Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

movieband 

všechny recenze uživatele

Supermana nemám moc v lásce, ale na tenhle animák jsem byl obzvlášť zvědavý. Lákadlo Supermanovi smrti je asi největším tahounem celého filmu. Občas se mihne temnější atmosféra, akce je ve filmu habaděj, stejně jak dějových zvratů. Dal bych fous do ohně za to, že v tomhle kousku se Supermanem se jedná o nejpůvabněji zpravovanou postavu Louis Laneové, kterou dabuje Anne Heche. Celkově je animák solidně odvyprávěný, ale... Děj slibuje smrt Supermana, samotný název "Doomsday" nevěstí nic dobrého, tak sem čekal fakt trochu ponurejší animovanou jízdu. V týmovkách JL se takové atmosféry člověk dočkal (War), ale tady byla jen v náznacích. Jsem rochu zklamaný. Sice je pravda, že se od jiných animáků liší trochu dospělejším vyprávěním a dějem, ale i tak je to pořád z toho slabšího soudku od DC Comics.75% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novějším Death of Sup, který je vlastně o tom samém s drobnými změnami (např tady chybí Justice League, Lois má vztah se Supem a ne s Clarkem, atd) je Soudný den o chlup slabší. Obsahuje sice i tu část, která vyjde příští rok a věnuje se situaci po Supově smrti, ale tak nějak mi víc sedlo to novější pojetí (které se údajně víc drží předlohy). ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Nemám supermana rád v komixu ani ve filmu a to z jednoduchého důvodu. Má příliš mnoho superschopností a je téměř neporazitelný. Jediné, co se mi kdy líbilo byl komiks Kingdom Come (u nás vyšlo pod názvem Království tvé) a tento animovaný film. Proto všichni, co nemáte rádi Supermana, stejně jako já, neváhejte. Je to nářez. ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Superman...nejslavnější a největší superhrdina všech dob. Bohužel všechny hrané filmy podle mě jeho renomé pouze srážely. Díky sucharům jako Reeve, Cain nebo Routh (milovníci původní filmové série nechť mi prosím odpustí) jsem Supermana jako největšího nikdy neviděl. Popravdě vždycky dostával od ostatních kámošů se supersilou hodně "na prdel". Díky tomuhle filmu se ale můj pohled na muže z oceli úplně otočil...takhle se totiž největší superhrdina prezentuje! Doufám, že konečně vznikne adekvátně kvalitní hraný snímek, který si ten nejslavnější a největší zaslouží...pokud bude jako příklad brán Superman: Doomsday, tak by to mohlo klapnout. ()

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Po pravdě chlap co nosí červenomodrý overal není zrovna autoritativním vzorem. Superman mě tím pádem nikdy moc nebral, zvlášť z nějakou falešnou moralitou. Tím víc mě překvapil tento animák. Taková jednohubka nabytá akcí. Souboj s Doomsdayem hned k začátku sem sledoval se zaujatím jak už dlouho žádný jiný v novodobých pseudoakčňárnách. Už jen s tím, že Superman dostával řádně na prdel. S komixových hrdinů mám nejraděj Loba, tím víc s podivěm, že sem nakonec zvolil jako hodnocení plnou palbu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)

Reklama

Reklama