Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Toporné herecké výkony velmi srážejí koukatelnost této záležitosti, která přitom ve volbě svého tématu a částečně ani jeho přerodu do scénáře není úpně hloupá, na druhou stranu ani nijak novátorská. SPOILERY. Námitky proti víře opírající se o přítomnost zla ve světě jsou snad ještě starší než křesťanství, v exploatačních filmech se s nimi ale asi běžně nesetkáme (nejsem ovšem znalý žánru, takže...). Vysvětlení, že svět je sice opuštěn bohem, ale zůstavá v něm ďábel, považuji osobně za vcelku zajímavé (ve smyslu "svět glosující"), ačkoliv bych nevěřil, že na něm lze vystavět světonázor, který by někdo považoval za pravdivý. Toto vysvětlení pak nahrává rozuzlení, ve kterém se říká, že člověk musí být sám sobě i druhým bohem, poněvadž nad ním již nic není. Tím vznáší pomyslný, a dost možná i jen mnou domnělý, otazník nad to, jestli se film chce vozit po ateismu či křesťanství. Ostatně fakt, že bůh sice Otovi nepomáhá, ale když boha opustí, stává se z něj mstící se bestie, která úplně nakonec dospívá k závěru, že může všechno a za boha (všemocného) se prohlašuje, takovému nejednoznačnému výkladu nahrává. I morální dilema pomsty na jedné a nepotrestaného zločinu na druhé straně má něco do sebe. KONEC SPOILERU. Je asi zřejmé, že označit tento film za myšlenkově prázdný, bych si netroufl. Na druhou stranu si myslím, že takové výživné téma šlo uchopit ve větší (ba snad i mnohem) šíři a hloubce. Toužil bych po složitějším přerodu Otově, po tom, aby tento přerod více komplikovala teologie, kterou určitě musel do určité míry ovládat. Možná ona vícemenší přímočarost tak strašnou vadou ani není, ale nesedí mi. Stejně tak i povětšinou strašní herci. Silné **. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Možná mi něco uniká, ale něco takového, co by pocházelo z českých končin, jsem tu ještě neviděl. Exploitation horror. Tak jest. Něco takového zmáknout za pár peněz asi nebylo lehké, ale rozhodně by režisérovi neuškodilo trochu skromnosti, co se délky týče.. na první celovečerní pokus vážně dlouhé (nad 1,5h to vážně nemělo jít), pravděpodobně by to potom nesklouzlo k té neúnosnosti - nemluvím o brutalitě, ale opravdu jen o délce. První polovina filmu se držela na velmi příjemném průměru, ale již zmiňovaná délka jen podpořila klesající tendenci zájmu divákova, potažmo mě. Topornost neherců nebudu rozvádět, ale někoho méně obyčejného by si to zasloužilo. Nakonec vše sklouzlo spíše k podprůměrnu, ale za tu originalitu (co se týče českých luhů a hájů) přidávám hvězdičku. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu. Čakal som všeličo. Amatérsku, nezáživnú prechádzku nekonečne, nechutne, krvavými a brutálnymi predstavami Romana Vojkuvka. Ale na moje prekvapenie som dostal ozaj premyslený film, ktorý nie je len obyčajnou vyvraždovačkou. "Někdo tam dole mě má rád" má všetko čo by mal dobrý film mať. Má skvelé triky(ktoré sú najväčším kladom filmu), solídnych (ne)hercov a predovšetkým dej, ktorý je v tomto prípade dokonale premyslený a vycibrený do posledného puntíku. Teraz čo to k amatérčine. Dosť ludí reaguje na to, že je amatérčinu z filmu cítiť na míle ďaleko. Je to amatérsky film, tak kto čakal, že to bude profesionálne? Jasné i mne zo začiatku vadili strojené dialógy, ale ako povedala postava Ota vo filme "na všetko či človek zvykne, či už chce, alebo musí". Ja som po 15min nevnímal, že niečo také by mi vadilo, ale kto nechce.. nezvykne si. Teraz späť k samotnému filmu. Bál som sa ako bude natočená scéna so znásilnením. No moje počudovanie, bola lepšia než v "normálnych filmoch". Film hral divákovi na nervy, predovšetkým pri scény s kočíkom mi nebolo všetko jedno. U mňa je to na 70% a pochvala patrí všetkým, ktorý sa na tomto exploitatione podieľali. Držím palce do ďalších projektov. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je, že ačkoli je tento film o tři roky starší než jeho bratříček Total detox, na první pohled vypadá daleko lépe a profesionálněji. Obitus odpustí, ale pořád je to velká amatéřina a je to cítit z téměř každého záběru. Hlavní problém bych viděl u (ne)herců - kromě Barbory Mottlové, které to mimochodem velice slušelo, to byla naprosto prkenná polena. I když někdy sympatická (František Ringo Čech, teda pardon, Max). Dialogy uvěřitelné a reálné, to je velké plus, ale k čemu to je, když postavám moc nejdou přes pusu? Levné gore bylo prima, což o to, Vojkůvka bude stejnej úchylák jako já, za to tleskám, ale druhá polovina zbytečně dlouhé stopáže se stejně vlekla. Ač to čistě za sebe považuju za zbytečné, pokus zakomponovat myšlenkové poselství do exploitation filmu je zajímavý nápad, ale šlo by to udělat lépe, než abych jen celou druhou hodinu čekal na konec. Nic proti hlubším hororům - ale když už mám minimální rozpočet a naprosté neherce, staral bych se spíš o pořádně krvavou jízdu, než abych koukal na dva strejce, co naučeně odříkávají repliky. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Na české poměry konečně fajn podívaná.Amaterský exploitation,který se skoro muže rovnat s některými slavnějšími kolegy z celého světa.Amateřina je z toho samozřejmě cítit každým coulem,ale to možná o to víc dává na intenzitě dobré ponuré atmosfery.Celková zápletka se mi líbila moc,některé scény byly více než dobré(viz.znásilňování,aj..).celkově jsem rád,že se češi také rozhoupali a udělali film podobného rázu.3.5 * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní protagonista filmu Martin Frajt hrál v mládí v řadě dětských filmů, v jednom i s Janem Třískou. (Halloween9)

Reklama

Reklama