Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 390)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční podívaná se stokrát obehraným kliše, která ovšem působí vynikajícím dojmem. Liam Neeson se role "zachránce" své dcery ujal prvotřídně a jeho drsňáctví působí přirozeným a nenásilným dojmem. Co také čekat od Luca Bessona, který se ujal produkce a scénáře a společně s režisérem Pierrem Morelem vytvořili svěží dílo, na které se sakra dobře kouká. Doporučuji..... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není dokonalý, ale má šťávu, tempo, slušnou formální stránku a hlavně Liama, kterému jde jeho nezničitelnost a nezranitelnost vcelku dlouhou dobu věřit, i když směrem ke konci to skřípe víc a víc (navíc, sejmutí toho opravdu posledního záporáka bylo odfláknuté a poněkud naivní). Někdy se s tím hlavní hrdina opravdu neštve a dokončení mučení jednoho grázla či postřelení manželky špatného policajta diváka docela překvapí (protipól beznadějně milujícího otce a bezcitného zabijáka). Ve své podstatě je to samozřejmě jen přímočarý a nijak objevný akčňák, takže kritizování scénáře by teoreticky mohlo být na místě, jenže to jde prakticky u každého akčního filmu a u mě osobně vždy záleží na tom, jak dobře film dokáže tenhle handicap zakrýt. A Taken se to docela dařilo, takže na slabší 4* tenhle kousek má. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejpřímočařejší akční jízda široko daleko, která opět dokazuje, že Liam Neeson se pro některé role narodil a divák mu dokáže vše spolknout i s navijákem. Souboje ve stylu pouličních soubojů staršího muže s mladými a většinou ozbrojenými a potetovanými týpky budou milovníci akce zbožňovat a mnozí si dvd s filmem koupí do filmotéku už jen pro "toho dědulu, co všechny vysekal kvůli záchraně dcery". Tempo, tah na branku i drsnost film drží velmi vysoko. Ve chvíli, kdy divák odmítne prominout vše okolo hlavní postavy se pro něj Taken stane nekoukatelným snímkem a osobně takové lidi bez nadhledu docela lituji, protože si neužijí neuvěřitelnou jízdu. Good Luck. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?! Těžko uvěřit, že bych někdy mohl na jednom místě potkat přes třicet tisíc kreténu, kteří mají vkus zdechlé filcky. Abych citoval jednoho zdejšího uznávaného a análně znásilněného majstra svojho oboru, skutečně se nejedná o "v rámci nejčistších 'akčních filmů pohybu' dokonale efektivní pecku", nýbrž o nudnou kokotinu, která vás donutí vystřelit si mozek z lebky. Pokud si chcete opravdu užít kulervoucí akční řežbu, doporučuji sadomasochistickou dětskou pornografii. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Now´s not the time for dick measuring..“ Máš pravdu Liame, nemá cenu se s tebou přeměřovat a já si tě přeji za taťku.. Pierre Morel se rovnou pustil do horké kaše a nabízí přímočarou jízdu ve stylu agenta Bournea zatíženého otcovskými povinnostmi a házejícího exkrement na logiku příběhu i politickou korektnost. Hlavní devizou je nekompromisní brácha žuly Neeson, jenž na trestné výpravě za záchranou panenství dcery mlátí zločineckou lůzu pistolí do ohryzků a přitom všem se drží výrazu ustaraného tatínka. Na můj vkus ještě mohl občas odlehčit atmosféru nějakým tím vtipem, když by třeba ve scéně mučení elektrickým proudem na rozloučenou prohodil: „Nechám ti rozsvíceno, ať se nebojíš..“ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Bojové umění, které používá Liam Neeson, je z větší části filipínské Kali s prvky Jeet Kune Do, které používal Bruce Lee. (Holina)
  • Po tom, čo film zaznamenal pomerne veľký komerčný úspech sa na ňom chcel priživiť aj istý samozvaný expert na boj proti terorizmu William G. Hillar, ktorý tvrdil, že scenár vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sa stali jemu a jeho rodine. Hillar tiež tvrdil, že je člen Zelených baretov vo výslužbe a má doktorát z Oregonskej univerzity. Nič z toho však nebola pravda a za tieto podvody ho súd v Marylande odsúdil na 21 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na 3 roky. Dostal tiež pokutu 171 415 amerických dolárov a musel odpracovať 500 hodín verejno-prospešných prác na Marylandskom cintoríne pre vojnových veteránov. (m.a.t.o.)
  • Po tom, čo Bryan (Liam Neeson) doženie loď, skočí z Pont des Arts, jediného pešieho mosta v Paríži. Vo filme je most úplne prázdny, no v skutočnosti je na ňom aj v noci čulý ruch. (m.a.t.o.)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama