Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (641)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skvelá jednohubka, pri ktorej síce viete od začiatku, ako sa skončí, no bavíte sa dobre. Filmu chýba viac filozofie a viac napätia. V plytkom scenári sa stráca aj sám Kevin Spacey, ktorý bol tiež jedným z producentov tochto filmu. Škoda, že nepridali niečo nové. Tieto pocity a obrazy som už zažil z podstatne silnejšieho Rainmana (ako sa o tom aj hovorí) a v dynamickejšiom Oceans Eleven... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Sturgess mě navíc celou dobu štval a přál jsem mu pád do hlubin pekelných. Spacy paradní (připoměl mi jednoho mého učitele) stejně tak Laurence Fishburne. Závěrečná moralitka sice skřípe jako nalakované nehty o tabuli, ale natočené je to jinak pěkně. Faktem ale zůstává, že je spousta kvalitnějších karetních filmů. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zásadní problém snímku je to, že je zbytečně přehnaně dlouhý. Vzhledem k prezentovanému obsahu by 90 minut bylo skoro až moc. Během necelých dvou hodin se nudě nelze vyhnout. Ze začátku celkem solidní nápad, který degraduje až k naprosto debilnímu a šablonovitému finále, které stojí absolutně za hovno. Popravdě, ani ta zápletka příliš chytrosti nepobrala. Veškeré karetní partie, které mohly za něco stát jsou naservírovány v převelice rychlém prostřihu. Mnohem více prostoru dostávají bezobsažné rádoby intelektuální kecy o životě. S výjimkou Kevina Spaceyho, pro kterého mám slabost, se mi herci ani herečky vůbec nelíbili a do svých rolích mi úplně nepasovali. Navíc, pokud už někdo viděl snímek z podobného prostředí, tak ho zdejší casinové stereotypy rozhodně nepřekvapí a ani nezaujmou. Celá ten tým je vlastně úplně debilní a uspěl by snad pouze v casinu, které by bylo provozováno v nějakém cvokhausu. Všechna ta gesta a "tajné" signály byly tak strašně debilní, až se nelze divit, že na ně kápl i ten hustý tupý negr. Slibný začátek, který se bořil hlouběji a hlouběji do sraček. Velmi slabé dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Steinfeld, Allan Loeb .. Velice, velice infertilní scénář co se stavby a vývoje příběhu týče, navíc místy lehce utahané, ale ten líbivý nával Las Vegas barviček, pohodových (i když nevýrazných) herců a cinkajících žetonů jistě u mnoha místních zabírá. Prostě nehazardní sázka na omakanou kartu, která zajistí jistotu pofidérní výhry. 50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +svižné, zajímavé, moderní, zábavné, dobrý závěr -ta hra tady na mě bylo moc rychlá, bylo to dělaný spíš pro efekt, a ani nemám chuť (potřebu) si ji zahrát, bylo to trošku delší/// Jeden čas jsem uvažoval i o návštěvě kina, nakonec jsem se ale spokojil s blurejkem. I když ani by to nebyla potřeba, obraz je sice ostrý, detailní, ale tady pozornost věnujete něčemu jinému. Stačilo by tedy i klasické DVD. K filmu samotnému. Některé postavy zajímavé, hlavně potěšil Kevin Spacey a Laurence Fishbourne. Z těch mladých byl někdo výraznější (Aaron Yoo, Liza Lapira), někdo zase méně (Jacob Pitts a kupodivu Jim Sturgess). Je fain že tu hrála Kate Bosworth, konečně jsem ji měl možnost po čtyřech letech od Supermana zase vidět. Jinak je to víceméně hlavně oddychoví film, který má trochu pobavit s jistou dávkou napětí./// Celkem 72%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)
  • Film je založen na skutečném příběhu party několika studentů, kteří vynikali v matematických počtech a obrali kasina v Las Vegas o obrovské sumy. Ačkoliv reálnou partu tvořili Asiaté, ve filmu je hrají běloši. Ve skutečnosti jejich barva pleti hrála velkou roli. Asiaté připadali obsluze kasin "jeden jako druhý", navíc měli pověst notorických a nepříliš úspěšných gamblerů. (duklak2)

Reklama

Reklama