Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (585)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, zase taková pecka to tedy nebyla. Nejspíš jsem čekal, že tenhle animák bude víc "dospělý", s více narážkami na sci-fi a tak, což jsem ale neměl dělat. Takhle jsem dostal hezky udělanou pohádku s (dalším z řady, bože, už brzděte) morálním ponaučením, která sice utekla rychle, ale moc mi toho z ní v hlavě neutkvělo. Nejsympatičtější postava z týmu "těch hodných" je rozhodně (polo)šílený doktor Šváb, nejvíc z celých Monster vs. Vetřelců mě ovšem stejně pobavili právě vetřelci. Obzvlášť jejich velitel - nádherně slizký, záporný šmejd. Pro děti ideální film, dospělým stačí vidět jednou. Ach jo, proč už nejsem dítě - všechno by bylo tak hezké, barevné, roztomilé a navíc ve 3D! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale bohužel to nebylo ani nic originálního a nadprůměrného. Typicky průměrný animák, který dokáže zaujmout, který se zaujetím dokoukám do konce, ale víc nic. Nebudu popírat, že jsem si film neužíval či že jsem se nepobavil, ale tohle je přesně ten typický film na jedno zhlédnutí. Jako dítě bych z toho byl možná nadšenější, ale bohužel už dítětem nejsem a doby, kdy jsem býval odvařený z většiny animáků jsou už dávno pryč. Nicméně tenhle film má docela dobrý nápad, tvůrci se na tom docela vyřádili, nenudilo to, bylo to vtipné, a tohle všechno filmu zařídilo, že v mých očích neklesl do podprůměru. Ale bohužel mám pocit, že tu není nic navíc, nic, díky čemu bych se měl z tohohle animáku posadit na zadek a chtít ho vidět ještě jednou. Mám tím pádem obavy, že za nějakou dobu už ani nebudu vědět, o čem tenhle film vlastně je. Ale na pobavení a na zabití času během jednoho svátečního odpoledne to bylo absolutně vyhovující a nelituji, že jsem se odhodlal strávit s tímhle filmem svůj čas. Celkově jsem se rozhodoval, zda udělit tři nebo čtyři hvězdy, ale nakonec se přece jenom přikláním k názoru, že zde opravdu není nic navíc, díky čemu by si film zasloužil, abych si ho měl za nějakou delší dobu od zhlédnutí vybavit, a tak uděluji lepší tři hvězdy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Monštrá vs. votrelci sú kvalitný animák s množstvom funkčnej paródie a akcie. DreamWorks bezpochyby potvrdzujú svoje umenie hľadať zaujímavé originálne nápady a neutápať sa iba v sérii pokračovaní vyčerpaného zlobra. Monštrá vs. votrelci znova dokazujú neskutočné nasadenie animovaných tvorcov. Popri fantastickej akcii sa však autori neštítia ani občasného napätia a totálnej irónie na adresu amerického prezidenta, filmy o invázii, vládnych projektoch či nevydarených experimentoch - humor naplno ťaží zo žánru. Hoci ho asi aj nadobro vyčerpal, pretože po 90 minútach i celkovej stavby deja mám dojem, že viac nemôže ponúknuť. Posledná hodina sa sústredí na vtipmi a výbornou animáciou vybavené boje, slúžiace ako pocta sci-fi i hororovým filmom ostatných päťdesiatich rokov. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Našlapané a akčné. Ale kým pri AKO VYCVIČIŤ DRAKA pomohla dobrodružnosť, tu prichádza len klišé (pár sebazhadzovacích vtípkov nestačí). Soundtrack (značne inšpirovaný Williamsom a Elfmanom) slušne udáva tempo, ale občas sa až pýta spomalenie či nejaký výchovný preslov. Vypaľovačka kombinujúca známe témy ostáva len príjemnou jednohubkou... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V záplavě popkulturních narážek na nejrůznější americké sci-fi filmy převážně z 50. let má očividně mnohý divák tendenci zapomínat na příběh, který je zde opravdu slabý - jen na aluzích film nepostavíš. Sice jsem se také bavil u "odhalování" nejrůznějších odkazů a rádoby chytrého pomrkávání na "zasvěceného" diváka, ale zároveň jsem se nedokázal odpoutat od chatrné základní dějové linie, v níž se Susan snaží vyrovnat se sebestředností svého manžela... a kromě toho mi mnohé vtípky přišly až příliš laciné, za všechny například scéna vypnutí počítače s Dance Dance Revolution, nebo i zbytečně doslovné klávesy z Blízkých setkání. Zapomenutelný průměr. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Klávesy, na které hraje prezident Hathaway (Stephen Colbert) při komunikaci z robotem, jsou Yamaha DX7. (HellFire)
  • Obrovské letadlo, transportující naše hrdiny, je inspirováno skutečným letadlem, poprvé postaveným roku 1962 pro NASA, sloužícím k transportu součástí vesmírných lodí. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno