Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Adaptace nedávno vydaného a záhy velmi populárního románu Sussany Clarck. Odehrává se v Anglii na počátku devatenáctého století, kde již po staletí nepraktikovanou magii hodlá zpět na světlo světa uvést mág Mr. Norrell. Poté co šokuje všechny teoretické mágy co jich Anglie má a podmaní si celý Londýn až po nejvyší politické kruhy, získává nadaného žáka Jonathana Strange. Mladík ovšem záhy svými schopnostmi předčí mistra. Jenže magie je dobrý sluha ale zlý pán. A tak dochází k souboji mágů, který nás provází napoleonovskou Evropou přes Itálii a Španělsko zpět do Angliie k magickému vyvrcholení. Příběh, v němž nechybí magie, láska, intriky a fantaskní světy. (catr)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (93)

Spooner 

všechny recenze uživatele

To zase jednou Britové zaváleli. Po malinko pomalejším úvodu si totiž pro nás přichystali výtečnou kouzelnickou fantasy lahůdku s nečekaně povedenými triky a napínavou zápletkou, která se v závěrečných dílech rozjede opravdu neskutečným způsobem. Do toho si připočtěte neskutečně zajímavou titulní dvojku, cute manželku Toma Hardyho a výtečného záporáka a máte tu další britský klenot, jenž by vám neměl uniknout. Fakt doufám, že druhé série se ještě přeci jenom dočkáme. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu považuju za jednu z nejlepších knih jaké jsem kdy četl. A proto sem k seriálovému zpracování přistupoval se rezervou. A ta mě velmi zaujala. Seriálová adaptace je oproti knize trochu upravená a pozměněná. Např. zakletí Lady Poleové a Stephena Blacka je v seriálu o dost dramatičtější a děsivější než jak je zobrazeno v knize. A i obsazení všech hlavních postav je výborné. Bertie Carvel, Eddie Marsan, Enzo Cilenti, Charlotte Riley, Alice Englert a Marc Warren byli ve svých rolích excelentní. A i obsazení vedlejsích rolí Drawlighta, Lascelese, Vinculuse a dokonce i Johna Uskglasse se velmi povedlo. K celeému seriálu mám vlastně jen tři výtky. Někdy z toho přímo koukal nápis "Vyrobeno pro televizi", představitel Stephena Blacka mi moc neseděl a finále seriálu mi přes všechnu snahu tvůrce přišlo trochu přitažené za vlasy a s ohledem na seriál tak jako nejslabší část. Ale i tak velmi silné čtyři hvězdy ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„POROUČÍM MAGII ANGLICKÝCH KAMENŮ, STROMŮ, VĚTRU A VODY, ABY POVSTALA. POROUČÍM VŠÍ ANGLICKÉ MAGII, ABY SE SVĚŘILA DO RUKOU ČERNÉHO KRÁLE. KRÁLE NA SEVERU. BEZEJMENNÉHO OTROKA. PŘIKAZUJI JÍ PŘIVÉST JEJ SEM A ZAVÁZAT JEJ, ABY ZABIL VLÁDCE ZTRACENÉ NADĚJE.“ /// Zajímavá (a velká) role pro Eddieho Marsana, kterýmu kouzelnickej podivín sedl jak pěst na voko. Historickej seriál plnej magie, iluzí… o kterým ale celkem dlouho nevím, co si jako myslet. Něco je dětinský, něco míň. Na pohádku pro děti je to takový drsnější, na temnej thriller zase vůbec. Chtěl bych víc divoký a krutý středověký magie, páč ten nápad je hodně dobrej (nejen pro ty, kteří Johna Uskglasse znají). Naštěstí kniha dostane (prej) i filmovou podobu. Že je to dobře si řeknete u posledního dílu, kterej vobsahuje kousky, který by celovečeráku slušely. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej v roce 2004 napsala Susanna Clarke, číst nebudu. 2.) Myslím si, že knihy nemůžou číst sami sebe. 3.) Thx za titule „Sirien, Torak a badboy.majkl“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako by se „viktoriánsky dickensovský ráz“ komplexní, stylisticky vypiplané a na stránky rozhodně nijak skoupé „skrz na skrz a do morku kostí britské“ (ne)fantasy předlohy odrazil i v uctivém přístupu BBC k uchopení této látky a tak se jedná spíše o ilustraci předlohy než o její adaptaci v pravém slova smyslu. Ovšem je třeba uznat, že jde o nádhernou i detailní ilustraci přesně vystihující původní látku (atmosférou, obsazením, pozvolným tempem i zpracováním), což rozhodně nebývá pravidlem. I když… U BBC vlastně ano. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je to... pěkný. Dlouhý. A pěkný. Téma výborné. Jako tříhodinový materiál by to bylo i sledovatelné. Bohužel se z toho stala vláčná žvejka pro vytrvalé milce pohádek. Trpělivým, co nemají rádi, či především rády, zbytečných vzruchů, doporučuji. Já si odnesl pocit nedodělku a touhu ukopnout Warrenovi to předimenzované běloskvoucí obočí. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama