Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem psal komentář o tom že by mě zajímalo zákulisí, jestli není dopředu vymyšlený plán kudy se půjde a co se tam najde…. Pak jsem objevil na youtube video kde je vidět dalších asi 6 osob kteří s Bearem chodí a najednou už dokument není tak “skutečný“ jak se snaží působit. Je jasné že Bear netrpí hlady a některé nebezpečné situace jsou s jištěním, vidět samozřejmě není. Žádné velké zklamání jsem ale necítil, protože nějak se ten dokument natočit musí a to že Bear tvrdí jak je hladový a přitom je nejspíš najedený mi kompenzuje jeho strava v dokumentu, kde sežere všechno od hadů až po brouky. Skvělý pořad který má hlavní prioritu ukázat jak přežít, přizpůsobit se, poskytnout hlavní informace o dané lokalitě a to se mu daří skvěle. Až se někdy vydáte na podobný výlet, nezapomeňte si vzít zapalovač a nůž. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, co všechno tenhle chlapík dokáže. I když tam má celej svůj tým, tak musí všecko dostupovat a žrát ty sračky co vyloženě vyhledává. On to bude trochu úchyl, ale i tak je to je úžasný, co všechno dokáže. Viděl jsem snad všechny díly a nejvíc mě zaujaly filmy ze zamrzlého prostředí. Když vlezl do té ledové vody a potom vytáhl tu botu s totálně zmrzlou tkaničkou, tak to jsem vážně čuměl. Nějaké jeho výstupy, jako je pití vlastní moči jsou vážně přehnané a myslím si, že by ani tolik nepomohli, ale když mu to chutná, tak proč ne. Nutné k přežití je skvělý seriál. Když někde ztroskotám, tak budu vědět co dělat. A to se vyplatí. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hmm, na první pohled to vypadá jako velmi poučný dokument ve velmi zábavné podobě. Jenže je to hold nebezpečný materiál a proto to hodnocení. Když pominu, že má od začátku vybavení, které by člověk v takových situacích určitě neměl, a nachází věci, které by se na takových místech nemuseli nalézat, tak prostě dává takové rady, které by mohly znamenat vaši smrt. Tak například vaření masa v oblasti plné šelem, pití moči proti dehydrataci, utíkání před medvědem, skákání z výšky do řeky, kterou nezná, skákání na lávovou kru. Takovéhle činy nejsou nutné k přežití, ale nutné k umírání. Nejzábavnější mi přijde procházení rozborů toho, co říká. No ale formu to má dobrou... teda až na řeči na způsob: "Oheň je dobrý. Oheň potřebujete k přežití. Oheň je esence k lidskému životu, ale bacha, když do něj strčíte ruku, tak to pálí. A věděli jste, že oheň zabije ročně deset miliard lidí? ". ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls - chlapík, co když ho hodíte do Amazonky, tak tam sežere piraně a opíchá krokodýla. V Africe si vyždímá sloní trus k pití a poobědvá s lidožrouty. A u protinožců chodí po hlavě a vyspí se u klokana v kapse...Prý zakládá síť rychlého občerstvení ,, A La Bear Grylls,,. Mám ho rád kluka jednoho. http://www.beargrylls.cz/worstcase.php ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)
  • Již v roce 2006 vyšlo najevo, že ne všechny scény jsou autentické. 1) Grylls strávil noc v motelu místo v poušti jak bylo prezentováno v pořadu. 2) Na výrobě raftu se podíleli členové štábu, ale měl být vyroben jen Gryllsem. 3) Grylls zkoušel jezdit na divokém koni, ale kůň nebyl divoký - štáb si ho půjčil z farmy. 4) Natáčení mělo probíhat na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku, ale ve skutečnosti probíhalo v oblíbené filmařské lokalitě na Havaji. Všechny incidenty Channel 4 přiznal s tím, že se nejedná o dokument, ale o "návod jak přežít" a všechny tyto incidenty jsou v tomto kontextu akceptovatelné. (Riker)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)

Reklama

Reklama