Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vnímam tu jeden podstatný problém. Tento snímok je akosi zbytočne naťahovaný a spomaľovaný vatou, ktorá chce z neho urobiť niečo s presahom. Možno som chcel len jedno, aby to bola svižná žánrovka ( čo v mnohých momentoch aj je ) a nie filozofické dielo, ale proste som nebol pripravený na nič náročnejšie. Ale hovorím, ak príde na to orechové, je to chuťovka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Korejským filmům jen tak na chuť nepřijdu, ačkoli se snažím, tak to prostě nejde. Pár scén šlo, ale pokud se člověk nudí podobu celého snímku, není něco v pořádku. Zářící barva byla hodně protivná a bila mě do očí odstrašujícím způsobem. Díky tomu hororové scény nepůsobily hororově, ale spíše komicky. Nechci nikoho odradit, ale mě tento místy originální Korejský snímek nesedl v žádném směru. Bude lepší, když si každý divák vytvoří svůj vlastní obrázek... 3/10 = 35% ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Pěkný film s originálním námětem a skvělým zpracováním. U nějakých scén jsem se ale neubránil pocitu, že už jsem je někdy viděl. Hodně hororových pasáží mi připomínalo Japonce, děsivé postavy, které jsou vlastně hodné tu už taky byly na sto a jeden způsob a závěr byl slabší. Konfrontace pohádkové atmosféry domu, plného hraček, kde se jí samé sladkosti, a hororové atmosféry je ale naprosto dokonalá. My občas takhle jíme. Děti to tak mají rády. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní film. Jak již bylo řečeno, prolínají se v něm prvky všemožných žánrů, dalo by se říci, že je to horor s fantasy atmosférou a vskutku působivou vizuální stránkou. Rozhodně to není film, u kterého už od začátku víme, jak skončí. A pokud si přečtete, že je to pohádka či rodinný film, nepouštějte ho malým dětem, pak by nemusely týden spát. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá variace na téma Jeníček a Mařenka, kde ale začnete po hodině a půl cítit, že jste perníkem už trochu přesyceni. Ne, že by film neměl gradaci, ale je tak roztažená, že když Eun-Soo objeví modré dveře a začne číst knížku, už vás to tak "nevezme". Prostřední ze sourozenců (chlapec) je pěkně hororově krutý a v hraní velice realistický. Santa Claus mi do celkového ladění filmu moc nezapadl, ale to mi vynahradila scéna s pecí, sice bez lopaty, zato ale démonicky uskutečněná silou mysli:). Dům mi svou pestrobarevnou výbavou a jídlem vizuálně připomínal Karlíka a továrnu na čokoládu, měla jsem hroznou chuť na všechny ty sladkosti. Jak to u pohádek bývá, končí dobře - a ani tato není výjimkou, ovšem během ní to odskáče více než jen jeden zajíc... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)
  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama