Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

Ruut 

všechny recenze uživatele

No tak je to lepší a akčnější než Junior nebo Policajt ze školky, ale už dlouho se mi nestalo že bych zaspal před finále filmu, což je případ tohoto levného a nezvládnutého akčňáku. Navíc Protiúder šest let od premiery hodne zestárl a po boku nového Bonda, nebo Bourna ale i třeba stathamovek je chudým a nechtěným příbuzným. Ještě že se božský Arnold rozloučil o rok pozdeji mnohem stylověji. ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Film Protiúder je na to, že má celkem slušné herecké obsazení až pozoruhodně špatný. Když pominu Arnolda, který zde předvádí něco co místy i připomíná herecký výkon, obejvují se ve filmu herci jako Turturro, Koteas, Leguizamo, Curtis což rozhodně nejsou herci druhé kategorie. Přesto má Protiúder punc obyčejného béčkového televizního filmu. Díky unylé režii a minimálnímu výskytu akce se stává ze sledování tohoto filmu takřka utrpení a chvílemi jsem je dokonce už přetáčel, protože jinak už ot prostě nešlo a to se mi snad ještě nikdy nestalo. Takovému Commandu se dnes člověk alespoň zasměje, ale tady ani není čemu se smát. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Protiúder jednoho naštvaného hasiče, proti nebezpečné, teroristické skupině, kde typicky toho hasiče hraje Arnold Schwarzenegger. To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, kdyby už za sebou neměl Pravdivé lži, které jsou o deset tříd výše, než tento novodobý rádoby akční thriller. Prostě už to není ono, postavit slabý a bezduchý film na této herecké hvězdě, která to prostě nezvládá. I když ta jedna hvězdička je právě za něj, za nic jiného Protiúder ani nestojí. Laciné střílení, slabí herci a k tomu všemu ubozí teroristi. Schwarzenegger opět bojuje proti teroristům, teď v podstatě hůře, než-li v Pravdivých lžích. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další akční nuda od Arnolda.Arnold nás opět všechny přesvědčil že už na to jednoduše nemá.Scénář příšerný,napětí žádné a Arnold někdy při (asi) akčních scénách vypadal jako by to s ním mělo seknout.Je štěstí že už s tím doopravdy seknul a věnuje se plitice.Doufejme že tam nenapáchá tolik škody jako s tímto filmem ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)
  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno