhlin a také na podobnou látku toliko potřebný humor by jeden těžko hledal.. bezkrevná letní zábava!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak pane Newelle, docela to šlo, až na jednu věc: v době natáčení byl plac v epicentru nějakého zemětřesení?? Nebo kolem kamery pobíhalo stádo slonů?? Ne?? Tak proč jsem sakra v akčních scénách nic neviděl?? Proč kamera, která jindy opisovala krásné táhlé monumentální trajektorie, v dynamických pasážích náhle trpěla hyperaktivitou?? Hrozivě blízké nájezdy spolu s neurotickým střihem mi dokázaly ze všeho udělat totální chaos a způsobily, že si nepamatuju souvisle jednu jedinou akční scénu. Gyllenhaal a tlupa jeho stuntmanů sice metali salta, vruty a parkourovsky se vrhali ze střech, ochozů, hradeb a cimbuří, ale co na tom, když jsem snad ani jednou neviděl dopad (asi protože padali do beden s molitanem) nebo souvislejší pohybový projev. Tohle všechno film shodilo minimálně o jednu hvězdičku. Jinak herci fajn, chemické reakce mezi Dastanem a Taminou nejsou vyloženě explozivní, ale funguje to, příběh - no dobře teda, fantasy atmosféra na mě docela dýchla (dobrá! hudba) a záplava písku mi skoro způsobila intoleranci k oranžové barvě. Obrovská škoda toho střihu a kamery během akce. 65% 200 miliónů dolarů(rozpočet)/329,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, povedlo se to. Mozna to je tim, ze me hra nikdy nijak zvlast nebrala, ale ono to je beztak podle tech novejch, takze to je fuk. Hlavni plus je, ze se to povedlo Newellovi vsechno spravne vyvazit. Takze tu mame nejakou tu akci, i kdyz rozhodne bych film neoznacil za akcni. Nicmene je fajn, ze Dastan neskace zas tak casto a kdyz jo, vetsinou to nejsou nejaky matrixovsky spomalovacky nebo nejakej parkour, ale proste docela prirozeny akrobaticky skakani. Sem tam dojde i na nejaky to sermovani, klan Assassinu je docela fajn. Zaroven to ma taky trochu nadech velkofilmu, nektery ty zabery na pouste a mesta jsou fakt hodne povedeny. Obzvlast, kdyz tu jsou solidni triky. No a taky je to samozrejme romantika, jelikoz mezi princem a princeznou to skvele funguje a zaroven taky lehkej nadech komedie, opet v podani prince a princezny a s trochou pomoci od Moliny. Co se tyce hercu, Gyllenhaal nastesti vubec nepripomina toho gay pornoherce z plakatu, Gemma je roztomila a ani ten Kingsley neni nijak hroznej. Takze proste idealni letni odpocinkovej film, u kteryho se nemusi moc myslet a dve hodinky se dobre bavit, navic filmu odehravajicich se v Persii, respektive v pousti zas tak moc neni, takze i z tohohle pohledu to je zajimavy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nechtěla věřit tomu, že by celovečerák inspirovaný legendární hrou, mohl být takový propadák. Někdy je skutečně lepší projít si hráčský záznam a nechat film spát. Tady jediné, co mělo nějaký potenciál, byla princezna Gemmy Arterton, ale ani ona sama by nedokázala překročit stín takové Dejah Thoris. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a kamera okoukaná z počítačových her (Assasins creed). Děj o ničem, zbytečně přefiltrované, přetrikované a příliš barevné. Nezajímavé. Zbyde akorát zajímavá a dialogově slušně vyšperkovaná ústřední dvojice. To je na 200 milionový film trochu málo. Tvůrci se spoléhali, že strhnou diváky na podobném hypu jako Avatar, jenže opomněli, že James Cameron kromě výborného marketingu a jisté vyčůranosti co se přesně nastavené hranice korektnosti vs své vlastní cesty týče, umí velmi kvalitně režírovat. Newell tímto potvrdil, že spíše nikoliv. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Kvôli filmu sa Jake Gyllenhaal (Dastan) naučil bojovým umeniam, šermu i jazde na koni a počas viac ako 100 dní trvajúceho tréningu nabral značný objem svalstva. (Greenpeacak)
  • Pro film bylo vyrobeno na 20 verzí Dýky času - všechny byly identické, ale každá sloužila jinému účelu. Jeden duplikát byl např. schopen svítit. (Mertax)
  • Ve filmu je řečeno, že dýka dokáže vrátit čas přesně o 60 vteřin. Když ji Dastan (Jake Gyllenhaal) použije poprvé, vrátí čas o 32 vteřin a podruhé je to 23 vteřin. To je dohromady 55 vteřin. Po doplnění písku je dýka použita dvakrát. Dastan s ní vrátí čas o 16 vteřin a Tus (Richard Coyle) o dalších 44 vteřin. Dohromady je to přesně 60 vteřin. (HellFire)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama