Reklama

Reklama

Žraločí muž

(TV film)
  • USA Hammerhead: Shark Frenzy (více)

Obsahy(1)

V laboratoři provádí doktor King pokusy na lidech a jejich křížení se zvířaty. Přišel na princip kmenových buněk. Ty mohou sloužit k nahrazení jakýchkoliv buněk v těle. Lze tedy vyrábět náhradní orgány a podobně. King je ale napůl šílený a dost experimentuje. V jeho laboratoři spoutaná žena porodí dítě zkřížené se žralokem a zemře. Kingovu teorii prezentuje ve skupince vědců Amélie. Ta má za úkol se svým přítelem Tomem spolupracovat na projektu s doktorem Kingem. Amélie souhlasí, přestože s ním kdysi měla spor, když si měla vzít za muže jeho syna Paula, který pak zemřel na rakovinu. Vědci v čele s Amélií a Tomem jedou na ostrov, kde doktor King provádí své experimenty. Vědcům přijde divné, že na ostrově nemají signál na satelitním telefonu. Druhý den je King seznámí se svým projektem. Když měl jeho syn rakovinu, King ho zkřížil se žralokem a udělal z něj mutanta. Ten nyní plave v akváriu, které vědci sledují... King jim pak řekne, že je odsuzuje k smrti za to, že ho vyhostili do exilu. Zavře je v místnosti, kde je akvárium. Kingovi lidé rozstřílí sklo akvária, to praskne a zatopí místnost. Všem se z ní podaří utéct ven, a jelikož potřebují z ostrova pryč, vědci přepadnou loď, která je zakotvená v Kingově přístavu. Loď ale rozstřílejí Kingovi muži a ta vybuchne. Jeden z vědců je pak ve vodě napaden žralokem... (TV Prima)

(více)

Recenze (73)

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. A tenhle jsem snad chtěl vidět jenom kvůli tomu, že jsem si podle plakátu myslel, jak strašně drsný horor to bude :D Haha, jak já jsem byl tehdy strašně naivní... I když, už tehdy podle zdejšího hodnocení jsem tomu filmu moc nevěřil a dneska jsem se konečně přesvědčil, jaký opravdu je. Neskutečně stupidní, všichni se tu chovají jako idioti, tu potvoru tu ani jednou pořádně neuvidíme (z toho co je vidět je znát, že nevypadá ani z půlky tak dobře jak na plakátu) a taky je to neskutečně nudné. Vzhledem k tomu, že o postavách skoro nic nevíme (jen to, že se hlavní dva hrdinové milují... takové detailní vykreslení postav už snad bylo jen v Ptákodemii), nedá se tu ani nikomu fandit a tím, že je zde asi milion nelogičností a všechny zbraně tu mají nekonečno nábojů, to akorát stvrzuje, jak je to stupidní. Jako jo, asi dvakrát jsem se té stupiditě pousmál, ale i tak je to málo. Jediný pozitivní na tomhle filmu je ten plakát, ale sám tu 1* neobhájí, bohužel. Odpad! ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Aby mé hodnocení bylo přímo úměrné a všude měřené stejným metrem, odpad! tomu dát nemůžu, ikdyž bych jistě mohl a asi i chtěl. Obrovské zklamání a nuda. Pár živějších scének, u kterých se dalo i zasmát, ale co z toho? Film o ničem. Žraloky obdivuju a mám je rád (i ve filmech), ale to, co tvůrci předvedli tady? Hrůza. Kdyby ho jen nechali pouze v té vodě, ještě by se daly přimhouřit oči, ale proč sakra zmutovaný žralok běhá po lese? To je ještě horší než žraloci plující v písku na pláži z jiného filmového "veledíla" ... Obsazení také více-méně až na nějaké vyjímky nesympatické. 10%. ()

Reklama

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Ze tří snímků kolekce, kterou jsme si já a nejméně také ještě Vitason pořídili, je tenhle snímek podle mě nejlepší. Opět se člověk tak jako u Mosquito mana podiví nad některými velkými hloupostmi, například když se William Forsythe (který je jinak kupodivu jedním z kladů filmu:) ) prochází nechráněn a nekryt a odstřeluje zlosyny, kteří se zdatně kryjí za všemožnými překážkami a ne a ne ho trefit. Přitom je to jenom obyčejný ajťak, ani žádný velký sportovec. Tady mi tahle blbost narozdíl od Mosquito mana vadila mnohem méně, asi mi přišla vtipnější. Samotná nestvůra sice nevypadá nijak jako plakát, ale nedá se říct, že bych byl zklamaný. Zápletka a děj nám při nejlepším dosti drhnou, ale co byste chtěli od takového béčka. Koukatelné, viděl jsem mnohem horší počiny. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Tlustej "ajtak", kterej odehral dost levelu Counter Strika, aby sam zlikvidoval celou armadu vojaku . . . . je toho moc u ceho se potrhate smichy, inu tohle je snimek, ktery dokazuje, ze sen kazdeho, kdo by rad natocil film, neni tak vzdaleny. Kdyz to dakazal i pan Michael Oblowitz bez talentu a s pomatenymi smysli, proc by to nedokazal lepe prumerny clovek bez talentu? ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozcestí medzi dobrom a zlom v biologických vedách prichádza žraločí muž, ktorý trpí výskumami, ktorý trpí vo svojom vnútri, ktoré je nenásytné a chce jesť. Dožičil mu jeho vlastný osudový a dojemný príbeh Oblowitz, pričom pri jeho mene je zle aj americkému pojedačovi hamburgerov. Ale tých lacných, nie našich. Už som sa ocitol v pomykove, kde sa dá zájsť vo víziách a Zemski napríklad ma predbehol. Ani nie v tom čo šokuje, ale v podradenosti voči svojmu rozumu. Náhodný sled udalostí a skutočný príbeh tohto muža je peckou, ktorá nenechá suchým nikoho. Či nie takto to mysleli tvorcovia ? (videné 16.5.2019, AMC archív) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zmíněna investičních banka Lehman Brothers jako firma vítězů. O 3 roky později krach této banky rozpoutal největší finanční krizi od 30. let 20. století. (PD321)

Reklama

Reklama