Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Tom Kapinos .. Život tě zabije.. Ten co vede Hank Moody určitě :-)) Na Los Angeles se mi nejvíc líbí ta bezstarostnost, že se dá klidně všude opít (to se dá tedy i jinde) a pak bezstarostně skočit do auta a odvézt se (nejlépe s nějakou nadrženou kočkou) domů. Z toho mám u nás pořád určitou obavu, že bych mohl mít problémy s policií ;-)) ___ Jdi do hajzlu Moody. Drobné si můžeš nechat.. Sarkastické narážky jsou výborné, scénář se důmyslně strefuje do spousty témat, jak pracovních, tak rodinných, vztahových. Snad jen že Moodymu vleze každá na jeden toužebný pohled, maximálně pár jednoduchých vět, do postele bylo, spolu s tím jak na tyto zálety byla tolerantní jeho bývalou, bylo až příliš umělé. A takových přímočarých zjednodušení je povícero. Ale zábavě vstříc, že? Californication je upečen dle spolehlivého receptu. Chlap ve středních letech, spisovatel s dávným úspěchem a momentální tvůrčí krizí, toulající se po městě snů glosuje kde co a přitom klátí každou ženu na kterou si ukáže nebo si ona ukáže na něj. Do toho trocha problémů s ex-přítelkyní, dcerou, dcerou přítele jeho bývalé a tak podobně. Sem tam hluboké moudra, sem tam povrchnost, ale v rozumné rovnováze. Suma sumárum, když už jsem příležitostně věnoval čas nějakému novému seriálů, panuje spokojenost. ___ Po season 2 ještě větší. A dál to jde trochu dolů... _ 90%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

David Duchovny je hercem jedné role. To se již těžko někdy změní. Jenže to není jeho (geniální) ztvárnění Foxe Muldera, ale fenomenální role poněkud svérázného spisovatele Hanka Moodyho, který se zrovna naplno "topí" v tvůrčí krizi. Pro nějaký ten sarkasmus či cynickou na cti utrhačnou poznámku nejde daleko. A jentak mimochodem si prochází nepěknou krizí středního věku - pro něj bohužel, pro nás diváky naštěstí. Již úvodní scéna v kostele z pilotní epizody vás přesvědčí, že takový sympaťák tu dlouho nebyl. Tam, kde postava doktora Gregory House končí, tam se Hank teprve rozjíždí. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Právě sesílám Jihad na tvou kundu" a spoustu dalších luxusních hlášek, na hraně mezi tzv. zakázanou zábavou, chytrým dramatem... a komedií, dostanete ze seriálu, jehož duchovny guru je sám David Duchovny. Ano, ten suchý, pedantský a místy trapný agent, Fox Mulder z Akt X. Duchovnyho Hank Moody je Foxův pravý opak. Odvařený spisovatel na cestě za štěstím, úspěchem, trochu toho koksu a do čokoládovny losangeleské děvky. Sní o kuřbě v kostele a rodinném štěstí. Zbaven zodpovědnosti, láme rekordy v průserech a obklopuje se bizarními lidmi. Třeba takový Charlie by si klidně zasloužil svůj vlastní spin off. Nářez, prostě! Co říct víc. Už dlouho jsem se tak u seriálu nechlámal jako u Kalifornikejšn. Se divím, že mi to celá léta unikalo. Tak, kdo to ještě neviděl, ať si to okamžitě dá. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není to typický sitcom, to ani v nejmenším. Rozhodně se nebudete smát na celé kolo (LOL, jako bych slyšel Hanka, za to by mě pěkně setřel :-). Jedna scéna tu ale byla, při které jsem se doslova potrhal smíchy (2. díl, scientoložka-tráva-sex-následný "incident" - zasvěcení ví). Je to právě ústřední postava spisovatele prožívajícího tvůrčí krizi Hanka Moodyho (jak příznačné příjmení) a jeho do diamantu vybroušeného charakteru, který seriál dělá tím, čím je. Přes den se jen tak poflakuje, zevluje, večer chodí po barech, píchá vše, co se pohne a zavání ženským pohlavím. Zrovna, když si neužívá v posteli s nějakou kurevsky sexy nadrženou kočičkou, tak se snaží dát si život dohromady, vyhrabat se ze dna a získat zpět svojí... no, řekněme bývalou partnerku. Seriál je rozhodně vulgární (což v dnešní době nepřekvapuje) a to nejen mluvou, kterou postavy používají, ale i explicitním vyobrazením nejrůznějších sexuálních "praktik" (vše zabaleno a ve výsledku doručeno divákovi ve velmi vtipném podání). Nechybí ani tradiční americké moralizování a zobrazení některých současných problémů. Suma sumárum seriál, od kterého jsem nemohl odtrhnout oči. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby Sculyová vedela, že Mulder je takýto sexistický perverzák, určite by mu v tých feministických sukniach dávala smelšie návrhy, a Akty by už neboli len X, ale XXX. 1. séria: pán Muld-pardon-Moody nám predvádza neskutočne sarkastické divadielko na pohľad bezstarostného tatka, ktorému nič nie je sväté. Ak ste si mysleli, že váš život je spojený s prívlastkami ako smilský, nemravný, perverzný, tak Hank Moody vám dokáže, že ste popri ňom len nevinný anjelik. A to doslova. V tomto smere teda budete seriál buď milovať alebo nenávidieť. Pre niekoho je to totiž len samoúčelná zhovadilosť, ktorá sa snaží originalitu dosiahnuť prvoplánovo svojou kontroverznosťou. 95%. 2. séria: ma v tomto domnení vyviedla z omylu, ešte provokatívnejšie dialógy, servítku pred ústa si nedáva nikto, v žiadnej situácii, deju kraľujú originálne zápletky a zaujímavé postavy. Do toho sa tvorcovia viac zamerali na sociálny, dramatický dopad Hankovho bohémskeho života, takže čo viac si priať. 100%. 3. séria: pokračuje v nasadenom tempe, akurát to postráda komplexnosť nejakého uceleného deja alebo konceptu, ku ktorému by smerovanie série malo dospieť. Viacmenej ide o epizódne príbehy, ktoré nemajú až tak dobrú (nadväznú) dejovosť. Ale znova je to vtipné, sprosté, sexistické a oplzlé, takže spokojnosť. 85%. 85%. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Kvůli tomuto seriálu byla televize HBO Česká republika pokutována Radou pro rozhlasové a televizní vysílání částkou 200 tisíc korun za odvysílání "problematických" dílů před 22. hodinou. (Attta)
  • Rovnako epicky, ako začína pilotný diel celého seriálu, končí záverečný diel 4. série songom "You Can't Always Get What You Want" od kapely Rolling Stones. Skladby od Rolling Stones sa v seriáli objavujú často, keďže Hank Moody (David Duchovny) je rovnaký oduševnelý voľnomyšlienkár ako členovia kapely. (ZOUi)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno