Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp .. Brian de Palma nikdy nebyl extratřída. Natočil sice tématicky podobné, přesto trochu jiné filmy o gangsterech než božské gangster trio Scorsese, Leone, Coppola. Co se ocenění týče, zůstal skutečně „jen“ čtyřkou, ale jeho snímky si určitě zaslouží stejnou pozornost, jako nejlepší díla zmíněných mistrů. Carlitova cesta je jedním z nich. Cesta o těžkém úniku před stínem minulosti, jenž je v téhle branži přeci jen černější než jakýkoliv jiný. Al Pacino zde fantasticky ztvárnil muže, jenž po 25 letech života v ulicích a kšeftování z drogami a 5 letech vězení vše věší na hřebík a poklidnou prací ve vedení klubu se snaží vydělat potřebný obnos na svůj malý sen.. Escape to paradise!“ Jenže ta cesta tam je tak nesnadná, když se vám do plánů pořád pletou bývalí „kolegové“, zkorumpovaný právník, otravný prokurátor a další individua Přesně vykreslená atmosféra, vyváženě kladný hrdina s mizernou minulostí a režisér jenž si určitě zaslouží pochvalu. To jsou hlavní klady nijak přelomového, ale určitě pozornosti hodného dramatu s hořkosladkým naplněním. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach tahle stará poctivá škola se dneska už skoro nevidí. První část hodně tahá AL Pacino, sledovat však jeho způsob hraní to je nirvána, důraz na poslední slovo, důraz na první slovo, pohyb tělem, cokoli, cokoli. Scénu s Viggem jsem si pustil třikrát. Druhou půli se film dostává do neskutečnýho tempa a všechno graduje filmařsky bezkonkurečním finále....takhle točí filmy skutečný mistři oboru. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Portorikánský gangster se rozhodne skoncovat se svojí zločineckou minulostí, ale k takovému kroku, navíc v takové době a zkorumpované společnosti - věru jde o nesnadné cíle! Velmi tlumený tón vyprávění nás dovádí až k neodmyslitelnému finále, kdy chápeme, že jde o předem prohraný boj! Démonický Sean Penn a opět výtečná legenda Al Pacino v řemeslně zvládnutém dramatu Briana De Palmy. Bohužel bravurní je jen ona závěrečná scéna na nádraží, některé dlouhé kamerové záběry, ale.. Utahanosti by svědčila alespoň četnější míra očekávané agresivity!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší gangsterka, jakou jsem viděl (a to mám pečlivě nakoukaného Coppolu i Scorseseho). FIlm, ve kterém není ani jedna scéna navíc, ani jeden záběr není samoúčelný a všechno do sebe zapadá. Proměna Seana Penna je fascinující, veškerou pozornost na sebe ale samozřejmě strhává Al Pacino. Trvám na tom, že Carlito Brigante je jeho nejlepší role. Tony Montana ve Zjizvené tváři byl hajzl - a přesto mu všichni fandili. Takže u Carlita, který právě vylezl z vězení a s minulostí nechce nic mít, to musí být zrovna tak. Bohužel tomuhle Portorikánci nic nejde zdaleka tak, jak by si přál. Brian de Palma je tady ve vrcholné formě, závěrečná "nádražní" patnáctiminutovka nemá ve filmovém světě obdoby, a palce na rukou i na nohou je třeba zvednout i pro hudbu Patricka Doyla. Stačí, abych si ji pustil samotnou, a tak nějak divně mi vlhnou oči... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy jako "Carlitova cesta" mi prostě dělají radost. Mafiánské prostředí já miluju a ulice, tentokrát ovládané portorikánci jsou opět nemilosrdné. Al Pacino opět skvěle zahrál, ale i ostatní herci byli bez vyjímky opravdu výborní. Celý film je skvělý, ale vrcholem je závěrečná honička Carlita a Italských mafiánů, protože Brian De Palma jí vygradoval až neuvěřitelně. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Kvůli roli Davida Kleinfelda si Sean Penn hned na začátku natáčení oholil hlavu. (Caszidy)
  • Na molu před vstupem na loď Carlito (Al Pacino) říká, že Dave (Sean Penn) měl ze spousty koksu úplně nateklý nos. David Kleinfeld však nos vůbec nateklý nemá. (Nathaniell)
  • Závěr filmu chtěl režisér Brian De Palma realizovat v budovách World Trade Center, ale kvůli hrozbě bombového útoku musel opět zvolit stanici metra. (don corleone)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama