Reklama

Reklama

Srážka s kometou

(TV film)
  • Velká Británie Comet Impact (více)

Obsahy(1)

Bez jakéhokoliv varování proniká do zemské atmosféry kometa, která dopadá do moře při pobřeží Irska, kde způsobuje ničivou vlnu tsunami. Dva vědci z NASA se snaží zjistit původ komety a způsob, jakým se vyhnula jejich pozornosti. Co objevují, je mnohem děsivější, než si vůbec dokázali představit ? hořící masa, která dopadla u irského pobřeží, je pouhá malá část mnohem větší komety mířící přímo na Zemi. Vědci dlouho očekávaný hrozivý scénář se právě stává strašnou realitou. Vyděšený svět očekává jejich konečné informace a ty nejsou vůbec příznivé. Kometa má brzy zasáhnout americký severovýchod silou rovnající se šesti milionům hirošimských bomb... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

longercz 

všechny recenze uživatele

Objeví se kometa, u které nikdo nevěří, že by mohla doopravdy spadnout na Zem ( tedy nikdo z postav, diváci si asi domyslí, že nakonec asi doopravdy spadne - když už se to jmenuje " Srážka s kometou... "). No a nakonec opravdu spadne v moment, kdy hlavní hrdinové napínavě na poslední chvíli utíkají do posledního letadla před ničivým nárazem, o kterém věděli měsíce dopředu. Originalita a zajímavost sama. Říkám si proč lidé stále natáčí bez špetky kreativity znovu a znovu to samé pořád dokola. Podle mě se tvůrci tohoto "filmu" musí stydět za to, co vytvořili... ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofický filmy a tenhle mě docela dostal. Výborný efekty...film mě udržel v napětí až do konce. Čím víc se blížil závěr filmu, tím víc jsem si přála, aby se nesekli a kometa dopadla na místo "určení":-) Já jsem spokojená, film splnil moje očekávání:-) Ještě bych dodala, že lidičky co hráli v tomhle snímku nejsou žádný super hvězdy, ale ani to mi vůbec nevadilo:-) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Co je horší než rážka s... (?!?) . . . Hysterický a stále povykující hlavní (samozřejmě nechutně kladný a rebelsky fousatý) >hrdina< a plků víc než úlomků "zřetězených komet" na nebesách. Nechápu, proč do takových odvarů stále ještě někdo investuje peníze. Tak ještě že to tentokráte obligátně virtuálně odnesl >zase jen< ten "americký lid", že... %-/ . . . Dvě hvězdy tedy se sebezapřením, uznávaje, že jde o bezhappyendový televizní projekt se svými rozpočty a technickými zákonitostmi. Ovšem při představě, že něco podobného by měla vyrábět kterákoli naše televize se mi pak řetězí beďary na zádech... - - - - - (Poprvé viděno 6.5.2012 na dvd /s původní zvukovou stopou a originálním formátem obrazu - občasné přepnutí zvuku na č. dabing ze studijního plezíru mi pak způsobilo srážku s utrpením/, hodnocení 380., komentář zde jako jednatřicátý - 6.5.2012) ()

complex 

všechny recenze uživatele

Na to, že tento film nie je produkciou hollywoodu, poprípade inej spoločnosti, ale obyčajnou televíziou má naozaj niečo do seba... už len v porovnaní s filmami iných televízií... čo sa týka grafického prevedenie je to síce dosť slabé, ale myslím, že televízia je spokojná s konečným efektom.. má to síce dosť čudných miest ale tak splní to svoj cieľ... čiže priemer... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi solidní provedení, a to včetně triků. Navíc je to pojaté trochu jako dokumentární hrané drama, kde není čas na slaďoučké happy endy - když holt udeří vlna tsunami, zabije to i malé děti, jako by se stalo při normální katastrofě. Uměřené herecké výkony, i když i tady si režisér vyhrál s detaily (nervozita hlavního hrdiny podaná třeba jen přes to, jak si pořád šolíchá prsty). Vypadá ten film jednoduše, ale je velice pečlivě natočen. ----- Recenze z DVDextra.cz: Velice chytrý sci-fi katastrofický film, který navzdory televizní produkci dokáže zaujmout a s drobnými výjimkami nepustí pozornost až do konce. Nejen chytrý, ale i inteligentní film, skoro dokumentaristicky natočený, o tom, jak by to asi ve skutečnosti vypadalo, kdyby Zemi zasáhla malá kometka, a řítila se sem další. Žádní hrdinové, žádná statečná Amerika, dokonce i vědci tápají. Smrt si nevybírá, takže žádná zázračná vzkříšení malých holčiček, jež najdou tři dny po pádu první kometky do moře u Irska, se nekonají. Dokonce ani příbuzní hlavních hrdinů nejsou ušetřeni. Navíc se sice v ne husté, ale přijatelné míře objeví vtipné hlášky, jež celé téma odlehčují. Filmaři si vyhráli i s detaily - tsunami, jež zalilo Irsko, udělalo ohromnou spoušť, a když pátrací četa prochází troskami, je to skrz naskrz autentické, jako kdyby k neštěstí skutečně došlo a vy byli nyní u toho. Jiným detailem je nervozita hlavního hrdiny, jen si všimněte, že sem tam zatne pěst, nebo si kouše nehty, což mu také dodává na lidskosti, nejde jen o figurku scenáristy. Trikových scén zde moc nenajdete. Na úvod filmu průlet kometky vesmírem, dopad do moře a následné tsunami, jež zalije i letiště. Další větší triky jsou schované až na samotný konec, kdy uvidíme detailní zkázu několika amerických a kanadských měst. Přesto nejde o hendikep, protože i samotný výprava celého filmu pracuje s realistickými prvky, nikoliv filmařskými fantaziemi. "Tak tahle vypadá nejslavnější astronomická stanice v Americe?" rozhlíží se letuška po malé místnosti s kamny, nevelkou knihovnou, pohovkou a několika monitory s klávesnicí. "Představovala jsem si to jako v Matrixu." Disk je sice bez bonusů, ale se menu se rychle a hned, bez otravných varování, protipirátů a obrazovek, což je velice sympatické. Doporučuji nechat si původní zvuk a české titulky. Český dabing totiž nemá jiskru - třeba úvodní slovo je v originále dramatické, v češtině jako kdyby herec přeříkával reklamu na zubní pastu. A tak je po celý - hodně dramatický - snímek. Publikováno: 12.10.2008 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama