Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Životopisné příběhy mám jako takové vcelku ráda, je to možnost, jak můžete někoho poznat i z té jiné stránky, ne pouze z médií. Ovšem musí se brát v potaz, že tento jejich "život" může být často velmi zkreslen, protože záleží na subjektivním pohledu vyprávějícího. Falco jako osobnost rakouské popové scény mi nebyla příliš známá, moje znalost byla zúžena na několik jeho písní. Snímek oceňuji i z toho důvodu, že se jedná o evropskou potažmo rakouskou kinematografii, která mi není rovněž příliš známá. Kdybych nevěděla, že se jedná o rakouský film, téměř jistě bych jej zařadila mezi americká díla. Film na mě působil svěže, měl spád, přirozenou kameru, jen možná některé sekvence děje byly příliš zkrácené, což se ovšem u životopisného díla dá očekávat. Osobně si myslím, že film rovněž stojí a padá na výkonu hlavního představitele - Manuela Rubeyho. V tomto případě musím konstatovat, že jeho výkon hnal snímek kupředu. Rubey odehrál opravdu vynikající part, podařilo se mu skvěle napodobovat Falcova gesta a já nemůžu než konstatovat, že jsem mu jeho hru opravdu uvěřila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své (možná záměrné) nevyrovnanosti velice sugestivní a svým způsobem i velice intimní portrét neobyčejně výrazné osobnosti: Kontroverzního a emotivního rebela - a zároveň talentovaného a citlivého umělce, kterému svět ležel u nohou … a on svou rozervanou duši utápěl v alkoholu a v drogách. Chtěl žít svobodně a podle svého - ale nedokázal ovládat sám sebe. Miloval a toužil po šťastné rodině - ale neuměl lásku dávat. Navenek vzbuzoval dojem arogantní a přezíravé hvězdy, ale žil v neustálém stresu a ve strachu z neúspěchu - a zůstal v tom sám. Podobal se zářivému meteoru na noční obloze, který jasně vzplane a shoří během okamžiku … a na chvíli vám dá pocítit propastnou hloubku a iluzi věčnosti. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

788. hodnocený film: Skvělý životopisný film o mém oblíbenci Falcovi, který hýbal dobou 80. a 90. let. Film má dokonalého představitele Falca a dokonce dokázal skvěle napodobovat chováním, gesty, vzhledem, ale hlavně i zpěvem našeho Rakušana. 5*, protože ta hudba je skutečně chytlavá. Hodně mě také překvapila přítomnost Grace Jones, coby vypravěčky a svědkyně posledních chvil Falcova života. 5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve svém největším hitu vzkřísil proslulého virtuosa "od vedle", ale jeho už nedokázal vzkřísit nikdo. A tomu říkali první bílý rapper. Rakouský zpěvák Falco byl sice natolik komplikovaná a vnitřně roztrhaná osobnost, až je od filmu nehezké, že ho v jeho životních etapách zachycuje až poněkud nevzrušivě a mnohdy i neživotně, ačkoliv si dal práci s předělávkami jeho nejznámějších klipů, což je na filmu to nejzajímavější, a jeho kariéru mapuje už od mladých let. Manuel Rubey však oproti zesnulé legendě, která krátce ochutnala i úspěch v hitparádách za Velkou louží s nesmrtelným hitem "Rock Me Amadeus", nemá takové noblesní charisma, ani pěvecké schopnosti, abych ho mohl brát vážně. Jeho výstupy postupem času připomínaly parodii na slavného Rakušana. Patrné to bylo třeba v klipové předělávce slavné a kontroverzní "Jeanny", ve které se herec marně snažil předstírat šílenství a delirium ve svěrací kazajce, jeho pitvoření budilo smích. Na druhou stranu před ním ležel nelehký úkol vystihnout všechny zpěvákova gesta, dikci, pohyby atd, které měl odpozorované do detailu. Nechce se mně však věřit, že jeho bohatá umělecká kariéra se smrskla na množství drogových a alkoholových excesů a sex s nahodilými ženami. Ve filmu je to nahozeno tak, až to působí nevěrohodně, občas i prázdně. Navíc film příliš mnoho neobjasní. V podstatě se objeví nejasné plynoucí náznaky, že byl Falco podivně fixován na svoji matku, která ho chtěla mít jen pro sebe a rozhodovala tak o jeho vztazích, on sám pojme podezření, že jeho dcerka není jeho, a to se záhy potvrdí, jeho úspěchy a strmý pád a to vše končí záhadou obestřenou a dodnes nevyjasněnou tragickou smrtí v Dominikánské republice. Ve filmu jsou tyto informace podávány až tak nějak neinvenčně a překotně. U mě to tenhle životopisný film na víc než na mírný nadprůměr nevytáhne. Navzdory tomu, že zesnulý zpěvák rád zpíval o smrti, film o něm není až tak nesmrtelně natočený. Má však něco do sebe a poměrně rychle uteče. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama