Reklama

Reklama

Režisér a scenárista Gerald McMorrow debutuje ambiciózním psychologickým sci-fi dramatem, odehrávajícím se v současném Londýně a dystopickém Meanwhile City, kde zrušení odluky státu a církve uvolnilo cestu společnosti, ovládané náboženstvím. Ateistický mstitel Jonathan Preest (Ryan Phillippe) chystá odplatu mocnému vládci Meanwhile City, cynismus a deprese konceptuální umělkyně Emilie (Eva Green) se díky obtížnému vztahu s matkou prohlubují – mezitím se citlivý Milo (Sam Riley) pokouší vyrovnat s nedávným citovým úrazem a hluboce věřící Peter (Bernard Hill) přijíždí do Londýna najít svého zmizelého syna, traumatizovaného veterána války v Perském zálivu. McMorrow nechává vyprávění oscilovat mezi reálným a imaginárním světem a zkoumá složité vztahy mezi fantazií, vírou a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu trvá kým to "začne dávať zmysel" (aj keď dalo sa to čakať, jediné čo som nevedel uhádnuť boli vzťahy medzi jednotlivými postavami), no a keď zaznie ono kúzelné slovíčko začínajúce na veľké písmeno "I" (i, nie L) tak sme doma. Nebudem kaziť partu keď poviem, že fantazijná zložka je na tom najlepšia, aj keď samozrejme aj tie ostatné dejové linky tam neboli len tak na parádu. Bohužiaľ celé je to dosť kvalitne dodrbané lacným a stupídnym záverom, pri ktorom mi neostalo nič iné len sa smutne zasmiať. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když v něco věříš, kdo ví co je a co není skutečnost.….. Beznadějně šílené město a události, které ,,HO“ sem přivedly. K úkolu, jenž má dnes v noci vykonat. Zabít ,,jedince“! Hraje si to na něco záhadného. Střídání světů, kde ten ,,gotický“ není krom filtru ničím zvláštním a tajemný příběh neskýtá dost informací k víře v něco extra. Věta ,,utápím se v depresích v bezedném jezeře své nezbadatelné mysli, která ztratila své srdce“ má nastínit atmosféru světa co se zbláznil. Budiž. A já mám chuť volat na tísňovou linku! Díly skládačky do sebe zapadají, ale poblouznění obyvatelé těch měst, kteří věří v ono podivné komické soukolí osudu mi k srdci nepřirostly. Film by mohl být věnován psychicky narušeným jedincům. A tak po filmové stránce stojí za zmínku posledních 10 minut. Ale celej film? Na to jsem moc malej blázen! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě velké zklamání. Když jsem o tomto filmu slyšel prvně, byl jsem v úžasu, trailer ještě dodal grády a já se těšil jako malý kluk. Čas plynul a já se ani nevšiml, že je Franklyn již přes rok na světě. Nechápal jsem, jak se to mohlo stát, že jsem si nevšiml, po shlédnutí se už nedivím. Ono město budoucnosti s originálním nápadem tvoří tak malé procento stopáže, že ani nestojí za řeč, ostatní dějové linie (ty v reálném světě) stojí po většinu času za bačkoru a posledních 5 minut celého příběhu snímek ještě víc podkope. Ach jo...ty dvě hvězdičky za to málo z onoho smyšleného světa. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Nutí to neustále udržovat pozornost kvůli tomu, abyste se neztratili v něčem, co se vlastně nakonec vysvětlí samo... Až na to, že vlastně nechápu motivaci postav, samotný konec, kdy se dva z hlavních hrdinů potkají a logické díry během Meanwhile city... Jinak mi to hodně připomíná Iñárritovi kousky... Samozřejmě s drobným (a samoúčelně zbytečným na jednu stránku, ovšem okouzlujícím a smysluplným na tu druhou) využitím fantasy... A jestli někde použili typického zoufalce, tak Milo mu byl rozhodně nejblíž... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je snad úplně všechno zvláštní. A v některých ohledech i jedinečné, protože Gerald McMorrow natočil pouze tento film. Přestože šlo o prvotinu, má velmi silné obsazení dokonce i ve vedlejších rolích a víc než slušný vizuál. Co se týče děje...první polovina filmu je velká zkouška pozornosti, ale hlavně trpělivosti diváka. Budete se snažit najít v tom všem smysl, nebo budete opatrně doufat, že se ten zmatek smysluplně propojí. I když je zajímavá linka jen s Evou Green a ta, která se odehrává ve fantaskním světě, má to atmosféru, i potenciál. O to překvapivější je finální zjištění, že je to vlastně až nepříjemně prostý příběh o tom, co všechno se musí stát, aby vše zapadlo na své místo a setkali se ti, kdo se setkat mají. A taky o lidech, bytostech, které tady s námi jsou jen proto, aby nám pomohli v těžkých chvílích. Úplně rozumím tomu, proč už Gerald McMorrow nic nenatočil. Sdělil co chtěl, nepochopení kritiky i diváků ho zarmoutily, snad i ztratil důvěru producentů... . Přitom jako debut, je to skvělá práce... . Osobně mě to mrzí, rád bych od něj viděl i další film. Jedna hvězda je standardně jen za mou milovanou Evu Green, druhá za odvahu a čisté sdělení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní role ve filmu měli mít původně Ewan McGregor, Paul Bettany a John Hurt. Ovšem potom měl McGregor nehodu na kole, při které si zlomil nohu a byl nucen z natáčení odejít. Z původního obsazení nakonec zůstala jenom Eva Green. (HappySmile)
  • Jméno postavy Johna Preesta (Ryan Phillippe), který bohuje proti zástupcům církve clericům a poté hodlá církvi pomoci, se nápadně podobá anglickému slovu „priest“, neboli „kněz“. Ironické pojmenování přitom Garreth McMorrow do filmu zavedl schválně. (vimanzen)

Reklama

Reklama