Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Válečných filmů s tematikou partyzánů (zvlášť těch v sukních) moc neznám, z novších snad jen Odpor . Příběh ujde, byť by se tu dala najít spousta hloupostí- německá armáda dostává na prdel od pěti vesměs akcí neprověřených odbojářek. Výborně zvládla roli především krásná Sophie Marceau, především za ní 7/10... Výstižní komentář: Smok. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Viem si veľmi živo predstaviť ako by dopadlo, ak by tému odvahy, priateľstva a vnútornej sily na pozadí druhej svetovej vojny zrežírovala americká produkcia. Nič také sa našťastie nedialo. Ústredné miesto majú vo filme ženy so zbraňou v ruke, v ktorých sa miesi odvaha a zraniteľnosť zároveň. Námet je celkom zaujímavý, film má dobré tempo a všetky filmové prostriedky, ktoré využíva stačia akurát na dobrý priemerný dojem. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Super nápad natočit film o neprávem opomíjeným ženách v uniformě bojujících proti nacismu. Povedlo se tak napůl. Nevýrazný Moritz Bleibtreu jako Heindrich tomu napomohl. Z ženské "pětky" je samozřejmě nejlepší Sophie Marceau ( scéna na nádraží v mlze s pistolí nemá chybu - úplný anděl smrti). Celkově se mi Síla odvahy zdála mírně naivní, ale je to poctivá filmařina a rozhodně stojí za podívání, nejen kvůli mému oblíbenému jazyku, ve kterém byl natočen. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako příběh, který jako by z oka vypadl filmu Tucet špinavců, akorát místo legendárního Lee Marvina nastoupila dominatní Sophie Merceau a její čtyři "ovečky", ale nenechte se zmýlit, zdaleka tomu tak není! Film se po pár minutách přehoupne do silného dramatu, kde jsou rozdány ty nejvyšší karty. Láska, věrnost, faleš, lži, odvaha, zrada a to všechno je situováno do druhé poloviny druhé světové války ve Francii. Píši situováno, protože ne úplně věřím, že se tenhle příběh stal stejně, jako je to ve filmu. ___ Čekal jsem víc než standartní, koncentrátovou podívanou. Herecky nikterak výrazné. Průměrné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Klíčová věta všech dějin: Zachrání nás pouze ta nejpřísnější disciplína!! Moc chyb v celém filmu, vědět to dříve tak se ani nepodívám. Proč tlaková vlna nerozbila ta okna? Věděla, že je to Sussanina láska, ale nevěděla, že je to Heindrich? Auta zničena, centrála zničena, ale ještě se najde nepoškozené auto a v něm co? No přece vysílačka...to je pech. Dle mého, zbabraný plán. Spousta chyb a protiřečení až hrůza. Ten film je buď blbost, nebo je natočen podle blbosti. Rozkaz je rozkaz, scénář je scénář a špatný plán je špatný plán. Rodinná setkání vhání slzy do očí. Tvrdé mučení a pak taková láska a soucit od Heindricha? Sakra já už raději končím. Dvě hvězdy za emancipované ženy.¨ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Film je „venovaný ženám, ktoré bojovali proti nacistickému barbarstvu“. (Arsenal83)
  • Film podle skutečnosti o Lis Villameurové, která byla ve službách SOE od roku 1942 do roku 1945. (M.B)
  • Vo Veľkej Británii neexistovala „Royal Academy of London“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama