Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pokérkovaní andělé s černými křídly, kouřící spasitelka lidstva, dva černoši bez hlášek a spousta zbraní navrch. Podle prvních zvěstí (a trailerů) všechno směřovalo k řádnému béčku. Výsledek je užvaněná zhovadilost bez hlavy, paty, logiky, pořádného děje, spádu, akce (!!!) i sebemenší zábavy. Devadesát pět minut ničím neředěné nudy, kterou odmítám zařadit do škatulky ‚guilty pleasure‘, i když zmrzlinář je na stejné úrovni, jako nedávný Schumacherův hořící zombie kůň. Směšné to sice je, ale k pláči ještě víc. Režisér by měl zahodit Bibli i software na výrobu triků, ani s jedním moc neumí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Natočit tento slepenec svých dvou filmů (Přepadení 13. okrsku, Vládce temnot) před dvaceti lety John Carpenter, umřu blahem. Dnes nezbývá než lamentovat nad nevyužitím nezměrného béčkového potenciálu, který Legie kromě očekávaného (scénář s prakticky neprobíhajícím dějem, mnoha lapsy a vykrádačkami kdečeho a jednorozměrnými charaktery, jenž v rámci informovanosti diváka vypoví svůj životní příběh na poli jednoho z mnoha dementních dialogů) pošlapala nulovou atmosférou i gradací, nevýrazným castingem a průměrně nasnímanou akcí. Ultrašpatné? Sotva. Bez výrazu, nudné a zbytečné? Ano (vrcholem zbytečnosti jest posledních 20 minut, ve vteřině následujících po předpokládaném a ne úplně marném závěru). 3/10 ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Má zvědavost ohledně Festivalu otrlého diváka dosud nebyla ukojena - pravidelně troskotá na mé pohodlnosti nebo neochotě pořadatelů uspořádat akci v Českých Budějovicích. Až k tomu jednou dojde, předpokládám, že se tam setkám právě s tím druhem filmů, které dokonale ztělesňuje Legie. Zvláštním způsobem totiž kombinuje relativně slušné herecké obsazení (Paul Bettany, ale i další mají na víc než účast v brakové podívané) a určitou řemeslnou zručnost štábu s příšerně debilním scénářem, který rezignuje na elementární logiku a konzistentnost. K tomu si přičtěte béčkový rozpočet a fakt, že místo aby tvůrci udělali z nouze ctnost a slabiny filmu zlehčili ironickou nadsázkou, berou se smrtelně vážně. Inu, proti gustu žádný dišputát, ale i béčková komerční tvorba by měla mít nějakou úroveň. Celkový dojem: 10 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvý vážny kandidát na titul "sračka roku 2010". Nehorázna zlátanina bez zmyslu, bez nadhľadu a bez elementárnej logiky (prečo sú všetci posadnutí, len tí v moteli nie? prečo Starý nepošle na ten motel rovno tú namakanú letku anjelov? prečo... atd), ktorá mimoriadne zle natočenú a príšerne zostrihanú akciu strieda s dlhánskymi stupídnymi dialógmi, v ktorých sa postavy smrteľne vážne pokúšajú filozofovať o viere a zmysle živote, ale sú to všetko len neopísateľné kydy. K tomu si pridajte príšerné herecké výkony (Quaidov preslov nad telom mŕtveho kuchára vojde do dejín), mizerné triky a čudnú hudbu. Bettany sa snaží, ale s tými samopalmi mu to veľmi neverím a celkovo nie je zďaleka až tak cool, ako vám niektorí budú tvrdiť. Ešte pouvažujem, či som to s tou jednou hviezdičkou neprehnal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Idem si pre Bibliu. Niekto by sa mal začať modliť.“ Dočerta, ani neviem, čo by som napísal. Légia nie je katastrofa, nie je to dobrý film, je to proste blbosť (ak blbosť nepokladáte za to isté, čo katastrofu). Bettany, Quaid a spol. rozohrávajú bizarnú hru s kurióznym námetom, kde často neviete, čo si máte myslieť. Postavy schematické, ponaučenie o „dobre v nás“ patetické, celé je to o ničom nakrútené, triky také všelijaké, „posadnutých anjelov“ stačí zastreliť samopalom a finálny megasúboj o budúcnosť ľudstva pozostáva z dvoch čudných chlapov, mlátiacich sa stoličkami. Tak OK, díky no. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • IDW Comics vydali čtyřdílný komix "Legion: Prophets", který má sloužit jako prequel k filmu. (Chatterer)
  • Choreografiu súboja medzi archanjelmi Michaelom a Gabrielom určoval špecifický bojový štýl, ktorému ľudia zo štábu začali hovoriť anjel-fu. (drake31)
  • Rozpočet filmu byl 26 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama