Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat kvalitu 3D provedení s ostatními filmy, protože jde o mojí úplně první návštěvu 3D kina, takže co se týče efeektu, přišlo mi to jednoduše skvělé (i když nějaké rezervy ve zpracování by se našly). Monstra ale nebodují jen technologií, ale i nápadem. Příběh je prostinký, ale nadupaný a prošpikovaný odkazy, hláškami, parodiemi, vtipy a je výborně "akční", jak jen to můžete o animáku pro děti říct. Blízká setkáni třetího druhu (podle mě nejvtipnější moment filmu), E.T., Goddzila, Moucha, Den nezávistlosti a mohli bychom parodované nebo vtipně citované filmy vypisovat ještě hodně dlouho... Prostě film, který rozhodně pobaví. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pátého "fíka" si nechávám do zálohy, ale v dabingu to nebylo vůbec zlé, právě naopak. Opět jsem se přesvědčil, že DreamWorks neválcuje Pixar a Disneyho v animaci (dávám jim rok, maximálně dva ;), ale hlavně v zábavnosti. Je to tím, že na rozdíl od pánů s lampičkou si tu nikdo nehraje na animovanou školku, která má vychovávat děti morálními poselstvími podanými na stříbrném podnosu a zasypanými uchcanými výjevy jak ze zlého snu cukrovkáře. Jistě, slabších míst je dost, ale jakékoliv scény s prezidentem, generálem, Bobem a Hmyzosaurem zvládají hlušinu vyvažovat víc než dostatečně. A mám pocit, že v originále to bude stokrát větší jízda. Už jen představa maniakálního smíchu Hugha Laurieho mi rozvybrovává bránici jako geniální hláška "možná nemám mozek, ale mám nápad". 8 s TAKOVÝMHLE plusem. Poznámka na závěr: RealD nakopává konkurenta od Dolby silně do řitního otvoru. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit film jako akčně-hračičkoidní připomínku monstr filmů padesátých let je fajn nápad a i v 3D animákovém provedení pro dorost bych si ho dokázal představit jako výbornou zábavu... nicméně tato představa je rozhodně velmi odlišná od toho jak ve skutečnosti vypadají Monstra vs. Vetřelci. Neexistence příběhu nevadí, neexistence netrapného humoru už ale ano a přitom se tu ničeho jiného takřka nedočkáme, jen pár gagů je opravdu fajn a většina z nich je spojená se sliznatým bezmozkovým Bobem - ostatní postavy jsou nevýrazné či otravné, obzvlášť sledovat ty čistě lidské je pravým utrpením, takže úvodní "ne sci-fi" desetiminutovka na svatbě je skutečné peklo u kterého jsem trpěl jako zvíře. Později se situace trochu zlepší, ale zdaleka ne o moc, jen masivně přibyde mizerně vypointovaných parodických popkulturních narážek a akce, která není ani tak akcí v pravém slova smyslu, jako spíše atrakcí snažící se diváka ohromit (zne)užíváním 3D efektu. Je to nuda. 4/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Úžasná pecka, u které budou fanoučci sci-fi vrnět blahem a ostatní se budou hodně bavit. Animace je parádní, akce je skvělá,ale hlavně je to až po okraj naplněný hláškama a odkazama na jiný filmy. Oproti Pixaru to možná je pořád trochu jednodušší, ale bavil jsem opravdu maximálně. Nehorázně rychle mi to uteklo a až na nějakou pětiminutovou vysvětlovací pasáž jsem se vůbec nenudil a měl pořád na tváři široký úsměv. Možná jenom škoda, že jsem nevychytal originální znění, protože slyšet Hughe Laurieho jako šíleného vědce by bylo ultimátní. Dabing ale i přesto fajn a Bob musí vládnout asi v každém jazyce. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a ve všech směrech vynikající animák! :-) Chtěla bych vypíchnout okamžiky, u kterých jsem se od srdce pobavila, ale to bych odvyprávěla skoro celý film. Tak jen namátkou co mě odrovnalo byl prezident Spojených států a jeho tlačítko na Laté :-)) nebo jeho úžasné hudební provedení písničky z filmu Policajt z Beverly hills jako dorozumívací prostředek s vetřelcem :-)) Jeho postava a hlášky byly hodně dobře vymakané! :-) Užasná a vtipná byla i naše monstra, chii :-) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 198,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 381,5 mil. (NIRO)
  • Generál McBomba (Kiefer Sutherland) má na hrudi spoustu vyznamenání, ale na pravé části hrudi nosí označení jednotky, a tím je hlava zlobra Shreka, slavného monstra z jiného animáku od DreamWorks (salamandrr)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)

Reklama

Reklama