Reklama

Reklama

Když se plachý účetní dostane mezi newyorskou smetánku, která se baví v erotickém klubu, netuší, co ho čeká. Žena, do níž se zamiloval, zmizí a s ní i 20 milionů dolarů…  „Máte dnes večer čas?“ Je to snadná otázka, ale když na ni Jonathan McQuarry odpoví, jeho život se navždy změní. Osamělý plachý účetní doposud žil jen pro svou práci, ale když ho jeho nový přítel, právník Wyatt, uvede do tajemného erotického klubu, Jonathan se ocitá ve světě newyorské smetánky, o jehož existenci doposud neměl tušení. A také potkává krásnou tajemnou cizinku, kterou považuje za ženu jeho snů. Jenže počáteční štěstí se mění v hrůzu, když se stane hlavním podezřelým při vyšetřování jejího zmizení a loupeže dvaceti milionů dolarů. V hlavních rolích amerického thrilleru režiséra Marcela Langeneggera hrají Hugh Jackman, Ewan McGregor a Michelle Williamsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (154)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan Kenobi a Wolverine se snaží přechytračit jeden druhého ve zprvu slušně se rozjíždějící thrillerové hře, která ale po první půlhodině sklouzává do děsivých scénaristických lapsů, hloupých chyb a nelogičností. Plus to navíc začne být ohromná nuda. Bez adamantiových drápů a světelného meče to prostě není zdaleka tak poutavé, hoši! ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podvod byl něčím nadprůměrný a něčím zase výrazně podprůměrný. Nadprůměrné bylo nasmínámí a atmosféra snímku. To byla velmi dobrá filmařina, ovšem tu sráží do kolen velmi podprůměrný scénář a konec, který působil jako kyblík studené vody na nadrženého psa. Výkony herců jsou velmi dobré , snaží se co to jde, ovšem klády, které jim hodil pod nohy scénárista potažmo režisér, by neustála ani Meryl Streep. Podvod je proto béčkový film a není hoden velkého stříbrného plátna, spíše průměrné televizní obrazovky. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém nic moc nefunguje. Atmosféra, která by tu měla hrát hlavní roli, funguje jen občas, čemuž určitě nepomáhá neskučně rušivá hudba. Herci jsou taky velmi rozpačití a McGregor je nesympatický až to bolí. Navíc počáteční zápletka, která vypadá opravdu zajímavě, se po odhalení naopak nezajímavé pointy zdá naprosto zbytečná.. 2,5* ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

NO ze začátku se mi to zdálo jako docela dobré.... dobrá zápletka, dobrý zvraty atd,ale přece jenom sme tohle už několikrát viděli,ale i přesto se mi to zdálo dobrý, potom ale přišla poslední třetina filmu, která byla tak průhledná že sem nevěděl jestli to mám přetočit nebo doufat že se mýlím.....zvolil sem druhou variantu,ale bohužel sem se mýlil.....fakt to bylo tak kýčovitý a průhledný jak sem myslel. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechápem niektoré nízke hodnotenia - na režisérsky debut pomerne dobre zvládnuté - skôr mám výhrady v niektorých momentoch k použitiu hudby, ktorá však zase v iných funguje skvelo a podtrhuje atmosféru. Zápletka je pomerne solídna, ale dala sa spracovať citlivejšie, a v závere omnoho vypointovanejšie a dravšie. Ale to je už chyba neskúseného režiséra, a ja som ochotný mu to prepáčiť. Film zabíja stopáž, rozvlečený záver a tak trošku strnulý McGregor, ktorý je známy svojou sínusoidnou hereckou filmografiou. Napriek tomu mu tie drsné praktiky verím, rovnako aj Jackmanovi, ktorý ho mierne zatieňuje. Tú love story mu ale neverím, ale to je tiež chyba režiséra...Ak to mám ale objektívne zosumarizovať, tak sa jedná o celkom solídny film, ktorý má svoje silnejšie, a slabšie stránky, ale ako chlap (you know why), ale aj ako napätý (čiastočne) divák sa prikloním k štyrom hviezdičkam. Videl som aj omnoho, omnoho horšie filmy, ktoré zožali viac slávy, ako tento skromný, televízno kamerový thrilerík. Niekedy zabije režisér scenár, a niekedy scenár režiséra... Zrejme však závisí od vkusu a tak sa neodvážim odporúčať - len na vlastné riziko. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Hmotnosť jednej 100-dolárovej bankovky je cca. 1 gram. 20 miliónov dolárov by teda znamenalo 200 000 kusov 100-dolárových bankoviek. Hmotnosť jedného kufríka s polovicou tejto čiastky by teda bola až 100 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The List či Untitled Hugh Jackman Project. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v americkom New Yorku a španielskej metropole Madrid a trvalo sedem týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama