Reklama

Reklama

Mrňouskové 2: Daleko od domova

  • Francie Minuscule - Les mandibules du bout du monde (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

S příchodem prvních sněhových vloček do údolí je nejvyšší čas začít shromažďovat zásoby na zimu. Jenže během této rutinní operace dojde ke katastrofě. Malá beruška nešťastnou náhodou zapadne do balíku, který je odeslán do Karibiku! Ocitá se v novém, nádherném prostředí, které ale skrývá mnohé nástrahy. Pro její rodiče tak existuje pouze jedna cesta: dát dohromady starou partu! A tak beruška, mravenec a pavouk znovu spojí své síly a vydávají se na záchrannou výpravu na druhou stranu zeměkoule. Čeká je nový svět, nová setkání, ale i nová nebezpečí. A čas neúprosně běží… (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (24)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi ještě líbil, ale od Karibiku to šlo pozvolna dolů. Ono se to snaží spojit hodně dějů naráz, ale nedominuje ani jeden a celkový dojem tak zůstává prázdný. Taky se zde opakují vtipy z jedničky, logika dostává těžce na prdel i v rámci dětského filmu, ke konci už je to celkem nuda a to kouzlo z jedničky se z toho jaksi vytratilo. A co mě ještě vytáčelo bylo to, že většině hlavních postav v některých scénách zvětšily oči, aby byly víc roztomilé - u mě tohle ale fungovalo opačně. Ale dívat se na to dá, některé vtipy fungují, to exotické prostředí zaujme a jsem rád, že se vrátil i můj oblíbenec - černý pavouk. Podruhé bych si to už ale nepustil. Slabé 3* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Citelně chybí přímočarost, hravost a měřítko (ehm, ehm) jedničky i groteskovitost a vypointované rozvíjení jednoho nápadu "večerníčkové" předlohy. Uděje se toho sotva polovina co minule; a ostatně i groteskové eskapády jsou tentokrát poněkud potlačeny. Oproti prvnímu filmu i seriálu je to zaměřené více na menší děcka, zároveň je to však o poznání více oudané čili se to nevyhne občasným pasážím, kdy se právě ti nejmenší ošívají. Nic z toho však neznamená, že by i tak nešlo o nevlezle roztomilou zábavu. Pouze je třeba se smířit s tím, že stojí ve stínu svých předchůdců. ()

Reklama

RanMori 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce dost těžké zklamání. Lákání na známé postavy, které však nedostanou moc velkou roli. Dost poněkud "neuvěřitelných" scén (a to i pokud se držíme v hranicích toho, že je uvěřitelné, když mravenec umí zapálit sirku), často přetažené a občas i nudné. A bohužel ani zde není divák ušetřen jistých agitek, které to celé splachují do hlubin. Velká škoda :( ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence jako obvykle pokračuje. Opět je vidět, že měli tvůrci daleko vyšší rozpočet než u TV seriálu, ale roztáhnout příběh na celovečerní délku, aby to byla pořád zábava, se nedaří. Přesun na Guadeloupe (což je ostatně pořád Francie) by nevadil, ale je tu moc lidí, nikdo z nich zajímavější než beruška nebo mravenec, a tvůrci z toho vytřískají jen jednoduchou ekologickou agitku pro předškolní děti. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové jsou takové novodobé grotesky, které vyplnily díru na trhu po Looney Toones nebo klasických Disneyho kraťasech. Druhý film se samozřejmě pokouší jít dál než jednička a představuje nám exotický Karibik, jenže to bohužel nestačí. Vtipné momenty tu samozřejmě jsou, ale oproti jedničce celý snímek působí jen jako poslepované epizody bez nějakého hlubšího příběhu. Vrcholem je pak mezititulkové scéna s červenými mravenci, která nemá vůbec žádný smysl a nemá ani žádnou pointu. 65% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama