Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že podobně dementní akční film stejného ražení už jsem dlouho neviděl, možná tím, že jsem stejně jinak na cestě mezi Brnem a Prahou neměl co dělat, ale docela jsem se bavil a nuda mě dostihla jen párkrát. Ten film je průměrný snad ve všech oblastech, co se dají najít, ale podprůměrný jen čas od času... A možná právě proto, že mi zpříjemnil cestu, se nakonec jazýček vah mého hodnocení přiklonil ke třem hvězdičkám. I když by nejspíš neměl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či Arnie myslel, že oživí svoju akčnú slávu z obdobia osemdesiatych rokov napríklad v štýle Komanda, ale toto sa mu až tak nepodarilo. Akčné scénu síce obstojné, Arnie ešte čo-to obstojí, no celkovo s hrozným scenárom určite nie. Je len zaujímavé, koľko hviezd sadne na takúto blbosť. Ale ako zaspomínanie stačí bohate. 65%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První půlhodina nám zadělává na velice slušný thriller. Scény z Los Angeles, kde je spáchán teroristický útok, jsou velice vydařené a silné. Když se děj přesune do kolumbijské džungle, začíná spousta akce a Arnold se rozjíždí na plné otáčky, stejně jako ve svých klasických akčních filmech z osmdesátých let. Z pozdější tvorby rakouského svalovce se jedná o jeden z těch lepších snímků a když Protiúder vysílají v televizi, rád se na něj vždycky podívám. Lepší tři hvězdičky. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych slabsich filmov s Arnoldom, ale stale ma to este bavilo, kedze tema terorizmu je zaujimavou temou, aj ked reziser Andrew Davis velmi tazko dobehne uspech svojho UPRCHLIKA (1993) s Harrisonom Fordom alebo suboj Stevena Seagala s teroristami na cele s Tommym Lee Jonesom PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992). Jednoducho toto nie je film, ktorym by sa Arnold zapisal do historie ako jednym z jeho najlepsich filmov, ale na jedno pozretie stacilo. ________ Arnold Schwarzenegger - (Gordy Brewer) +++ Francesca Neri - (Selena Perrini) +++ Elias Koteas - (Peter Brandt) +++ Cliff Curtis - (Claudio Perrini) +++ John Leguizamo - (Felix Ramirez) +++ John Turturro - (Sean Armstrong) +++ Jsu Garcia - (Roman) +++ Tyler Posey - (Mauro) +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry Arnie ale tohle se fakt nepovedlo film mne vubec nebavil ze se nekdy muj oblibenec upise do tak vymekly a propagandisticky sracky sem opravdu necekal ta hvezda je za nej jinak zaporak dost hroznej a celej film neslanej nemastnej ale vsichni vime proc! kdovi jak by film vypadal nebejt utoku 11 zari mohla to bejt naslaplejsi jizda takhla ocenzurovali a oklestili co se dalo aby se z toho tehdejsi vyklepany amici neposrali skoda preskoda mohl to bejt fakt dobrej film ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)

Reklama

Reklama