Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná se sympatickým hereckým týmem. Troufám si říct, že nejvíce tento film zaujme lidi, kteří jsou na tom podobně jako Ben (Jim Sturgess) - mají rychlý logický úsudek, rádi si hrají s čísly a ve volném času se věnují nejrůznějším matematickým úkonům. Dále "Oko bere" zapůsobí na typ lidí, kterým není hazard, karty a popřípadě i život na vysoké noze, nevlastní. Scény v Las Vegas velmi pěkně natočené, celkový dojem jsou tedy 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Black jack přeci jen není tak vděčné téma jako poslední dobou čím dál oblíbenější texas hodl'em, ale i přesto si tahle hra zasloužila lepší zpracování. Snaha tvůrců zapůsobit na mladé publikum se zasekla někde v půli cesty. Z části zajímavý příběh není příliš cool, i když k tomuto dojmu má několik scén přeci jen nakročeno (!). Největším průšvihem je však scénář, který na sebe bez ladu a skladu vrství jednu scénu za druhou, aniž by dodržoval nějakou strukturu (jako nejjednoduší příklad poslouží samotné akce v kasínu, které se od sebe vůbec ničím neodlišují). Děj se tak mění v změť neustále se opakujících scén. Samotná zápletka je primitivní, ale snaží se s využitím podivně konstruovaných matematických pouček kontrolovat chytrým dojmem. V podstatě je to velká předvídatelná nuda... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pravidla blackjacku jsem neznal, Monty Hallův problém taky ne, přesto mě výlet do třpytivého Las Vegas nadstandardně bavil a čas strávený ve společnosti party studentíků a jednoho proradného profesora nepokládám za zmařený. Jistě, o přelomové dílo se nejedná, scénář je vlastně jednoduchý a pseudochytrý děj také nepřekvapí skrytou rafinovaností, ve své dvouhodinové stopáži ale Oko bere kupodivu nenudí, na Kate Bosworth se dobře kouká a eskapády "Mickyho parťáků" neztrácejí drajv od začátku až do závěrečné honičky. A Las Vegas je cool. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Film byl v USA použit jako atraktivní cena pro soutěžící deváté řady reality show Big Brother (od r. 2000). Soutěžilo se v blackjacku a vítězové zhlédli speciální projekci snímku. Hlavní cena byla zájezd do Las Vegas v hodnotě 21 tisíc dolarů, který zahrnoval pobyt ve stejném hotelu, v jakém bydleli herci z filmu. (duklak2)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama