Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl v chlapeckém věku, byl bych nepochybně z dračí podívané nadšený, protože tvůrci vyšli dětskému publiku maximálně vstříc. Pro dospělého už snímek výrazný přesah nemá, používá motivy, které se objevily v řadě snímků minulosti a je místy přeslazený a infantilní, to když např. se drak učí panáčkovat a připomíná roztomiloučkého zajíčka z pohádek pro nejmenší. Taky logika děje, zejména v druhé půli, poněkud pokulhává, nicméně akční scény - a není jich zrovna málo - jsou dechberoucí, draci jako živí a o vtípky, které určitě neklesají nikam k suterénu, není po celou dobu stopáže nouze. Navíc film dokáže místy i překvapit, např. když na konci hrdina nevyjde z rozhodujícího střetnutí beze šrámů. Nechybí pochopitelně láska, rodičovské motivy a přátelství v mnoha podobách. Kdo má děti mezi 5-12 lety, nemusí váhat - je to ideální volba. Celkový dojem: 65 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mi sedl od A do Z. Odehrává se v době vikingů, kdy je jejich národ zmítaný nepokoji, pradávnými mýty a strachem z budoucnosti. Vypráví o klukovi, outsiderovi, kterému se přihodí něco...neočekávaného. Dostane se k drakovi, stvoření, kterého si vikingové vždy silně vážili. Do toho typická severská nátura všech kreslených postav, nádherná krajina, úžasná hudba a já se tetelil blahem. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Roztomilé animáky s dětmi a nadpřirozenými zvířatky v hlavních rolích mě většinou silně odpuzují, ale tohle byla naprostá paráda. Příběh sice nepřekvapí, ale animace je podmanivá a dialogy jako by vypadly z nějakého kvalitního sitcomu. Usmíval jsem se častěji než u většiny komedií. Hodnotím 9/10 a kam se hrabe Wall-e, Up i Ratatouille ... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dreamworks opět hází Pixaru rukavici a nastavuje laťku zatraceně vysoko. Jak vycvičit draka je žánrově čisté fantasy, plné úžasných scenérií, super momentů, legrace, napětí... A hodně se v něm lítá. Některé momenty jsou prakticky kulervoucí, technicky je každý z huňatých vikingů živější, než celé Vzhůru do oblak dohromady a jediné, co tak trochu kazí dojem je poněkud prázdnější příběh. Ten je ale vyvážen spoustou efektní a lítací akce. Ve výsledku dokonale naplněná žánrovka a zároveň dokonale účinná atrakce. Oboje funguje na výbornou a ony povinné rodinné hodnoty a dojemný konec jsou velice nezvykle naředěny, za což ode mě dostávají tvůrci další body k dobru. Jen se bojím, aby dráčci nenatrhli kovboji Woodymu jeho hadrovou pr*el... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Avatar pro mladší publikum, jinak se to popsat nedá. Jako kdyby Dreamworks koukali Cameronovi, při tvoření svého doposavaď nejlepšího díla, přes rameno. Je tu velká láska (samozřejmě v mezích ratingu), fantastické lety na šupinatých plazech, hlavní hrdina je sympaťák na druhou a celkový dojem pak krásně dokresluje hudební doprovod Bourneova skladatele. Ano, je to klišé jako řemen, ale ještě doteď nedokáži ten omamný pocit z vod třetí dimenze dostat z hlavy. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)
  • Drak v severské mytologii je nazýván Jörmungandr. Častěji je sice považován za mořského hada, ale zastává i roli draka. (Geriel)
  • Název filmu se objeví až v čase 1:28:54. (dc125)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama