Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám podarí prehrýzť sa cez tie únavné kecy v prvej tretine filmu, ktoré Uwe pajcol z mnohých predošlých vojnových snímkov a ktoré majú slúžiť ako intro ku charakterom postáv, tak potom vám začne byť úplne jedno, kto a ako v tých dierach zatrepe krpcami. Zamrzeli aj slabšie výkony hercov, ktoré pomohli tomu, že atmosféra v tuneloch síce hustá bola, no rozdýchať sa dala. Rozchodiť asi nie, skôr rozplaziť. Tri a tretina krysy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepriznaná adaptácia Vietcongu. Uwe Boll sa film od filmu réžijne zlepšuje a po tejto stránke je Tunnel Rats jeho najlepší počin. Mám s nim však jeden zásadný problém - akonáhle sa Boll snaží hrať na vážnu notu, nie je vôbec zábavný. Miesto klaustrofobického vojnového zážitku servíruje druhoradý vojnový horor, kde je úplne jedno, ktorá postava umrie skôr, nakoľko sú všetky rovnako ploché. Ani akcia nevybočuje z priemeru a scény v tuneloch iritujú tým, že v nich väčšinou nie je nič vidieť. Občasný náznak atmosféry a kopírovanie réžijného štýlu skúsenejšich tvorcov k dobrému výsledku naozaj nestačí. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se pochlapil a je to za silné tři. Při pralesních sekvencích sice často zarazí levné kulisy armádního tábora a také logika postavení uprostřed nepřáteli se hemžící džungle kemp, ale v kontrastu s hlavním motivem celého filmu - tunely, se to dá odpustit. Část, kdy se vojáci plazí v podzemním bludišti, nepostrádá depresivní survival atmosféru místy říznutou Apocalypsa Now. A funguje to znamenitě. Od vyššího hodnocení mne ale odrazuje pocit, že to celé působí spíše jako epizoda z drahé televizní minisérie, než samostatně fungující snímek. Absence příběhu se ještě dá pochopit, ale fakt, že po čase rozeznáváte americké vojáky maximálně díky barvě pleti a sestřihu vlasů, to už se odpustit nedá. Chybí mi tu někdo, komu bych od začátku do konce fandil. Takhle se jedná pouze o téměř dokumentaristické zobrazení Vietnamu, tak jak ho neznáte, které je po emocionální stránce studené jak psí čumák. Go, Uwe, go! ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek Vietnamské války, nesu tenhle snímek opravdu těžce. Jsem vyloženě nasraný a znechucený, že tenhle paskvil měl vůbec někdo drzost natočit. By mě fakt zajímalo kde byl jako ten Vietnam znázorněn! Jde pouze o hromadu stupidních keců bez nějakého smysluplného děje a atmosféry. Film vlastně ani nemá hlavní roli, protože všech zhruba 30 kašparů i s čongama dostanou před kamerou prostor pouze zařvat a pomazat se umělou krví, bravo. Dále tu je spousta maličkostí, které lajk asi nepostřehne, ale mě osobně to přímo trhalo oči. Hudba katastrofální a úplně mimo mísu. Doprdele co to mělo být? Věděla skladatelka vůbec co se v tu dobu poslouchalo a letělo? To co složila by se hodilo nanejvýš na průměrné katastrofické drama, ale ne Vietnam! Proto radím, pusťte si radši po sté Platoon, než tenhle brak. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje musím podotknout, že je mi úplně jedno, kdo to natočil. Já se díval na film z Vietnamu a především na zpracování klaustrofobických tunelů. Toto téma mne osobně velmi zajímá a tak jsem se na 1968 Tunnel Rats prostě těšil. Nechybí tomu akce, bezmoc a ani utrpení ve velmi drsném, až opravdu hodně brutálním hávu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama