Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Biggy 

všechny recenze uživatele

Do IMAXu jsem šel se smíšenými pocity a s nimi jsem taky odcházel ... oči mi mnohdy zahltily slzy a smutek, někdy zase radost a senzace, ale určitě jsem se po celou dobu ani chvilku nenudil. Krásná kamera a 3D skororealistický pohled na celou skupinu prokládaný střihy na jásající fanoušky, jindy zase brečící při věhlasném "Hura, hura", byla to senzace. Zazněly skoro všechny nejlepší hity, technika se postarala o skvělé nasvícení a efekty a Bono zpíval pořád stejně dobrým hlasem, který můžeme slyšet i z jeho nahrávek. Škoda, že takových koncertů ve 3D není víc a určitě se přikláním k názoru, že je to něco jedinečného ! Hodnocení 5/5 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem s nimi na pódiu, mohla jsem se dotknout jejich tváří, počítat jim vrásky, nestrhnout se tou masou lidí, kteří za lístek dali "půl" výplaty, kdy já to měla sakumpikum za dvě stě a nezačít s nimi v kině tančit s rukama tleskajícíma nad hlavou, mně dalo sakra práci ... Nic lepšího a velkolepějšího jsem nezažila. Kam se hrabou sinestáři, to se nedá srovnat ... ave IMAX! Omráčená jsem seděla i po odeznění posledních tónů a nebýt mých přátel a nervózního uvaděče přešlapujího u východu, tak tam sedím další hoďku, hoďku a půl než bych se emočně vyždímaná byla schopna sama zvednout a soustředit se na chůzi. Pohroužená do vlastních myšlenek nad tím, čeho jsem se stala předchvílí součástí, jsem příliš nevnímala ani následnou debatu nadšených kamarádů. ()

Reklama

L@cy 

všechny recenze uživatele

Do Imaxu sem jel na U2 s velkým očekáváním... A bylo to snad ještě lepší než jsem doufal... I když nejsem nějakej velkej fanda této kapely, tak musím říct že to byl obrovský zážitek, který provázelo pravidelné mrazení v zádech... Doufám že v Imaxu bude brzy promítat podobný projekt a tentokrát třeba s kapelou Linkin Park .... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem v předchozím komentáři k filmu Láska je láska osazenstvo sálu chválil, tady bych si pro změnu dovolil malý remix. Vadí mi lidé, kteří mají neukojitelnou potřebu při jakékoli tiché pasáži sousedovi šuškat, že tady to Bonovi ujelo, támhle se uklepl bubeník, tuhle zase byli v záběru dva kameramani, že na jejich domácím kině by rozhodně byl lepší zvuk, a k večeři že si dají brambory na loupačku. Nerozumím tomu. Před nimi hraje kapela ze světové TOP pětky, která předvádí dokonalou profesionální práci v obložení stotisícového davu, a oni ani na chvilku nedokážou vypnout a dopřát si, aby k nim došel pocit výjimečnosti okamžiku. Jistě, ´třidéčko´ přítomnost v samotném kotli nikdy nenahradí, zaplať kdokoli! Ale pokud v této technice spatřuji nějaký smysl, pak právě v takovýchto případech. V souvislosti s tím bych svůj komentář rád věnoval Jamesu Cameronovi, jehož Avatar nedosahuje v porovnání se záznamem koncertu U2 ani kolíků Bonovy kytary. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak jsem vážil cestu přes skoro celou republiku (z Opavy), abych tento počin mé nejoblíbenější kapely viděl. A velice se mi to líbilo. Byl jsem v 3D kině prvně, proto nevím, co všechno tato technika dokáže. Co se týče natočení, výborné!! Některé záběry byly opravdu fascinující a měl jsem pocit, že jsem v davu, nebo na pódiu nebo v první řádě. Toto bylo fantastické! Nicméně, něco mi chybělo - a to ta atmosféra koncertu. Kdyby diváci v sále "pařili" jako na koncertu, byl by to nářez! Další trošku mínus vidím v tom tracklistu - za prvé moc krátké, chtělo to více písní, navíc je škoda, že to bylo takto sestříháno. Kdyby byl koncert celý, mohlo by to vtáhnout mnohem více! Takto to bylo takové jiné. Rozhodně více jsem se bavil na tomto turné v Chorzówe, i když jsem byl dosti daleko. Nicméně, budu tuto cestu vážit ještě jednou a asi si to na podruhé užiju ještě mnohem více. Každopádně mi tak půlku koncertu běhal mráz po zádech. Ale koncert to hold není... Ale U2 jsou U2 a toto se opět povedlo! Howgh! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Na největším stadionu turné v Buenos Aires, kde proběhlo nejrozsáhlejší natáčení a vzniklo značné množství filmového záznamu, vzrostl počet technických pracovníků na 140. (POMO)
  • Producenti museli získat prakticky každou digitální kameru a nahrávací zařízení na světě – tzn. 18 digitálních kamer Sony F950 CineAlta a nahrávací zařízení SR (2 kamery na každou 3D plošinu). (POMO)
  • K natáčení bylo použito zatím největší množství 3D kamer pro jeden filmový projekt. Celkem vzniklo více než 100 hodin 3D videozáznamu. (POMO)

Reklama

Reklama