Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tohle sledoval na TV Barrandov (v době kdy tam ještě nebylo přesoukupováno a program téhle televize ještě za něco stál) a i když mě to strašně sralo svojí nudností, tak jsem s otevřenou pusou zíral na ten vizuál, dneska již ale plně doceňuji i ten obsah, který mi kdysi připadal nudný. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

5 minútové animáky z rýše hmyzu. Roztomilá aminácia v kombinácii s reálnymi exteriérmi a milý humor. Proste animák, ktorý by mala každá televízia povinne nakúpiť a vysielať ako večerníček, pretože všetky tie sračky, čo bežia na Animaxe, Jetixe a neviem čom všetkom, nesiahaju týmto hmyzím potvorkam ani po tie ich hmyzie členky.... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo i na mé devítileté já v barrandovském Animáčku něco dětinské, byli to definitivně francouzští Mrňouskové. Velký obdiv k nim panoval spíše jen ze začátku, kdy vnesli do našich končin silně svěží vítr, formát pro dětské oči, který tu ještě nebyl. Po měsíci každodenního sledování vás ale mohou němé miniaturní příběhy ještě menších hmyzích potvor celkem omrzet. Nedokážu si představit, že sedím 80 minut v kině na celovečerní verzi. A to už vznikly dvě, obě s českou distribucí. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po zhruba 15-tich častiach zatiaľ naprosto suverénna animovaná pecka zo života hmyzu (s možno dvoma-troma výkyvmi k štyrom hviezdičkám). Digitálne muchy, lienky, motýle, vážky, pavúky, chrobáky, osy a iná háveď zasadená do reálneho sveta prežíva svoje malé-veľké dobrodružstvá. Obrazovo krásne, napínavé, romantické, hravé, poetické, akčné, komické a občas s milou pointou. Nevídaný úlet z Francúzka, ktorý mi neuveriteľne sadol do noty. Ja hmyz moc nemusím, ale toto je jednoducho roztomilé. Doporučuje 5 z 5-tich etnomofobikov. 90% ()

Vlamik 

všechny recenze uživatele

4* za veľmi kvalitný animovaný seriál. Život hmyzu je tu vykreslený s francúzskou nonšalantnosťou. Animácie sú prepracované, zasadenie do reálnej prírody veľmi dobrý nápad. Pri niektorých komentároch som sa veľmi pozastavil, pretože predsa len je tento "seriál" určený pre detského diváka- môj synovec ktorý má 1,5 roka ho zbožňuje. No aj dospelý divák si tu jednoznačne nájde svoje, spomeniem len občasné narážky na iné filmy( závodenie lienky a múch v prvej časti- SW e1). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama