Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (54)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užíval jsem si každou minutu navíc, i když se tím nevyhnutelné ukončení neoddálilo. Jediná výtka, kterou k seriálu mám, je, že se téměř nezměnil. Přinášel sice další a další zvraty a nejednou dokázal změnit můj vztah k (anti)hrdinům, ale způsob vedení postav či vyprávění zůstal stejný a se svým stylem taky něco nového nevymyslel. Zas tak moc mi to ale nevadí, jelikož už na začátku si seriál nastavil vysokou úroveň a jakákoliv výraznější změna by ho mohla poškodit. (Netflix) ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Remember my name” je hlavní slogan páté série a já můžu jen říct, že si ho ku*** pamatovat budu. Série perfektní v každém ohledu. Bez jediné slabé epizody, všechno perfektně uzavřelo a nabídlo nejlepší herecké výkony seriálové tvorby. Ozymandias je mistrovské dílo televizní tvorby, někteří tvrdí, že i kinematografie samotné. Následující a zároveň poslední dvě epizody jsou geniálním dovětkem, které chtěji uzavřít celý kruh provázející všech 5 sérii, přičemž se ani nesnaží ždímat emoce. Ú Ž A S N É! /100%/ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je vo svojej sile nepredvídateľná, vysvetľujúca, smutná a zároveň po akčnej a emočnej stránke veľmi vyspelá. Nové postavy v priamom strete s tými starými hrajú možno nebezpečnejšiu hru ako si myslia. Obidve ústredné postavy aj Jesse aj Walt sú v tomto prípade rovnocenné a je rovnako ako v štvrtej sérií zábavné sledovať ako sa snažia - každá jedna a po svojom - prispôsobiť novým okolnostiam. Seriál je to výborný. Skvelý scenár a postavy aj akýsi morálny rozpad, ktorý zamrzí, pretože všetky postavy máme akosi radi - možno až na ženské osadenstvo. Najsilnejšia je séria v momentoch kedy postavy nehovoria veci čo by chceli a mali, ale divák tým nevypovedaným slovám rozumie. Divák totiž chápal motiváciam všetkých zúčastnených viac ako jednotlivé postavy. Preto je koniec taký smutný. A zároveň pôsobí reálne. 5 séria - 100% ()

mm13

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopozerať 5. sériu na druhýkrát bola maximálna tortúra! Divák už vie, čo sa blíži, ako to dopadne a ďaleko ostrejšie vníma fakt, že je za všetkým tým nešťastím iba a len jeden človek - Walter "Heisenberg" Wright, hajzel rozmerov, že by ste radšej olízali čertovu riť, než jemu ruku podali. Lepšie ako Mike mu nenaložím, tak už len uvediem, že absolútne nechápem averziu časti publika voči ženským postavám. Marie je trúba (no a čo?), ale Sky... tá je spolu s nešťastníkom Jessiem asi najväčšou obeťou (pozvoľného!) vývoja udalostí a ja si nedokážem predstaviť, ktorá žena (a matka!) by v jej pozícii dokázala čokoľvek riešiť lepšie, než sa snažila ona... lenže tu sa jej skôr nadáva, že je krava, že do toho nešla naplno?! Nuž, pán Gilligan, výsledok vašej práce obnažil netušené nie len vo vašich seriálových postavách, ale aj v divákovi samotnom... Smutné. Ale brilantné. Vskutku brilantné! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak uz jsem konecne serial dokoukal, pata 'sebedestruktivni' sezona zacala hodne prapodivne s Waltem opet zachazejic az moc daleko, ale pak se to stocilo k happy endu, ktery samozrejme nemohl trvat vecne. Finale jsem vicemene cekal tak, jak se odehralo - jen ty Andrey mi bylo ve finale lito (na rozdil od Jane, kterou jsem rad nemel). All in all super serial. ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Poslední díl seriálu prolomil v USA rekordní hranici 10 milionů diváků. Nenechalo si jej ujít 10,3 milionů lidí, z toho 6,7 milionů dospělých ve věku od 18 do 49 let. (hippyman)
  • Když Skyler White (Anna Gunn) a Walter White Jr. (RJ Mitte) přijedou ke svému domu, v odrazu bočního okénka auta si lze všimnout objektivu kamery. (imagoo)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) čeká na „Zmizíka“ u betonové konstrukce nádrže John B. Robert Dam v severovýchodní části Albuquerque. (ČSFD)

Reklama

Reklama