Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tom Kapinos | Hudba: Tyler Bates, Tree Adams | Produkcia: David Duchovny, Tom Kapinos, Stephen Hopkins | Distribúcia: Showtime | Štúdio: Showtime || Plagát seriálu zrkadlovite vyjadruje hlavnú podstatu Californication, čo je zároveň i jeho najväčším motorom celku: Ľahkosť. Dej plynie s takou elegantnosťou a Duchovny to podáva s takou dávkou prirodzenosti, že sa pri pozeraní vznášate ako pod hladinou vody. Trochu menej samoúčelnej sprostosti, a bolo by to za plnú pálku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů letošní sezony...showtime opravdu umí - Dexter a teď Hank Moody. Aneb co se dá všechno udělat s 12 epizodami na jednu sezonu. Řekl bych, že o dost víc, než seriály tzv. "od 20 výš". Hank je opravdu skvěle napsaná postava a hodně mi svým chováním připomíná mě samého :) Seriálu opravdu nemám co vytknout a doufám, že to páni scénáristi nehodlají zjebat odfláknutou druhou řadou (jak je v poslední době zvykem), na druhou stranu ale...Showtime to v Dexterově případě nepodělala, takže se na případnou druhou řadu Californication opravdu těším. GO MOODY GO! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Californication je možná to nejlepší co sem kdy viděl, u každýho dílu sem se neuvěřitelně bavil a dokonale sem si oblíbil každičkou postavu, ať už to byl perfektní David Duchovny nebo krásná Natascha McElhone a nebo prcálus maximus Evan Handler. Krom toho tohle je jeden z mála seriálů, kterej je podle mě daleko lepší s dabingem než v originálním znění. Prostě Californication je jednoznačně na 100%, i když závěr série ke zbylým 11,99ti epizodám nepasoval, ale to mi vůbec nezkazilo tenhle nehorázně sprostej, přihroublej, perfektně sexistickej a dokonale cynickej super seriál[-] Tak i další dvě série jsou skvělý. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorého hlavnou devízou je výborne napísaná a zahratá postava Hanka Moodyho, počnúc výborným úvodom sa však len utápa v miernom aj ked stále slušnom stereotype. A sem tam by skutočne nezaškodilo trochu ubrať. Nemôžem sa totiž ubrániť dojmu, že dialógové výmeny striedajúce inteligentný a čisto buranský humor sú postavené hlavne na shocking efekte, Californication je pritom zdaľeka najsilnejší, keď sa pokúša o vážnejšie vyznenie a ide viac do hĺbky. inak sa nedá jednoznačne odsúdiť ako zlý seriál, skôr naopak. Pretože hoci ide len o mužškú variáciu Sexu v meste, občas je to aj zábava a poteší aj vzrastajúca kvalita. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

David Duchovny je hercem jedné role. To se již těžko někdy změní. Jenže to není jeho (geniální) ztvárnění Foxe Muldera, ale fenomenální role poněkud svérázného spisovatele Hanka Moodyho, který se zrovna naplno "topí" v tvůrčí krizi. Pro nějaký ten sarkasmus či cynickou na cti utrhačnou poznámku nejde daleko. A jentak mimochodem si prochází nepěknou krizí středního věku - pro něj bohužel, pro nás diváky naštěstí. Již úvodní scéna v kostele z pilotní epizody vás přesvědčí, že takový sympaťák tu dlouho nebyl. Tam, kde postava doktora Gregory House končí, tam se Hank teprve rozjíždí. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Hank Moody (David Duchovny) prohlásí, že si připadá jako agent FBI. Jedna z nejznámějších rolí Duchovnyho je postava agenta FBI v seriálu Akta X (od r. 1993). (facojurka)
  • Název Californication je odvozen ze dvou slov: California a fornication (sex dvou svobodných lidí). (Sonnik)
  • Kvůli tomuto seriálu byla televize HBO Česká republika pokutována Radou pro rozhlasové a televizní vysílání částkou 200 tisíc korun za odvysílání "problematických" dílů před 22. hodinou. (Attta)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama