Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná se sympatickým hereckým týmem. Troufám si říct, že nejvíce tento film zaujme lidi, kteří jsou na tom podobně jako Ben (Jim Sturgess) - mají rychlý logický úsudek, rádi si hrají s čísly a ve volném času se věnují nejrůznějším matematickým úkonům. Dále "Oko bere" zapůsobí na typ lidí, kterým není hazard, karty a popřípadě i život na vysoké noze, nevlastní. Scény v Las Vegas velmi pěkně natočené, celkový dojem jsou tedy 4*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z herního prostředí mám moc rád (například Gambler). A i když je Oko bere o blackjacku, a ne o mé oblíbené hře "Texas Hold'em", stejně jsem si ho užil. A mnohem více, než Gamblera. Ale proč? Vždyť je to tak neoriginální a téměř vše jsem odhadl 10 minut předtím, než se to stalo, tak proč tomu dávám plný počet? Jednoduchá odpověď - obsazení. Ano, sežeňte partu skvělých herců, kterým vévodí Kevin Spacey, a máte z poloviny vyhráno. Pak jen přidejte kočku jako Kate a hoďte je do prostředí barev, peněz, luxusu a pěkných holek - zkráceně, hoďte je do Vegas a hra (resp. dobrý film) může začít. A jak říkám, ani trochu mi nevadilo, že jsem si po filmu říkal, že tohle už jsem (a nejednou) viděl. Protože během filmu jsem nad tím téměř nepřemýšlel a jen se bavil. 90 %. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je fajn raz za čas naraziť na čistý mainstream, kde hlavné postavy predstavujú zároveň aj cieľové publikum filmu. Najviac si myslím užijú film kľudne inteligentní študenti vysokých škôl tesne po dvadsiatke. Ja už som vekom dávno mimo, napriek tomu som sa do tohoto obdobia veľmi rád nostalgicky, i keď v absolútne nereálnom príbehu, vrátil. Dej sa prekvapivo viac sústredí na súkromný život Bena, ako na jednotlivé "odrbávačky" v kasínach, o to viac je ale cieľovému publiku bližší. Ku koncu to trochu nevie, kam to chce dospieť a ani to scenáristi tak úplne včas nezistili, výsledný veľmi pohodový dojem mi to ale až tak nezkazilo. Sturgess prekvapivo sympatický, Bosworthka až taká extra šupa nie je, Spacey je klasický démonický kapitalista a Fishburneova postava je na konci asi najviac odfláknutá, to posledné gesto so zbraňou je trochu mimo. Keď už sme sa zahrávali tak precízne s fiktívnymi aj reálnymi zmenami úloh, tak prečo nie so všetkými. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Keď Jill (Kate Bosworth) pozve Bena (Jim Sturgess) do svojho apartmánu v Hard Rock Casino, môžeme si v okne všimnúť výhľad na Caesars Palace a Bellagio, lenže v skutočnosti medzi nimi ešte stojí kasíno Planet Hollywood, preto by takýto výhľad nebol možný. Natáčanie prebiehalo zrejme priamo v Planet Hollywood. (Real Tom Hardy)
  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)

Reklama

Reklama