Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

anais 

všechny recenze uživatele

Baumbach tematicky trochu navazuje na Sépii a velrybu. Rozklad manželství vyprávěný tentokrát z trochu větší dálky. Woody Allen bez humoru, nebo v poloze Manželů a manželek. Tentokrát mi to v některých momentech přišlo trochu "indie za každou cenu", ale některé situace mezi postavami a momenty jsou zase skvěle odpozorované a napsané. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi prosím někdo, proč takový film vůbec vznikal? Tohle bylo doslova utrpení! Šílená nuda, mám ráda žánr drama, považuji ho za můj nejoblíbenější žánr ze všech, ale tohle ne, tohle se nedalo. Naprosto nudné, ploché, bez špetky emocí, zajímavosti. Odpad jsem dát nemohla, to mi nedovolilo obsazení, které je sice fajn, ale film to nezachránilo, zdálo se mi, že všichni hráli tak divně prkeně, jakoby nevěděli, co dělají. Jack Black byl podle mě naprosto mimo a hodně špatná volba do takové role, vůbec to nezvládl. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, bez šťávy, jen tak běžící hovory o životě, kdy lidi řeší stále cosi, ale nic není jasné. Slátanina....A já si s takovou důvěrou ten film pustil,a myslel jsem si, že se něco dozvím o zajímavé, nezaměstnané umělkyni, která má třeba jen smůlu, nebo něco ji brzdí v rozletu, a o tom něčem se dozvím, ale není tomu tak... Škoda, tak jsem si přál tenhle film velice dobře ohodnotit! A nejde to. Nejde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný príklad malého filmu, na ktorom si môžete cvične vyskúšať rozoberanie postáv z hľadiska psychológie, motivácií, minulosti, atď. Svatba pôsobí ako niečo medzi americkým nezávislým filmom, podvýživeným štúdiovým projektom a televíznou produkciou. Stojí na herečkách, ktoré hrajú ako vždy výborne a kvalitne im sekunduje aj Jack Black. Bohužiaľ film nevyústí do žiadnej katarzie, udalosti nemajú poriadny emocionálny dopad na diváka a pri konci môžete mať pocit náhleho utnutia do príbehu, ktorý by mohol ešte pokračovať. I keď bolo povedané všetko. Kvalitné tri hviezdy a upozorňujem, že Kidman a Leigh vystupujú s minimálnym make upom a vystavujú tak svoj vek na verejné oči. Je to celkom odvážne, ale stále im to svedčalo. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol iný chaos. Nicole Kidman v pre mňa "tolerovateľnej" role spolu s The Hours a The Others, znamená, že ju uznávam. Taká, aká bola ako Margot, takú si ju predstavujem v skutočnosti. Panovačnú, psychotickú, tenznú, nevyrovnanú, zároveň ale špecifickú a v mnohom originálnu a výraznú. J.J.Leigh veľmi, veľmi dobrá, obe držia film nad scenárom, ktorý mal veľký potenciál, ale Baumbach sa tentoX niekam stratil - akoby nevedel, ktorým smerom sa pohnúť ( na rozdiel od The squid and the whale, ktorý mám veľmi rád ). Hlavne nie cestou nahého Jacka Blacka, PROSÍM ! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech New Yorku včetně Bronxu. (Terva)
  • Film získal v roce 2007 na filmovém festivalu Peníscola Comedy 2007 dvě ceny, a to v kategorii nejlepší herečka (Jennifer Jason Leigh) a nejlepší režie (Noah Baumbach). (Terva)
  • Na scénáři k této dramatické komedii se podílel francouzský režisér Eric Rohmer. (Agoran)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno