Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Je to občas dost blbé, řeší se tu kraviny, zaplatit se dá všechno.... dobře se na to ale kouká. Až už díky vzhledným hercům, tak díky tomu, že můžete vypnout mozek. Jediná postava, kvůli které bych nejraději vyhodila televizi z okna je Jenny Humphrey. Ta je tak strašně pitomá a pokrytecká, že by zasloužila oholit palici a nacpat kachnu do chřtánu za to rachitický tělíčko. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku hrozná blbost a příběh je samé klišé. Možná proto je to ale taková sranda. Navíc konečně pořádně natočený seriál, kde se při řešení těch jejich banálních problémů nemusíte chytat za hlavu. Prostě kdo neviděl, nepochopí. Ultimate guilty pleasure. Po otravné a únavné 3. řadě jsem nad GG skoro zlomila hůl, ale ještě že jsem tak neudělala. 4. řada je totiž skvělá, svěží zábava a navíc bez upírů. 5. řada - LOL a WTF dohromdy. Druhá polovina řady je fakt scénáristická prasárna. Se divím, že mě to ještě překvapuje. 6. řada: Zhrnu to jen krátce. Logika šla do háje, ale to finále je prostě krásný. Těch 40 minut jsem se bavila a vzpomínala na předchozích pět řad. Je to úžasná tečka za celý seriálem, u které mi povinně ukápla slza. Xo Xo, Gossip Girl. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala první sérii a musím říct, že seriál Gossip Girl mě opravdu hodně překvapil. Četla jsem první tři díly z knihy a tehdy jsem si říkala, že je to celkem dobré. Pokud si přečtu knihu a poté vidím zfilmovanou verzi, většinou to dopadne tak, že se film knize nevyrovná. Tady ale vidím obrovskou výjimku z pravidla. Pokud kniha byla "celkem dobrá", pak seriál je doslova skvělý a knihu předčil...a to nemluvě o slušném množství dobrých písniček, které se v seriálu vyskytují. Bravo, Gossip Girl! You know we love you. :) ~(4,7)~ Aktualizace 3.11.2010: I po třech sériích stále baví :) Hodnocení neměním. Aktualizace 5.1.2013 I po čtvrté a páté sérii jsem stále spokojená, i když samozřejmě musím říct, že po delším sledování osudů těch to postav si říkám, jak je možné, že tam tolikrát došlo k velkým průšvihům a zradám a postavy si vždycky znovu najdou cestu k sobě (a to v různých kombinacích)... jenže o tom to přece je. Zvraty budou podobné seriály vždycky dělat zábavnými a koukatelnými. Já jsem rozhodně připravena vidět pokračování. Aktualizace 24.11.2013 Právě když jsem si už myslela, že s další sérií hodnocení trochu dropnu, protože jsem získala dojem, že by to mohla být donekonečně nastavovaná kaše, přišla série šestá a poslední. To mě trochu vyvedlo z míry, ale v podstatě pozitivně. Další věc, která mě překvapila, že šestá série je nejkrátší ze všech a má jen nějakých 10 dílů (plus speciál o natáčení). Zdá se, že tvůrci se to bez zbytečného natahování skutečně rozhodli utnout v tom nejlepším a povedlo se jim to moc hezky. Konec byl pro mě navíc trochu nečekaný. Každopádně, s takovou konečnou sérií musím hodnocení přece jenom nechat na původní hodnotě. U Gossip Girl jsem se osobně bavila celé čtyři roky a teď se mi bude trochu stýskat - po postavách, jejich stylu oblékání, který bylo zábavné sledovat, po skvělém výběru hudby v každém díle a po celém tom světě Upper East Side. Shrnula bych to jako hodně stylový seriál, který ve mě určitým způsobem zůstane (jakkoliv divně to nejspíš zní :D). XOXO ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Raději prožít další desetiletí s 90210, než s tímto klonem O.C. Ačkoli? Partička mladých (začínáme v polovině střední a zvesela pokračujeme už třetí rok na výšce) a jejich věčné zápletky každý s každým jsou zřejmě nutným zbožím. A proto taková show funguje jako fantastická výkladní skříň aktuálních módních trendů a pak už je vlastně úplně jedno, jestli si otevřete katalog nebo zapnete televizi. A také proto se tady tak báječně vyjímají No Doubt. Herecky tu nijakou omladinu naštěstí dotahuje Kelly Rutherford, stará známá veteránka z Melrose Place, blahé paměti, a také Mädchen Amick, královna Městečka Twin Peaks. Vše se točí kolem modelkoidní Sereny a párem show jsou Chuck a Blair. Zajímavé příběhy má Taylor Momsen. Takže nakonec je z toho i nechtěné guiltko. 6. série ve zkrácené verzi aktuálně spěchá do finále. Kdo si vezme koho? O to tu nikdy nešlo. Podstatné je, co bude mít kdo na sobě. A v tomto Serena opět nezklamala. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sice mám teenage seriály o zbohatlých adolescentech a jejich útrapách v oblibě (O.C.), Gossip Girl pro mne bylo zklamáním. Po velmi slibném a zdařilém rozjezdu začal seriál neskutečně nudit a v mezích průměru jej drželo jen pár postav (Rufus, Dean, Georgina) či zápletek (příjezd tajemného přítele z minulosti; "souboj" Jenny a Blair). Postupem času se začíná děj opakovat a na obrazovce se střidají ty samé situace, jen s jinými účastníky. Že by tu někdo herecky zazářil se taky říci nedá. S nadhledem se ke svým postavám postavili Matthew Settle (nejlepší postava celého seriálu) a Kelly Rutherford, příjemným překvapením byli i Penn Badgley a Taylor Momsen, na druhou stranu zklamala Blake Lively (ale v její herecké schopnosti jsem stejně nevěřil). Na samotném konci se pak krčí herecký projev Ed Westwicka (Chuck), který přehrává už jen pohledem. Potenciál by tu byl, ale je zabit několika nedotaženostmi. Takhle pro Gossip Girl zbylo jen průměrné hodnocení. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • 22. díl 3. série, kdy byl postřelen Chuck Bass (Ed Westwick), se odehrával v Praze v ulici Perlová, neslavně známé díky prostitutkám. (Reesam)
  • Vypravěčkou příběhu je neznámá blogerka, co si říká Gossip Girl (Super drbna) a vlastní internetovou stránku, na které píše o všem, co se na Upper East Side šustne. (Ozo)
  • Seriál je založený na stejnojmenné knižní předloze od Cecily von Ziegesar, která se objevila v poslední epizodě 4. série. (tb_23)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama