Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zde se asi nejvíce projevil problém číslo jedna nejnovějších dílů Futuramy - celovečerní stopáž. Circa v první půlhodině se jednalo o kvalitní zábavu, srovnatelnou s klasickými epizodami, pak humor odešel ze hřiště a vystřídala jej nuda... a rázem jsem měl z tohoto filmečku poloviční zážitek. Ovšem na druhou stranu mám někdy pocit, jako by to nebylo ani o tomhle, jako spíš o nedostatku invence v dílně Groeningově... Pro mě druhý nejslabší díl ze série. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Chapadlovitá Futurama se mi ze všech Futuramovských filmů zatím líbila nejvíc (oh, ano, viděl jsem jeden a další, však nevím, jestli celý). Možná díky děsivým chapadlům, oblézajícím celou planetu, které by to možná dotáhly i do nějakého sci-fi thrilleru - samozřejmě v jiném provedení. Přesto by opět film potřeboval zahustit vtipy a promíchat, třeba by nějaké kousky originálnějšího děje vyplavaly samy. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle bylo moje první setkání s Futuramou, takže jsem hodně na vážkách. Vysoká koncentrace humorných hlášek mi sice vykouzlila na rtech úsměv, ale u toho to taky skončilo. Příběh sice nebyl nudný, ale představoval jsem si ho trošku jinak, postrádal jsem větší důraz na zápletku a plnější atmosféru. A na konci mi bylo úplně jedno, jak to dopadne, protože na me ze všech stran doléhala nuda. No, ale dám Futuramě ještě šanci a podívám se na seriál. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Druhý film nasadí v úvodní části až příliš rychlé tempo, než aby se mu jej podařilo v následující hodince udržet a tak po většinu času trpí recyklací vtipů a dějovou roztříštěností (cca 5 dějových linií je na jeden takový film zkrátka moc a druhá Futurama se tak ještě více podobá složení několika dílů dohromady než Bender´s Big Score). Ale pořád je to svým způsobem stará dobrá Futurama. :) ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Bender's Big Score mi bol príbehovo sympatickejší, v tomto smere mi The Beast with a Billion Backs pripadal trochu divný, ale inak sa rozhodne nejedná o nevydarené pokračovanie, opäť je to typická Futurama. Musím však trochu skritizovať vtipy - asi na troch z nich som sa smial ako zmyslov zbavený, ale celkovo je tu viacero miest, kde žiadny výnimočne vydarený vtip neprichádza a hoci sa divák nenudí (vo filme sa po celý čas niečo deje), od Futuramy človek predsa len očakáva konštantné dávkovanie kvalitného humoru. Váham medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami - u The Beast with a Billion Backs je totiž badateľný mierny pokles kvality oproti pôvodnému seriálu - nakoniec sa však predsa len prikloním k piatim. Dúfam ale, že nabudúce to bude o čosi lepšie, inak sa plné hodnotenie z mojej strany už konať nebude. EDIT: Po treťom Futurama filme som si uvedomil, že plné hodnotenie sa nemalo konať ani v tomto prípade. Takže hviezdička dolu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)
  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)

Reklama

Reklama