Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších 80´s hororů co jsem viděla. A to jsem se o něm, ačkoli jsem hororový fanatik, doslechla teprve nedávno a musím říct že mé očekávání nejen že nezklamal ale i předčil. Není zrovna nabití násilím, ale přesto mě zaujal a ani na chvíli nenudil. Tenhle kousek má všechno co na osmdesátkách miluju včetně jisté dávky absurdity. Za námět a zpracování bych asi dala 4 hvězdy ale uchvátila mě naprosto úžasná hudba a krásná Linda Blair v roli anděla pomsty takže dávám plný počet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Braková zábava v štýle rape&revenge, ktorá v priebehu času trocha stratila zo svojho kúzla. Najväčšie pozitívum vidím v ukážkovej atmosfére 80. rokov, vizáži hercov, dobrej hudbe.... Zo snímku však dýcha veľká naivita, slabé hororové prvky a málo pútavý dej. Linda Blair bola fajn, to áno, ale mňa viac potešil Robert Dryer, ktorý je so svojim zjavom pre horory ako stvorený. Maskérom v jeho prípade stačí vyvinúť len minimálnu námahu a zabijak je na svete. 60/100 ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Osmé pivo, velké plátno, natupírované účesy, kožené bundy, velké kozy poletující na plátně, vynikající soundtrack, prostě osmdesátky jak je mam rád. Herci i samotné postavy pekelné a za tohle už se na ně jistě někde vaří voda. Pan Žiletka je neposkvrněným zlem a s jeho drsností a pronikavým pohledem by mohl snad soupeřit jen hlavní "hrdina" Silent Night, Deadly Night 2. Příběhově docela schematický Rape & Revenge, ale díky stylizaci a prostředí jeden z nejlepších, jaké jsem doposud viděl. Objektivně by hodnocení nebylo tak vysoké, ale důvody č. 1 a č. 2 přidávají minimálně tu jednu, jednu a půl hvězdu k dobru. (FOD, 2011) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mix surového príbehu zo 70tych rokov s 80s natupírovaným rokenrolom a to bez toho, aby to strácalo z čara jedného alebo druhého (ako sa stalo v o rok staršom Chained Heat). Pri všetkej úcte k Exorcistovi, toto je skutočne životná rola Lindy Blair. Užíva si každý jeden okamih, úplne sa pretvára na divokú bad ass pomstiteľku a k tomu jej sekunduje Linnea Quigley v pre ňu netypickej role utiahnutého dievčatka, v ktorej je maximálne uveriteľná. Fantastická žánrovka a zaslúžený kult. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dneska už samozřejmě úsměvné, naivní, ale parádní béčko s tématikou Rape & Revenge. Tenhle klasický zástupce exploitačního subžánru ze školních lavic a špinavých ulic dal dohromady dvě nekorunované královny hororu: tehdy už profláklou Lindu Blair a začínající Linneu Quigley (tady ještě bez chirurgickýho zákroku). Násilí je mírné a není ho moc, vždyť očekávaná pomsta přichází až v poslední třetině, ale kompenzace je někde jinde - v nahotě. Savage Streets je totiž slušně bohatým na růžový bradavky, bílý zadky a černý bobry. A do toho všeho tu dupe pop-rockový eightees soundtrack. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama