Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Dělané pro chlapy, byť místy i melancholické, upřímné, zamyšlené, citlivé ... prostě pro chlapy:) ... celé je to spíš než realita taková utopie o (ne)dokonalém muži, který řeší konflikt rozum a chtíč, má materiální zajištění, šarm, fyzickou krásu, slovní zásobu i nadhled. I přes to přese všechno a přes jeho schopnost vše ustát to ale pořád není dost k tomu, aby byl doopravdy šťastnej. P.S. další season už prosím ne!!!! (pozdě, 28. září se kolovrátek znovu roztočí) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Povedený, byť na můj vkus seriál až příliš sexistický... (i když Moodyho postupně vzrůstající vědomí toho, že možnost mít jakoukoliv ženu se nevyrovná možnosti mít právě tu jedinou, kterou milujete, dělá ten seriál lepším, než jak na první pohled vypadá...a tak za tuhle sebereflexi a docela slušnou dávku humoru dávám hvězdičku čtvrtou...) Pozor - sledovat v původním znění, český dabing je katastrofou! Podobné filmy a seriály: Sex ve městě, Shortbus ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Piča forever!“ Představte si, že píšete scénář k nějakému seriálu. Dáváte si záležet na každičkém dialogu, na každé pronesené větě. Dbáte prokreslení charakterů a dokonalé provázanosti všech událostí. Jenže „váš“ seriál, ač kritiky obdivovaný, nemá divácký úspěch a končí po první sérii. A zhruba ve stejné době do statisíců domácností svým ležérním stylem a s „kurvadoprdelepiča“ na rtech vkráčí Hank Moody. Hlavní hrdina seriálu Californication, suverénního diváckého hitu sezóny. Ne, na světě není žádná spravedlnost, ale srát na to, pojďme si proklepnout Moodyho: ztracená existence, která svůj talent rozmělňuje alkoholem a známostmi na jednu noc. Mluví jako ten nejmizernější dlaždič, souloží se vším, co má prsa a tělesné otvory na patřičných místech, pije jak duha a není mu cizí pozvracet umělecké dílo za několik tisíc dolarů. Californication nesplétá dějové nitky nijak rafinovaně, pouze vrší vtipně trapné a trapně vtipné situace a sem tam překvapí nenadálým hnutím mysli některé z postav. V podstatě jde o to, že Hank se (ne)snaží vyhrabat ze sraček, do kterých spadl, urovnat vztah se svou ex-manželkou a dcerou a napsat novou knihu. Ale jeho (ne)snažení je tak neodolatelně přisprostlé a bezradně „lůzrovské“, že mu málokdo dokáže odolávat po celých dvanáct epizod. Některé hlášky by zasloužily vytesat do mramoru (úmyslně nebudu uvádět příklad, neboť vytržené z kontextu pozbývají původní údernosti) a některé extrémně absurdní momenty bych si rád přehrával pořád dokola (Ménage à trois z desáté epizody kupříkladu). Abych uvedl věci na pravou míru – nebyl jsem z Californication vyvařenej jako jiní. Některé díly se celkem táhly a bezdějovost, neřkuli komplexní vnitřní prázdnota, mi z hlediska dramaturgické výstavby připadala jako vyložené harakiri. No a potom ta možnost srovnání s takovým Studiem 60, což je precizně vybroušený diamant, jehož oslnivost nestojí a nepadá s titulní postavou. Jak jsem však již zmínil, Hank Moody je (hlavně díky Duchovného „odjebatseodtud“ výkonu) titulní postavou příliš výjimečnou, aby vám alespoň zčásti nepřirostla k srdci. Navíc, jakkoliv se může výchovný charakter tohoto díla jevit nulovým, pod vlivem páté epizody jsem začal omezovat používání anglických zkratek. IMHO LOL, nemyslíte? Apendix: Nakonec přeci jen jeden příklad typicky zkaliforněného dialogu, ideální pro balení -Nepůjdeš se mnou? -Proč? -Na trochu sexu . 85% Zajímavé komentáře: Faidra, jahol, Axident ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

SÁM SE ASI NEVYKOUŘÍ, ŽE? Kurefsky ironické, schvrchovaně vtipné a dost pravdivé...a tím pádem i smutné. "Nezávaznost" začátku století se všemi klady i zápory, která se vejde do dvaceti sedmi minut. Jen se bojím, aby model, nastolený první řadou, nebyl v druhé rozbit. --- Závěr Californu byl romantický a dojemný, problém je v tom, že Hank gesto s dopisem mohl udělat kdykoli v průběhu trvání seriálu. Alespoň, že Hankova bejvalka a dcera došly smysluplného osudu. 90%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Voči Hankovi, Karen alebo Mii mám určité výhrady... ale musím uznať, že je to po všetkých stránkach seriál ostrý a štipľavý ako čerstvo zomletá paprička habanera. 4* si rozhodne zaslúži. Je ako prehliadka (aj našich) tuctových životov plných kompromisov, zdravo prehnitého cynizmu, menej zdravej každodennej plytkosti, šmrcnutej trochu fatalizmom i rebelantstvom... Najradšej mám tie napínavé zápletky, ktoré hrozia riadnou pohromou :-) A Davidovi Duchovnému rola enfant terrible Hanka Moodyho bohovsky sadne. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Kvůli tomuto seriálu byla televize HBO Česká republika pokutována Radou pro rozhlasové a televizní vysílání částkou 200 tisíc korun za odvysílání "problematických" dílů před 22. hodinou. (Attta)
  • Tvůrce seriálu Tom Kapinos uvedl, že inspirace pro Californication pro něj byla jeho vlastní frustrace, kterou pociťoval při práci na seriálu Dawsonův svět (od r. 1998). (Remivsremi)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama