Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Postavy sympatické, prostredie školy tak isto, pekná hudba, piano battle ako výborný nápad, taktiež mi sadlo zafarbenie filmu. V polovici to trochu stratilo tempo, potom ma to ale prekvapilo (keď už som si myslela, že viem o čo ide, prekvapilo ma to druhý raz) a finále bolo strhujúce. A Chou má talent. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ale však veď áno, ak nie je niekto v ázijskom romantickom filme smrteľne chorý, tak má aspoň astmu. Ale tu ma čakalo ešte väčšie prekvapenie na konci. Vcelku príjemný romantický film s nádhernou muzikou, sympatickými hercami a ten súboj klavírov som si pustila hneď niekoľkokrát a spomenula som si ešte na jeden môj obľúbený https://www.youtube.com/watch?v=1pjQ7qYQU90 ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film The Secret rozhodně není vhodný ke sledování, pokud nejste absolutně odpočatí a soustředění, protože ta "banální" romance, začne být časem velice zajímavá a bude dávat smysl. Relativně civilní výkony hlavní dvojice (konečně film pro Kwai Lun-Mei, kde mohu dát 4 hvězdy, tato talentovaná herečka má smůlu na výběr titulů), perfektní Anthony Wong ve vedlejší roli. Kromě romantických chvil i nenápadně zapracovaný humor, silné a zapamatovatelné momenty tady rozhodně jsou, ať piano battle, Elvis na večírku, tak famózní kamera za kterou je Mark Lee (zejména scény na střeše a u moře). Nenápadný film v poklidném tempu, ale s velkým srdcem. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Slabších pět hvězd, ale přesto... Film si mě získal svým pěkným tajemným příběhem a především svou klavírní hudbou (doporučuju soundtrack). Konec se mi zdál sice trochu divný a ne úplně dotažený, avšak celý film mi ještě poměrně dlouho "strašil" v hlavě, což se nepovede jen tak ledajakému filmu. Filmy, které mi zůstávají v mysli napořád, jsou pro mě ty nejcennější. Pak jsou zde filmy, jako právě Secret, které mě nepustí ještě pár následujících dnů, a to je pro mě důkaz, že takový film skrývá nějaké vnitřní kouzlo. ~(4,6)~ ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Bez váhání jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Všechno je tu takové, že vás to do sebe prostě vtáhne a nepustí ani po skončení; všechno je natočené tak, že by mě filmošťouralové hodně překvapili, kdyby si něco vymysleli. Secret je něco, co se musí vidět a zároveň něco, co snad každý musí alespoň trochu cítít. Přenádherná romance. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)
  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama