Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Neuvěřitelný David Duchovny jako cynik Hank Moody je jedna z nejzajímavějších postav, kterou jsem doposud viděl. Je to neskutečný tahoun a tento seriál je tak dobrý hlavně díky němu. Zápletka fajn, ostatní postavy fajn, všechno fajn, ale aby bylo dílo super, potřebuje něco extra a tím je zde právě Duchovny. Jen tak dál... 1.1.09 - V druhé sérii si seriál drží pětihvězdičkový standard. Hank je stále nejlepší, ale tentokrát má velkou konkurenci v Lew Ashbym, který taky ruluje kudy projde... :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě pro muže? Ah kdeže. Nejen, že to není Sex ve městě pro muže, tohle je opak Sexu ve městě. Sex ve městě (pardon za nadužívání...) bourá zažité stereotypy, je o emancipaci a o lidské svobodě. Californication ty stereotypy přiživuje, a postavy do nich uzavírá. Ženy, které tu mají rády sex, jsou jen hloupé, kurvy, obojí, a/nebo sociopatky. Muži se nemůžou chovat uctivě, protože by to nebyli chlapi. Pokud se tak chovají, jsou to jen kašpaři všem pro smích. Když se ale odhlédne od do očí bijící šablonovitosti postav, zbývá slušná kopa hlášek, vážně vtipného humoru, a sem tam i nějaké to životní moudro. Je to fajn? Je to fajn, ale to je asi tak všechno... P.S. pro ty, co Hanka proklamují jako svoje alter-ego. Vy takoví nejste, jen byste chtěli být. Smůla, trapáci. A kdybyste takoví byli, schytávali byste to do koulí mnohem víc, než tady Hank. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, David Duchovny je fajn, Natascha McElhone je fajn, režie je fajn, scénář je v rámci toho, čím chce seriál být, velmi dobře napsaný, jenže co naplat, aby se vám dílko líbilo, musíte mít nějaký pocit ztotožnění s jeho hrdiny a já už dávno neměl tak nepříjemný pocit jako při sledování Californication. Mám rád nedokonalé postavy a snesu nemalou dávku cynismu, vulgarity nebo deviací filmových hrdinů, s oblibou konzumuju snímky Guye Richieho nebo rodinku Simpsonových. Opravdu se mi líbil seriál Huff, který je tak trochu o tomtéž, jenže Californication překročil pomyslnou hranici únosnosti a tam, kde si zjevně klade za cíl bavit, ve mě spíš vzbuzuje smutek, případně znechucení. Je totiž o lidech, kteří zjevně neumí žít a nikdy se to mimochodem nenaučí. Celé to vyvolává dojem bezútěšného marasmu komunity lidí, kteří jsou přesvědčeni, že život se dá tak nějak prošoustat, kterým nic neříká slovo odpovědnost a kteří zjevně ve svém životě nenarazili na skutečné problémy. Jak je to pro americkou produkci typické, seriál se odehrává v prostředí vyšší střední třídy, která nemá existenční starosti a svět pro ni je jeden dlouhý karneval. Mohla by to být kritická sonda do života dnešní konzumní společnosti, nebýt zjevné snahy především bavit a hláškovat. Californication sice není tak hloupý, jak na první pohled vypadá, ale zdaleka není tak chytrý, jak si mnozí jeho fanoušci myslí. Jeho hlavní zbraní a diváckým tahákem je cynismus a sexismus, ovšem v takovém dávkování, že to u mě vyvolává obrannou reakci. Takhle to v reálném životě naštěstí nechodí, nejvýš tak na swingers party. Californication má sice co nabídnout, ale tak nějak se s jeho světem míjím a na každý další díl bych se těšil asi na čtvrtletní písemnou práci z matematiky. Celkový dojem: 45 %. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Duchovny je nehorázný klátič xD Mulder fakt překvapil, jedná se o originální seriál a jeho postava spisovatele na dně je geniální. 6.11 jsem hodnotil po prvním díle, 15.11 po shlédnutí třech sérií můžu s klidem to hodnocení nechat, geniální seriál, pro mě osobně velké překvapení. 4tá série se rozjela ve velkém stylu. Pátá série opět šukézní! Šestka začala opět dobře. Tak poslední série už vaří z vody, kvalit prvních 4 nedosahuje ani náhodou, uvidíme jak dopadne ohlášená sedmička. Poslední, sedmá série jen prohloubila trápení z předposlední série, Hank už není žádny vymrdá**č, bůh, je z něj suchar, celkově to ztratilo náboj, Hanka jako machra. Snad už to nechají u ledu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvělé, sexistické, sarkastické, neotřele drzé a hlavně extrémně vtipné, člověk se zasmál i sebemenšímu vtípku typu "Do you know Hell-A magazine? Hell, no.". Ano, sice později to malinko sjelo do stereotypu, ale Californication dokáže stále fascinovat svou pohodovou atmosférou, otevřenou sexualitou, která v řadě případů odstraňuje sociální napětí a navozuje nezaměnitelný pocit pohody. Originalita a skvělý "feel" si po třech sériích vysloužil plné hodnocení, nicméně se 4. sérií začala kvalita pozvolna klesat. U aktuální šestky jsem byl až znechucen repetitivností, nelogičností a vyčpělostí hlavních motivů seriálu. Vše je uzpůsobeno tomu, aby Hank mohl být Hankem, okolnosti příběhu i celé charaktery se formují jen takovým způsobem, aby si Hank "nenápadně" přišel na své... Snižuji. 8/10 ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • V 1. sérii Hank (David Duchovny) napsal knihu „God Hates Us All“. Tato kniha není smyšlená, ale skutečně byla pod taktovkou Simon Spotlight Entertainment studia vydána a je možné si ji zakoupit. Za autory jsou vydáváni Hank Moody s Jonathanem Grotensteinem. (O´Neill)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama